![]() |
|
|
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin gibi eski ve kıdemli bir üyenin beğenisini kazanabilmek benim için çok gurur verici. Sizin gibi çeşit ve tür zenginliğine sahip değilim. Az malzeme ile peysaj yaratmanın zorluğunu taktir edersiniz. İstanbul ile Ankara çok farklı iklim ve coğrafya içeriyor. Bu yüzden hep sizlere imrenmişimdir. ![]() Beğeni ve değerlendirmeniz için çok teşekkür ediyorum. Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Sayın serdar, eşinizin sefası bol olsun. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Birkaç gün önce Kirazı hasat ettik. 7-10 gün kadar kadar sonra kayısıyı indireceğiz. Yeni bir şeftali ağıcımız var ama meyveleri henüz ceviz kadar oldu. Nedense kiraz'dan bu sene dalında görüntü almadım. Ancak şu anda evde kasalar içinde bekliyor. Eşe dosta komşuya dağıtmak için. Bir kaç gün sonra bahçeye yeniden kaçacağım. Sizin için kaysı görüntüsü alacağım. 2 Temmuz 2012 günü şeftali henüz aşağıdaki durumda. Dolayıs ile üstüne parada versem misafir getirmek mümkün değil. ![]() ![]() Biz meyveyi dalından tek tek toplayıp eşin, dostun, arkadaşın ayağına kadar götürüp teslim ediyoruz. Bu yüzden misafirin başımızın üstünde yeri var. Yeter ki gelip toplayıp götürsün. Yoksa bu işi bize kalıyor. ![]() Alıntı:
Benim açımdan alınılacak, gücenilecek, gönül konulacak hiç bir şey yok ve olamaz. Dolayıs ile haddi aşmak diye bir yorumunuz söz konusu değil. Ben şakayı severim, takılmayı severim, bazen ortamı sulandırmayı severim ![]() Saygılarımla. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Alıntı:
Evde kurallardan birini keşif icâdı ettim, huşû içinde bahçe keyfi isteyen istediği yere getirdiği şezlong sayesinde konumlanabilir ![]() Sağlıklar, güzel dostluklar devam etsin inşallah. Saygılarımla lütfen. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sayın S.serdar çok uğraşmışsınız çok emek vermişsiniz ama emeklerin karşılığı alınmış ellerinize yüreğinize sağlık herşey çok güzel anlatımınız harika çok teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Yerini çok sevmiş belli ki, gün boyu mu güneş almakta? Çıkmayan candan umut kesilmezmiş, bir küpe de bu olsun kulağıma. Nazik davetiniz için teşekkürler.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Sudenur. Papatyamız gün doğumundan öğleye kadar direk gün ışığı alıyor. Öğleden sonra ise evin gölgesinde kalıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir dönem bir hayli uğraştığımız gerçek. Çok hata yaptığımız tabi ki daha da gerçek. Ancak son iki yıldır eskisi gibi çok fazla uğraştığımız söylenemez. En azından bazı şeyler oturdu yerini buldu. Kalanını da kısmen teknoloji hallediyor. En azından sulama derdimiz diye bir sorunumuz yok. Suyumuz bol ve kesintisiz. Ayrıca aşağıdaki şu kutu işimizi çok kolaylaştırdı. Bahçemizdeki tüm sulama işini aşağıdaki bu kutu hallediyor. ![]() İçinde ne mi var? Fazla bir şey yok. Bir elektrik hattı, 2 sigorta, 2 timmer ve bir de 3 programlı , 4 istasyonlu sulama kontrol ünitesi. ![]() Tüm sebze ve çiçek bantlarında, çit mazıların altları damlama hortumu var. Tüm çim alanlar sprey ve sprinker ile sulanıyor. Agaçlara zaten 6-7 senedir hiç su vermiyoruz. Çünkü çimden, çit mazılarından, çiçek bantından ve sebze sulamasından yetinmeyi öğrendiler. ![]() Sulamanın tarih, gün saat ve süresini de o kutudaki basit sitem hallediyor. Bu da bize fazladan günde 3-4 saat kazandırıyor. Sulama siteminin önemli bir bölümü aşağıdaki rogarda toplanmış durumda. ![]() Arka bahçemizdeki sebze bantlarının sorumluluğunu verdiğim eşimin bu sene istirahat raporu var. Fazla çalışmaması gerekiyormuş. Hanımı yormamak için bu sene sebzelere budama yapmadık ve yapmayacağız. Çapa işlemleri için çok uzun bir sapı olan 3 ağızlı tırmık aldım. Oturduğum yerden tüm sebze bantlarını çapalayabiliyorum. ![]() Eşim de ev işlerinden artan zamanı genellikle aşağıdaki gibi değerlendiriyor. ![]() Meyveleri toplamak içinde 3-4 sene önce yine bir aparat almıştım. Ama nedense bu seneye kadar pek kullanmadık. Bu sene onuda devreye sokmayı düşünüyorum. 6 metre yüksekliğe kadar, tırmanmadan ve merdivene gerek olmaksızın meyve hasadı yapabileceğiz. Şu an çözemediğimiz tek sorun zamanı geçen çiçeklerin budanması. ![]() Onuda halledersek eşimin yanına bir şezlong da ben atacağım. ![]() Düzenleyen s.serdar : 06-07-2012 saat 00:58 Neden: yazım hatası |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Tebrikler. Ben yine iki elimi birbirine kavuşturdum, yakın gözlüğümün üzerinden tavana bakıyorum. (Merak edip de YeniGine yazılarına bakar iseniz anlarsınız ne demek istediğimi.) HARİKA. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın YeniGine Merak ettim ve baktım, ve aşağıdaki gibi 2 kere tavana baktığınızı yakaladım. ![]() Yanıldıysam özür dilerim ama anlayabildiğim kadarı ile bahçe sayfanız yok, ancak bahçe sayfalarını yakından ve titizlikle takip ediyorsunuz. İlginiz ve beğeniniz için teşekkür ederim. saygılarımla. Füsunank / Bahçemiz Gösterim: 46,903 Gönderen YeniGine Herşey o kadar güzel ki... Ben böyle her güzellik... Herşey o kadar güzel ki... Ben böyle her güzellik karşısında iki elimi birbirine kavuşturur yakın gözlüğümün üzerinden tavana bakaaar, ne desem ki diye düşünürüm. Sonuçta karar: Ne diyeyim herşeeey... Güler / Bahçe Gösterim: 392,590 Gönderen YeniGine Güler Hanımcım sayfa 195 teyim, kaç gündür... Güler Hanımcım sayfa 195 teyim, kaç gündür bahçenizdeyim şimdi bitti. Valla pc karşısında iki elimi kavuşturmuşum, yakın gözlüğümün üzerinden tavana bakınıyorum "Ay ne desem kiiiii" diyeee... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Gerçekten hepsi, herşey çok güzel. Ellerinize, emeğinize, yüreğinize sağlık. Herşey gönlünüzce. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili YeniGine, fotoğraf eklemek için ben de epey uğraştım. Ekliyorum ekliyorum bir türlü kabul etmiyordu çünkü fotoğraf boyutlarını geniş tutuyormuşum, küçülttüğümde sorun ortadan kalktı. Bu başlığa bir göz atın isterseniz, fotoğraf makinanızın ayarlarını da değiştirirseniz sorun kendiğinden hallolacaktır. Yine olmadı derseniz özelden mesaj atın, dilim döndüğünce tarif etmeye çalışırım,konuya balıklama girdim af buyurun, sevgiler.. ![]() http://www.agaclar.net/forum/forum-k...niz/6256-3.htm Düzenleyen Sudenur : 06-07-2012 saat 17:07 Neden: kelime hatası... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Sayın s.serdar, sizden habersiz bahçenizde şöyle bir dolaştım, sonradan fark ettim ki, iyi ki, Max'a yakalanmamışım yoksa benide ağzında görebilirdiniz. ![]() Bahçeniz çok güzel söyleyecek bir şey bulamıyorum, insanın içinde emek ve sevgi olunca her şey kendiliğinden güzel oluyor. Sağlıklı mutlu keyifli bir yaşam sürmenizi dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Size çok şanslı olduğunuzu söylemişmiydim ? ![]() Bahçe konusunda sizler kadar bilgili ve tecrübeli değilsekte, aklımız erdiğince gücümüz yettiğince bir çaba içerisindeyiz. Buna rağmen beğeninizi kazanabilek beni çok sevindirdi. Sağlık ve mutluluk dolu dileklerimle. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2008
|
papatyalr harika.bende de var ama başka bir türmüdür bilmem,boyum kadar oldular,sizinkiler gibi gür gözükmüyor o nedenle.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahsettiğiniz papayaları tahmin edebiliyorum. Boyları çok uzun, sapları oldukça ince ve seyrek ve dağınık görünümlü. Geçmişte bir sene bende yetiştirmiştim o türden papatya. Çimler sulanırken aldığı su damlacıklarının ağırlığı ile kimi sağa, kimi sola yatardı. Sezon sonunda hepsini söktüm. Bir daha da denemedim. Ancak benim şu andaki papatlalar onlardan çok farklı. Bunlarının boyları şimdilik 40 cm geçmiyor. Sapları oldukça kısa ve kalın ve çiçekleri fazlası ile sık. Yarım küre şeklinde öbek oluşturuyor. Geçen sene ilk Temmuz ayında, birde az da olsa tekrar Ekim ayında çiçeklendiler. Bu sene ilk Haziran açmaya başlayınca, bir de Eylül'de tekrar çiçeklenmesini umuyorum. İlk çiçekleri yaklaşık en az bir ay sürekli canlılığını devam ettiriyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Bahçe güzel, güller güzel. Maşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
S. Serdar öncelikle (Yine gözlüğümün üzerinden tavana bakıverdim...) ilgi vee samimiyetiniz için çook teşekkür ederim. Çook nazik ve iyimsersiniz. Biran dedim ben de böyle bir kişilikten sayfanızda nasıl fotoğraf koyarım, eklerim falan gibi mevzuları açtığım için özür diledim, hiç gereği yokmuş meğerse dedim. Zaten avatar için düşündüğüm fotoğraf YeniGine fotoğrafı idi, çok şüküür SUDENUR hanımın sayesinde başardım. Onun için ayrı ayrı ikinize de teşekkür ediyorum. Tabi ki gerekir ise yine danırışım sizlere. ÇOK TEŞEKKÜRLER. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Önerim her zaman için geçerlidi. Bende teşekkür ediyorum, paylaşım ve düşünceleriniz için. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Avatardaki YeniGine benim kendi çiçeğim. Tabii 2 ay önceki hali, şu an daha bir maşallahı var. Ben nick alıp da, fotoğraf yüklemeyi öğrenene kadar fotoğraftaki hali üzerinden bayağı bir zaman geçti. Ama olsun sonuçta, nick benim, avatar benim, çiçek benim. Hmm ayrıca avatarımı ilk kutlayan siz oldunuz. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-11-2008
|
Bütün sayfaları tek tek okudum, çok güzeldi.Sizi çok tebrik ederim ellerinize sağlık. Benim henüz hayalim, umarım birgün inşallah gerçekleşecek. Ailem beni desteklemiyor bu konuda. O yüzden de işim zor.Nasıl harekete geçeceğimi bilmiyorum, nerden başlayacağımı kestiremiyorum.Off kafam çok karışık inanın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Umarım hayaliniz en kısa sürede gerçekleşir. Ancak yaşınız ve geliriniz sanırım, ailenizin desteğine ihtiyaç gerektiriyor. Aileden kasıt anne ve baba ise sanırım işiniz biraz zor. Onlar tercihlerini yıllar önce yapmışlar ve kendilerine en uygun olanı zaten seçmişler. Aileden kastınız eğer eşiniz ise durum belki daha kolay olabilir. Yaz kış oturulacak büyük bir bahçenin alt yapı yatırımları için öncelikle imarlı alanda bulunması tercih edileceğinden, şebeke suyu ile bahçe sulamanın tahmininizde fazla bir maliyet getireceğini hesap etmeniz gerekir. Hele İncek ve civarında 1000 m2 bir arsanın 200-250 bin TL aşağı olamayacağını da düşünmek gerekir. Eğer bir miktar birikiminiz var ise, ailenizin desteğine ihtiyaç olmaksızın İncek veya Gölbaşı’ndan biraz daha uzakta şimdilik tarla vasfında olmakla birlikte ileride arsaya dönüşebilecek bir araziye yatırım yapmanızı öneririm. Başlangıçta meyve ağacı, sebze, birazcık çiçekle işe başlayabilir, hafta sonlarını başlangıçta küçük bir kamelya altında, zamanla imkanınız olursa ileride konteyner tipi küçük bir ev temin edebilirsiniz. Eğer uygun alanda ye yeterli büyüklükte bir arazi temin etmiş iseniz, ve arazi zamanla değer kazandı ise bir miktarını elden çıkarıp yaz kış oturabileceğiniz bir evin finansmanını rahatlıkla karşılayabilirsiniz. Ancak Gölbaşı’nın Konya ve Haymana yolundaki bazı kesimlerinde yer altı suları kesinlikle tuzlu ve sulama suyu olarak kullanıma hiç uygun değildir. Ola ki arazi araştırıp bakınırken öncelikle bu husus ön planda bulundurmanızı öneririm. Bende yukarıda önerdiğimden çok farklı davranmadım. Bir yerden bir şekilde başlayınca mutlaka arkası bir şekilde geliyor. Bakarsınız aileniz sizin bahçenizi zamanla çok beğenirler ve kendileri teklif ederler orada yaşamayı. Kim bilir ! ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-11-2008
|
Ben de ya incekte ya da gölbaşında düşünüyorum ama sadece düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |