agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni3406Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-12-2012, 02:41   #451
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Serdar Bey tabi ki haklısınız, ama ben şimdiye kadar hüsnü yusuf hazırını bulamadım ki. Geçen seneden beri arıyorum ama hiç denk gelmedim maalesef.
Hayret... İstanbul'daki çeşitlilik Ankara'nın en az bir katı fazla. İstanbul'a her geldiğimde mevsim uygun ise İstanbul'dan fide temin ettiğim çok olmuştur. Randıman aldım mı diye sorarsanız inanın hiç alamadım. Ankara ile İstanbul iklimi uyuşmadığı gibi İstanbul fidelerine bir türlü Ankara'yı sevdiremedik.

YeniGine beğendi.
s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-12-2012, 02:49   #452
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Tamam doğrudur Serdar Bey. Ama sonuçta benim bakabildiğim, ulaşabildiğim 3-4 yer var. Oralarda da hiç denk gelmedim işte. İklim... Ben az ilerimden alıp getirip diktiğim fidelerin bile çoğunun yok olduğunu gördüm Serdar Bey.

gülenyüz beğendi.
YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2013, 20:30   #453
Ağaç Dostu

2012 Kasım ayı sonundan bu ayın ortalarına kadar bahçemize gidip ilgilenme imkanımız olmadı.

Geçen hafta bir kaç günlüğüne küçük bir kaçamak yapabildik.

Bu sene Ankara'da pek kış yaşamadık ama gördüğümüz sonuçlar yine de beni çok şaşırttı.

Güllerin pek çoğu hala geçen yıl ki tazeliğini ve canlılığını koruyordu. Yaprakları üzerinde canlı ve gövdeleri de yaprakları da oldukça yeşildi. Hatta bazıları bu yılın ilk filizleri ve yapraklarını vermeye başlamıştı. Bahçeyi oluşturduğumuzdan bu yana Şubat ayında ilk defa bu kadar yeşil bulduk.

Name:  1.jpg
Views: 849
Size:  71.0 KB

Name:  2.jpg
Views: 850
Size:  71.9 KB

Name:  4.jpg
Views: 864
Size:  46.8 KB

Geçen sonbahardan kalmış bir gonca. Hala gösterişliliğini koruyordu

Name:  3.jpg
Views: 834
Size:  65.3 KB

Eski 22-02-2013, 23:26   #454
Ağaç Dostu

Geçen sonbaharda sardunyalardan çelik alıp gelecek baharın fideleri için hazırlık yapmıştık.

Bir kaç sardunyayı ise üzerlerine pet su şişeleri kapatarak yerinde bıraktık. Bakalım kışı bu şekilde atlatabilecekler mi diye.

Name:  5.jpg
Views: 958
Size:  64.6 KB

Sanırım bu uygulama pek başarılı olmadı. Hiç bir canlılık belirtisi göremedik.

Name:  6.jpg
Views: 934
Size:  71.0 KB

Eski 22-02-2013, 23:35   #455
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Hoşgelmişsiniz Sayın s.serdar; sardunyanız hava almadığı için mi bu hale gelmiş acaba?

Eski 23-02-2013, 00:26   #456
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-01-2012
Hoşgeldiniz serdar bey.
Bahçe sezonunu açmanıza çok sevindim.
Daha dün kulaklarınızı çınlatmıştık YeniGine ablamla.
Sevdiğimiz, keyif aldığımız sserdar bahçesi bir an evvel hareketlense de gözlerimiz şenlense diye dedikodunuzu yaptık.
Çimleriniz ne durumda? Gül budaması yaptınız mı?

Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2013, 14:35   #457
Ağaç Dostu

Alıntı:
Hoşgelmişsiniz Sayın s.serdar; sardunyanız hava almadığı için mi bu hale gelmiş acaba?
Sayın YeniGine.

Pet şişelerde hava alsın diye hiç delik açmamıştım. Açsaydım da bu sefer soğuk hava içeri girecek diye düşünmüştüm. Hava almadığı kesin. Ama bu yüzden mi oldu kestiremiyorum.

Hüsnüyusuflar ne durumda ?

Saygılarımla.

YeniGine ve gülenyüz beğendi.
Eski 23-02-2013, 14:52   #458
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur Mesajı Göster
Hoşgeldiniz serdar bey.
Bahçe sezonunu açmanıza çok sevindim.
Daha dün kulaklarınızı çınlatmıştık YeniGine ablamla.
Sevdiğimiz, keyif aldığımız sserdar bahçesi bir an evvel hareketlense de gözlerimiz şenlense diye dedikodunuzu yaptık.
Çimleriniz ne durumda? Gül budaması yaptınız mı?

Sayın Sudenur.

İki gündür kulaklarım çan çan ediyordu. Doktora mı gitsem diye düşünüyordum. Sizi gidi siziiiiiiiii.

Daha sezonu açmadık. Hatta geçen sezonu kapatmaya çalışıyoruz henüz.

Çimlerin durumunu Şubat ayı için oldukça iyi buldum.

Name:  10.jpg
Views: 789
Size:  50.5 KB

Henüz gülleri budamadım. Geçen sonbahardaki halleri ile duruyorlar. Zira bahçede olduğum son günlerin bir gecesinde kar yağışı oldu.

Name:  8.jpg
Views: 803
Size:  31.6 KB

Gece kar epeyce tuttu ama ertesi gün öğleden sonraya pek kalmadı. Eğer havalarda bir anormallik olmaz ise Mart ortalarından önce budamayı şimdilik pek düşünmüyorum.

Saygılarımla.

Eski 23-02-2013, 19:18   #459
/

Giriş Tarihi: 17-01-2013
Merhabalar.Nasılsınız.Bahçenizi gezdim Ellerinize emeğinize sağlık.Güzel günler dileğiyle.Sevgi ve Saygılar....

gülenyüz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2013, 23:21   #460
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar Mesajı Göster
Geçen sonbaharda sardunyalardan çelik alıp gelecek baharın fideleri için hazırlık yapmıştık.

Bir kaç sardunyayı ise üzerlerine pet su şişeleri kapatarak yerinde bıraktık. Bakalım kışı bu şekilde atlatabilecekler mi diye.

Eklenti 372137

Sanırım bu uygulama pek başarılı olmadı. Hiç bir canlılık belirtisi göremedik.

Eklenti 372138
Sardunyaları örtmüşsünüz ama yine de hava çok soğuk olduğunda onlar donmuştur, sadece örtmekle soğuk yerlerde sardunyaları yaşatamazsınız. Don olduğunda gövdelerinde fazla su olduğu için hücre duvarları şişer ve patlar. Size de malesef kurumuş bitkiler kalır açtığınızda.
Örtüyorsanız eğer ısıtmanız da gerekli.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2013, 01:24   #461
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
Sardunyaları örtmüşsünüz ama yine de hava çok soğuk olduğunda onlar donmuştur, sadece örtmekle soğuk yerlerde sardunyaları yaşatamazsınız. Don olduğunda gövdelerinde fazla su olduğu için hücre duvarları şişer ve patlar. Size de malesef kurumuş bitkiler kalır açtığınızda.
Örtüyorsanız eğer ısıtmanız da gerekli.
Bizim ki sadece bir deneme idi. Yani köklerini kurtarabilir miyiz şeklinde basit bir deneme. Amacımız dondan kurtarabilmek idi. Dondan kurtarabilsek, havasız bırakmanın da başka sorunlar yaşattığını anlamış olduk bu şekilde. Neyse bir miktar çelik aldık ve şehirdeki evimizin kapalı balkonunda bir kısmını yaşatmayı başardık.

Views: 769
Size:  46.3 KB,

Views: 772
Size:  67.7 KB

Sanırım bahar gelip, toprakla kavuşmanın hasretini en kısa sürede gidereceğiz.

Bilgilendirme ve açıklamalarınız için çok teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.

Eski 24-02-2013, 02:04   #462
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-01-2012
Serdar bey, günlük yürüyüşlerim esnasın da çevre siteleri kolaçan etmek huyum oldu. Nereye ne dikilmiş, hangi bitkiler Ankara mevsimine uygun notlar alır, tutarım.

Bu gezintilerimin birinde açık verandasında sıra sıra saksılar olduğunu gördüm genç bir hanımefendinin. Derin ve yuvarlak saksılarında çiçeksiz sardunyaları vardı. Hava aldırmaya mı çıkardınız diye sordum. İçeri almadığını, hava iyi olduğu için üzerinde ki korumayı o an için kaldırdığını söyledi.

Sizin pet şişe uygulamanızı direkt saksının üzerinden yapıyormuş. 19 lt'lik damacanaları saksı boyutunda kesip tepelerine geçiriyor, az bir hava boşluğu bırakıyor ve havalar ısınıncaya dek sulamıyormuş. Sağlam çıkarıyorlarmış kışı. Geçen yıl çok don olduğu için üzerlerine bir katta çalın çuval örtmüş ve havalar ısınıncaya dek açmamış, dallanıp budaklanmışlardı maşallah. Çelik vermeyi düşünür müsünüz diye azıcık yüzümü kızarttım, söz verdiği komşuları olduğunu belirtip kibarca red etti.

Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2013, 01:25   #463
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Sayın s.serdar merhaba; cam önündeki sardunyanın ilerisindeki bitki nedir acaba?

gülenyüz beğendi.
Eski 25-02-2013, 08:00   #464
Ağaç Dostu

Ayşe Yıldız's Avatar

Giriş Tarihi: 07-06-2010
Begonyaya benziyor.

Ayşe Yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2013, 04:03   #465
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sayın s.serdar merhaba; cam önündeki sardunyanın ilerisindeki bitki nedir acaba?
Sayın YeniGine.
İnanın ne adını biliyorum. Ne de nereden geldiğini...
Birkaç yıldır bizimle olduğunu düşünüyorum.
İlk fırsatta yakından resmini alıp google görselde aratacağım.
Eğer dişe dokunur bir yanıt bulabilirsem paylaşacağım.

Saygılarımla.

YeniGine beğendi.
Eski 26-02-2013, 04:13   #466
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Yıldız Mesajı Göster
Begonyaya benziyor.
Evet. Begonyayı andırıyor gibi. Ancak yaprakları begonyadan daha küçük, ve çalı görünümlü bir şey. İki senedir 20 cm yi aşmadı boyu.

YeniGine beğendi.
Eski 27-02-2013, 00:25   #467
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Sayın s.serdar; sevgili Ayşe Yıldız cevaplamış begonya galiba diye. Ben de öyle düşünmüş idim, fakat emin olmak istedim. Begonyaların da çeşitleri var aynı begonyadan bende de var non stop begonya idi adı yanlış hatırlamıyor isem.
Benim bildiğim çiçekler üstlerde çiçek oluşturur bendeki bu begonya kök kısmında bir tane çiçek açtı. Yani diyeceğim o ki merak ettim nasıl bakıyorsunuz?

s.serdar ve gülenyüz beğendi.
Eski 27-02-2013, 05:06   #468
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Yıldız Mesajı Göster
Begonyaya benziyor.
Maşallah vallahi.

Begonya imiş. Hanım öyle dedi...

Views: 710
Size:  50.1 KB

Views: 704
Size:  29.9 KB

Eski 27-02-2013, 05:20   #469
Ağaç Dostu

Alıntı:
Ayşe Yıldız cevaplamış begonya galiba diye. Ben de öyle düşünmüş idim,
Size de kocaman maşallah.
Ben daha dün öğrendim begonya olduğunu.

Alıntı:
Yani diyeceğim o ki merak ettim nasıl bakıyorsunuz?
Fazla bir şey yapmıyoruz. Ara sıra su veriyoruz o kadar. Senede bir bilemedin iki kere de Bahçede kullandığımız gübrelerden veriyoruz. Eğer unutmaz isek.

Gübrelerin ismi de Lawncare ve Biofarm.

YeniGine beğendi.
Eski 27-02-2013, 06:13   #470
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur Mesajı Göster
verandasında sıra sıra saksılar olduğunu gördüm genç bir hanımefendinin. Derin ve yuvarlak saksılarında çiçeksiz sardunyaları vardı. Hava aldırmaya mı çıkardınız diye sordum. İçeri almadığını, hava iyi olduğu için üzerinde ki korumayı o an için kaldırdığını söyledi.

Sizin pet şişe uygulamanızı direkt saksının üzerinden yapıyormuş. 19 lt'lik damacanaları saksı boyutunda kesip tepelerine geçiriyor, az bir hava boşluğu bırakıyor ve havalar ısınıncaya dek sulamıyormuş. Sağlam çıkarıyorlarmış kışı. Geçen yıl çok don olduğu için üzerlerine bir katta çalın çuval örtmüş ve havalar ısınıncaya dek açmamış, dallanıp budaklanmışlardı maşallah.
Enterasan. 19 litrelik su damacanalarının et kalınlığı benim kullandığım 5 litrelik pet şişelerden en az 10-15 kat daha kalın sanıyorum. Dolayısı ile ısı muhafazası çok çok fazla olmalı. Ankara'da yağmur yağarken bahçeye kar düşüyor. Malum bahçenin rakımı 1.200 m. kadar.

Gelecekte 19 litrelik damacanayı deneyeceğim. Ama hava boşluklarından soğuk gelmesi durumununu nasıl çözebilirim şimdilik bilemiyorum.

Saygılarımla.

YeniGine ve gülenyüz beğendi.
Eski 28-02-2013, 00:44   #471
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Sayın s.serdar; bence begonyanıza maşallah... Güle güle büyüsün inşallah.

Eski 16-03-2013, 01:08   #472
Ağaç Dostu

Perşembe gecesi akşamı aniden bir günlüğüne bahçeye kaçalım dedik. Gece bahçede oturup saatlerce ateş yakıp vakit geçirdik. Cuma sabahı fırtına başladı. Öğleden sonra evin verandasında otururken 14 yıllık sarı cam ağacımız fırtınadan dolayı gözümüzün önünde kökünden yere devriliverdi.

Name:  AGAC1.jpg
Views: 699
Size:  67.7 KB

Views: 652
Size:  43.3 KB

Kooperatif görevlilerinin desteği ile mecburen kesmek durumunda kaldık. 14 yıllık emeğin bir anda yok olması üzüntü verici.

Views: 1099
Size:  59.3 KB

Name:  2A.jpg
Views: 683
Size:  70.0 KB

Views: 655
Size:  55.3 KB
Sevindirici yönü devrilen ağacın eve zarar vermemesi oldu. Bir de epeyce yakacak odunumuz oldu diyebilirim.

Düzenleyen s.serdar : 16-03-2013 saat 02:04
Eski 16-03-2013, 01:41   #473
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Yazık kocaman, 14 yıllık ağaca, çok üzüldüm. 14 yıl dile kolay, az mı, ne kadar da güzel olmuş halbuki.
Ama eve, sizlere de bir zararı olmamış buna da sevindim, çok şükür Sayın s.serdar. Geçmiş olsun.
Şimdi dikersiniz yerine bir fidan inşallah. Hep zaten öyle değil mi günümüzde, kocaman ağaçları yok et, sonra da fidan seferberliği başlat.

gilan ve s.serdar beğendi.
Eski 21-04-2013, 22:08   #474
Ağaç Dostu

Yaklaşık bir haftadır bahçede idik.

Geçen sonbahar şehirdeki işlerimizin yoğunluğu sezonu biraz erken kapamıştık. Dökülen yaprakları yeterince toplayıp uzaklaştıramadığımız için ilk işlerimizden biri birikmiş ve rüzgarın belirli noktalara topladığı yaprakları toplayıp naylon poşetlere doldurmak oldu.

Name:  0.jpg
Views: 595
Size:  78.7 KB

Geçen sene aniden kuruyan mürdüm eriğinin yerine, bahçenin bir kenarında çekirdekten kendiliğinden çıkan (Allah verdi) bir erik fidanı diktik. Mürdüm mü yoksa can erik mi olacak merak ediyoruz.

Views: 600
Size:  78.4 KB

Yine 9 sene önce Abant'tan getirttiğim ama bu güne kadar bir türlü büyümeyen, hala'da boyu 30 cm kadar olan göknarı beğenmediği yerinden söküp çimin içinde bir yere yerleştirdik. Bakalım burada ya büyüyecek ya da kuruyacak.

Views: 612
Size:  71.6 KB

5 hafta önce fırtınaya dayanamayıp kökünden devrilen sarı cam ağacının yerine bahçenin bir köşesinde çekirdekten kendiliğinden çıkan (Allah verdi) kiraz fidanını taşıdık.

Views: 615
Size:  77.0 KB

Yörede erken çiçek açan kayısı, erik ve kiraz ağaçları dondan çok zarar gördüler. Ancak bizim kirazımız bu durumu hasarsız atlattı bolca çiçeğinden dolayı bu yıl kirazımız bereketli olacak gibi.

Name:  4.jpg
Views: 599
Size:  79.5 KB

Eski 22-04-2013, 00:55   #475
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Sayın s.serdar hoşgelmişsiniz... Uzun süredir yoksunuz, inşallah artık buralardasınızdır. Güzellikleri paylaşmak üzere inşallah.

Eski 22-04-2013, 01:06   #476
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sayın s.serdar hoşgelmişsiniz... Uzun süredir yoksunuz, inşallah artık buralardasınızdır. Güzellikleri paylaşmak üzere inşallah.
Evet. Bir süredir foruma fazla zaman ayıramıyorum. Önümüzdeki aylarda da daha sık bahçede olacağımız için forumdan uzak kalmamak amacı ile vın aboneliği almayı planlıyorum. Ancak çok yoğun bir internet kullanıcısı ve kota düşmanı olduğum için vın tarifeleri oldukça pahalıya geliyor. Ben Ankara'da 50 Gb kotamı bir haftada kullanıyorum. Eğer uygun kota ve tarifeden vın aboneliği temin edebilirsem sanırım daha sık forma bağlanma imkanım olacak. Kim bilir belki bıkkınlık bile yaratabilirim.

gilan ve YeniGine beğendi.
Eski 22-04-2013, 01:16   #477
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Sayın s.serdar bıkkınlığı koyun bir kenara tabi ki öyle birşey olmayacaktır. Onun için siz sitede kalabilme, siteye ne kadar çok girebilirim, ne kadar çok paylaşabilirim onlara bakın derim ben...

Eski 22-04-2013, 01:38   #478
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sayın s.serdar bıkkınlığı koyun bir kenara tabi ki öyle birşey olmayacaktır. Onun için siz sitede kalabilme, siteye ne kadar çok girebilirim, ne kadar çok paylaşabilirim onlara bakın derim ben...
Sayın YeniGine.

Beni bu forumdaki bahçem Ankara'nın bozkırında 1.200 metre yükseltide bir yerde. Arkamızdaki Kabasinalı tepesinde daha düne kadar yer yer kar kalıntıları vardı. Bu coğrafyada çiçek ve sebze yetiştirmek gerçekten zor ve meşakkatli. Dolayısı ile Nisan ayının sonlarına yaklaştığımız bu günlerde biz daha baharı pek yaşayamadık. Tabiat yeni yeni uyanıyor bu coğrafyada. Dolayısı ile renk renk açmış çiçeklerimiz pek yok. Biraz lale, biraz sümbül göz kırptı henüz. Bu bakımdan yazacak pek bir mesajımız ekleyebilecek güzel resimlerimiz henüz yok.

Dolayısı ile bu noktadaki eksikliğimizi, Haziran sonu, Temmuz, Ağustos aylarında yaşayıp, bunları da her fırsatta paylaşabilme heyecanının bazı zamanlarda yanlış anlaşılabileceği düşüncesi ile bıkkınlık yaratabilir diye düşünmüştüm.

İyi niyet, destek ve hoş görünüz için çok çok teşekkürlerimle...

gilan ve YeniGine beğendi.
Eski 22-04-2013, 02:04   #479
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Anladım Sayın s.serdar ve yaşadıklarınızda çok haklısınız. Coğrafya, hava şartları biliyorum ki çok etken. Bizde artık laleler, sümbüller geçmek üzereler; sizde yeni başlıyorlar demek ki. Sanmıyorum dostlar arasında yanlış anlaşılmalar, bıkkınlık olsun. Hatırlıyorum kimsenin bahçesinde tilki görmemiştim fakat sizin bahçenizde tilki dolanıyor idi. Ve de çok güzeldi bana göre.
İyi niyet, destek, hoşgörü hepimiz için geçerli Sayın s.serdar. Teşekkürler, herşey gönlünüzce inşallah.

Eski 24-04-2013, 22:29   #480
Ağaç Dostu

Geçen hafta 6 gün bahçede kaldık. Yarısı yağışlı geçti günlerin. Havanın açtığı günlerde biraz geç de olsa gülleri budadık.

Name:  a1.jpg
Views: 578
Size:  75.3 KB

Name:  a3.jpg
Views: 550
Size:  73.4 KB

Name:  a2.jpg
Views: 559
Size:  73.9 KB

Çiçek ve sebze bantlarını belleyip bu dönem dikeceğimiz çiçek ve sebzelerin alt yapısını oluşturmaya çalıştık.

Ortada görünen kara çam ağacını kesme kararı aldık.

Name:  a4.jpg
Views: 27149
Size:  73.3 KB

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025