6-7 yıl kadar önce 3 tane papatya fidesi alıp dikmiştim. Yer ve konumu iyi hesaplayamadığımız için 2 tanesi yitirmiştik. Elde kalan son papatyada senelerce çit mazıların gölgesinde ve ayak altında yaşam mücadelesi vermeye çalıştı. Fazla büyüyemediği gibi çiçekleri de oldukça az ve küçüktü.
Geçen sene ilk baharda, kıştan yeni çıkan kel kör görünümlü adeta enkaza dönmüş bu papatyayı bel yardımı ile söküp evin hemen önüne daha uygun bir yere taşıdık. Bir iki ay içerisinde sersemliğini atıp gelişmeye başladı, Temmuz ayında da eskisine göre daha bol ve gösterişli çiçek verince çok sevindik.
Bu sene ise adeta coşmaya başladı, Haziranın ortalarında kocaman kocaman ilk çiçeklerini vermeye başladığı gibi çok sayıda tomucuğuda vardı.
10-15 gün içerisinde kalan tomurcuklarda çiçeğe dönüşünce çok hoş bir görünüm kazandı. Her gören aaaa ne güzel, sanki gerçek papatya gibi duruyor diyince bizde hiç sesimi çıkarmıyorduk...
Geçen hafta sonu bahçeye gelen tüm misafirler de papatyayı plastik sandılar. Bir süre sonra misafirimiz bir bayanın çığlığı ile irtildik. İlk aklıma Misafirler düştü mü, yandı mı, arımı soktu korkusu geldi. Ardından aman Allahım bunlar gerçek, gözlerime inanamıyorum demesiyle biraz rahatladık. Plastik veya yapma sandığı papatyaları merak edip incelemek için yanına yaklaşıp ellediğinde, gerçek olduğunu görmesi ile yaşadığı şaşkınlığın ifadesi imiş o bizi derinden korkutan çığık.
Söz konusu papatyaların farklı açıdan alınmış birkaç fotoğrafını ekliyorum. Umarım beğenirsiniz.
Saygılarımla.