View Single Post
Eski 06-07-2012, 00:33   #162
s.serdar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi günebakan Mesajı Göster
Sayın S.serdar çok uğraşmışsınız çok emek vermişsiniz ama emeklerin karşılığı alınmış ellerinize yüreğinize sağlık herşey çok güzel anlatımınız harika çok teşekkürler
Sayın günebakan.

Bir dönem bir hayli uğraştığımız gerçek. Çok hata yaptığımız tabi ki daha da gerçek. Ancak son iki yıldır eskisi gibi çok fazla uğraştığımız söylenemez. En azından bazı şeyler oturdu yerini buldu. Kalanını da kısmen teknoloji hallediyor.

En azından sulama derdimiz diye bir sorunumuz yok. Suyumuz bol ve kesintisiz. Ayrıca aşağıdaki şu kutu işimizi çok kolaylaştırdı. Bahçemizdeki tüm sulama işini aşağıdaki bu kutu hallediyor.

Name:  2.jpg
Views: 1246
Size:  51.0 KB

İçinde ne mi var? Fazla bir şey yok. Bir elektrik hattı, 2 sigorta, 2 timmer ve bir de 3 programlı , 4 istasyonlu sulama kontrol ünitesi.

Name:  3.jpg
Views: 1312
Size:  70.1 KB

Tüm sebze ve çiçek bantlarında, çit mazıların altları damlama hortumu var. Tüm çim alanlar sprey ve sprinker ile sulanıyor. Agaçlara zaten 6-7 senedir hiç su vermiyoruz. Çünkü çimden, çit mazılarından, çiçek bantından ve sebze sulamasından yetinmeyi öğrendiler.

Sulamanın tarih, gün saat ve süresini de o kutudaki basit sitem hallediyor. Bu da bize fazladan günde 3-4 saat kazandırıyor.

Sulama siteminin önemli bir bölümü aşağıdaki rogarda toplanmış durumda.

Name:  4.jpg
Views: 1266
Size:  53.1 KB

Arka bahçemizdeki sebze bantlarının sorumluluğunu verdiğim eşimin bu sene istirahat raporu var. Fazla çalışmaması gerekiyormuş. Hanımı yormamak için bu sene sebzelere budama yapmadık ve yapmayacağız. Çapa işlemleri için çok uzun bir sapı olan 3 ağızlı tırmık aldım. Oturduğum yerden tüm sebze bantlarını çapalayabiliyorum.

Eşim de ev işlerinden artan zamanı genellikle aşağıdaki gibi değerlendiriyor.

Name:  1.jpg
Views: 1305
Size:  69.4 KB

Meyveleri toplamak içinde 3-4 sene önce yine bir aparat almıştım. Ama nedense bu seneye kadar pek kullanmadık. Bu sene onuda devreye sokmayı düşünüyorum. 6 metre yüksekliğe kadar, tırmanmadan ve merdivene gerek olmaksızın meyve hasadı yapabileceğiz.

Şu an çözemediğimiz tek sorun zamanı geçen çiçeklerin budanması.

Onuda halledersek eşimin yanına bir şezlong da ben atacağım.

Düzenleyen s.serdar : 06-07-2012 saat 00:58 Neden: yazım hatası
s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön