View Single Post
Eski 27-02-2013, 06:13   #470
s.serdar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur Mesajı Göster
verandasında sıra sıra saksılar olduğunu gördüm genç bir hanımefendinin. Derin ve yuvarlak saksılarında çiçeksiz sardunyaları vardı. Hava aldırmaya mı çıkardınız diye sordum. İçeri almadığını, hava iyi olduğu için üzerinde ki korumayı o an için kaldırdığını söyledi.

Sizin pet şişe uygulamanızı direkt saksının üzerinden yapıyormuş. 19 lt'lik damacanaları saksı boyutunda kesip tepelerine geçiriyor, az bir hava boşluğu bırakıyor ve havalar ısınıncaya dek sulamıyormuş. Sağlam çıkarıyorlarmış kışı. Geçen yıl çok don olduğu için üzerlerine bir katta çalın çuval örtmüş ve havalar ısınıncaya dek açmamış, dallanıp budaklanmışlardı maşallah.
Enterasan. 19 litrelik su damacanalarının et kalınlığı benim kullandığım 5 litrelik pet şişelerden en az 10-15 kat daha kalın sanıyorum. Dolayısı ile ısı muhafazası çok çok fazla olmalı. Ankara'da yağmur yağarken bahçeye kar düşüyor. Malum bahçenin rakımı 1.200 m. kadar.

Gelecekte 19 litrelik damacanayı deneyeceğim. Ama hava boşluklarından soğuk gelmesi durumununu nasıl çözebilirim şimdilik bilemiyorum.

Saygılarımla.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön