agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni10772Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-06-2017, 16:24   #1
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Bozdağ da ziraatla uğraşan bir arkadaşın verdiği (bu sene ilk kez yaylada deneyecekler bir kaç arkadaşıyla birlikte) dört tek enginardan biri. Duyduğumu aktarayım; böyle hibrit enginarların yaprak kenarları resimdeki gibi iğneli olurmuş, dikim için karpuz gibi bir sıra atlayarak (iki ekilen sıra arası 120-140 cm. olacak şekilde) ve iki kök arasına bir metre boşluk kalacak şekilde ayarlanıyormuş. Bir kökten 20 civarı baş alınabiliyormuş..

Name:  kereviz 02.06.2017.jpg
Views: 750
Size:  38.5 KB

Etkinlikten iki çeşit pancar gelmişti, bunları çoklu ektim ve önceki gün tek viyol gözünde birden fazla olanları ayırdım ve resimlerini ekledim aktardıklarımın. Sanırım pancarın fazla kökü olmuyor, o sebeple aktardıklarım biraz da akşam güneşini fazla görmüş olacaklar ki baygın baygın yatıyorlar...

Name:  pancar 02.06.2017.jpg
Views: 780
Size:  63.2 KB

Domates fidelerimizin bir kısmı... Şimdiye çoktan toprakta olmaları lazımdı ama hava şartları elvermeyince hafiften sararmaya daha doğrusu kocamaya - yaşlanmaya başladılar. Resimdeki kıvrık halleri susuzluklarından kaynaklanıyor. Köklerinin daha iyi olması, gelişmesi için suyu mümkün olduğunca geç veriyorum.

Name:  02.06.2017 - domates fide.jpg
Views: 782
Size:  70.1 KB

Bunlarda domates -biber - patlıcan (Allah rahmet eylesin B. Manço) karışık. Patlıcanlardaki yaprak sararması domateslere göre daha çabuk oluyor sanki.

Name:  02.06.2017 - domates patlıcan fide.jpg
Views: 770
Size:  69.7 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025