agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni3407Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-07-2012, 02:54   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-01-2012
Serdar bey, Ankara sınırlarında olduğu dikkatimi çekince bahçenize şöyle bir göz atayım da faydalanayım istedim ama öyle resimlere bakılarak geçilecek bir bahçe değil bahçeniz, tek tek okuyup göz gezdirmek lazım anlatımınıza bayıldım. Sabah geniş bir vakit te dikkatlice okuyarak tecrübe etsem iyi olacak deneyimlerinizi. Güzel bahçenizi gezinmeden çıkayım en iyisi ben burdan yoksa aklım bitkilerinizde kalacak. Mutlu ve sağlıklı sabahlar..

Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2012, 16:53   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-01-2012
Merhaba Serdar bey, yine ben. Yapılandırma hikayenizi okurken, "Neden daha önce fark etmedim ki?!" diye öyle hayıflandım ki.. Roman tadında ki anlatımınız ve eklediğiniz görseller "Belgesel" öğreticiliğinde olmuş, sonuna geldiğim vakit üzüldüm.

Onca uğraşa değmiş ama, sade ama bir o kadar da dinlendirici bir bahçeniz var, yormuyor ama merak ettiriyor, ahh şu güzel çimlere çıplak ayakla bir basabilsem dedirttiriyor.

Yuvarlak mermerli yürüyüş yolunuzu çok sevdim, demek mutfak tezhahlarının yuvarlak kalıntıylarıymış onlar öyle mi? Niye daha evvel görmedim ki? Çimlendirme işlemini gerçekleştirmeden görmüş olsaydım, arka bahçemize geçiş yolu olarak döşettirmeyi düşünebilirdim çok beğendim.

Bir de ışıklandırma sisteminizi çok akıllıca ve yerinde buldum. Gündüz olduğu kadar gece de güzel olmalı bakımlı bir bahçe, biz bu noktada da düşünmeden hareket ettik, ne çok acele etmişiz meğer, deneyimli üyelerin neyi vurgulamak istediklerini daha net kavrıyorum gün geçtikçe, arkamızdan atlı koşturuyormuş gibi olsun bitsin istedik fakat bir çok şeyi yalnış veya eksik yapmışız.

Bu akşam bir sünnet düğününe katılmak üzere Gölbaşı taraflarına geleceğiz ve gözüm hep etrafta ki bahçelerde olacak. Saygılar..

Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2012, 23:10   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur Mesajı Göster
Yapılandırma hikayenizi okurken, "Neden daha önce fark etmedim ki?!" diye öyle hayıflandım ki..

Yuvarlak mermerli yürüyüş yolunuzu çok sevdim, demek mutfak tezhahlarının yuvarlak kalıntıylarıymış onlar öyle mi? Niye daha evvel görmedim ki? Çimlendirme işlemini gerçekleştirmeden görmüş olsaydım, arka bahçemize geçiş yolu olarak döşettirmeyi düşünebilirdim çok beğendim.

Bir de ışıklandırma sisteminizi çok akıllıca ve yerinde buldum. Gündüz olduğu kadar gece de güzel olmalı bakımlı bir bahçe, biz bu noktada da düşünmeden hareket ettik, ne çok acele etmişiz meğer, deneyimli üyelerin neyi vurgulamak istediklerini daha net kavrıyorum gün geçtikçe, arkamızdan atlı koşturuyormuş gibi olsun bitsin istedik fakat bir çok şeyi yalnış veya eksik yapmışız.

Bu akşam bir sünnet düğününe katılmak üzere Gölbaşı taraflarına geleceğiz ve gözüm hep etrafta ki bahçelerde olacak. Saygılar..

Sayın Sudenur.

Gözlemleriniz, değerlendirmeleriniz ve beğenileriniz için çok teşekkürler.

Zaten formun güzelliğide burada. Fikir alış verişin bulunabilmesi, tecrübe ve deneyimlerin paylaşılması, başkalarının yapmış olduğu hatalardan ders çıkarılması, ve yeni arayışlar için pratik çözümlere ilk elden ulaşılabilmesi bu güzelliğ yaratan unsurların başında geliyor.

Yanlış ve eksik yapan bir siz değilsiniz ki ! Hepimizin o kadar çok yanlışlığı ve yanılgısı olduğunu zamanla çok daha iyi göreceğini hissediyorum. Bunun için hiç üzülmeye değmez.

Dün akşamdan beri Ankara'dayım. Bir kaç günde daha bahçeye gitme durumumuz olmayacak. Bahçede olduğumuz her zaman, kapımız istisnasız tüm forum üyelerine açıktır. Bir çayımız kahvemizi içmeniz bizlere onur verecektir.

Saygılarımla.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2012, 23:19   #4
Ağaç Dostu

Margarit Papatya

6-7 yıl kadar önce 3 tane papatya fidesi alıp dikmiştim. Yer ve konumu iyi hesaplayamadığımız için 2 tanesi yitirmiştik. Elde kalan son papatyada senelerce çit mazıların gölgesinde ve ayak altında yaşam mücadelesi vermeye çalıştı. Fazla büyüyemediği gibi çiçekleri de oldukça az ve küçüktü.

Geçen sene ilk baharda, kıştan yeni çıkan kel kör görünümlü adeta enkaza dönmüş bu papatyayı bel yardımı ile söküp evin hemen önüne daha uygun bir yere taşıdık. Bir iki ay içerisinde sersemliğini atıp gelişmeye başladı, Temmuz ayında da eskisine göre daha bol ve gösterişli çiçek verince çok sevindik.

Bu sene ise adeta coşmaya başladı, Haziranın ortalarında kocaman kocaman ilk çiçeklerini vermeye başladığı gibi çok sayıda tomucuğuda vardı.

Name:  papatya 10 gün önce.jpg
Views: 4597
Size:  61.2 KB

10-15 gün içerisinde kalan tomurcuklarda çiçeğe dönüşünce çok hoş bir görünüm kazandı. Her gören aaaa ne güzel, sanki gerçek papatya gibi duruyor diyince bizde hiç sesimi çıkarmıyorduk...

Name:  papatya cinden uzak.jpg
Views: 2517
Size:  59.9 KB

Geçen hafta sonu bahçeye gelen tüm misafirler de papatyayı plastik sandılar. Bir süre sonra misafirimiz bir bayanın çığlığı ile irtildik. İlk aklıma Misafirler düştü mü, yandı mı, arımı soktu korkusu geldi. Ardından aman Allahım bunlar gerçek, gözlerime inanamıyorum demesiyle biraz rahatladık. Plastik veya yapma sandığı papatyaları merak edip incelemek için yanına yaklaşıp ellediğinde, gerçek olduğunu görmesi ile yaşadığı şaşkınlığın ifadesi imiş o bizi derinden korkutan çığık.

Söz konusu papatyaların farklı açıdan alınmış birkaç fotoğrafını ekliyorum. Umarım beğenirsiniz.

Saygılarımla.

Name:  papatya merdiven.jpg
Views: 1361
Size:  73.3 KB

Name:  papatya topu gece1.jpg
Views: 2219
Size:  48.5 KB

Name:  papatya topu gece 2.jpg
Views: 1991
Size:  45.9 KB

Eski 05-07-2012, 23:36   #5
Ağaç Dostu

Margarit papatya II

Biraz daha papatya resmi...

Name:  papatya topu.jpg
Views: 7814
Size:  64.1 KB

Name:  papatya1.jpg
Views: 1364
Size:  56.3 KB

Name:  papatya2.jpg
Views: 4042
Size:  61.0 KB

Name:  papatya4.jpg
Views: 1341
Size:  30.7 KB

Name:  papatya5.jpg
Views: 1325
Size:  49.5 KB

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026