Yaklaşık bir haftadır bahçede idik.
Geçen sonbahar şehirdeki işlerimizin yoğunluğu sezonu biraz erken kapamıştık. Dökülen yaprakları yeterince toplayıp uzaklaştıramadığımız için ilk işlerimizden biri birikmiş ve rüzgarın belirli noktalara topladığı yaprakları toplayıp naylon poşetlere doldurmak oldu.
Geçen sene aniden kuruyan mürdüm eriğinin yerine, bahçenin bir kenarında çekirdekten kendiliğinden çıkan (Allah verdi) bir erik fidanı diktik. Mürdüm mü yoksa can erik mi olacak merak ediyoruz.
Yine 9 sene önce Abant'tan getirttiğim ama bu güne kadar bir türlü büyümeyen, hala'da boyu 30 cm kadar olan göknarı beğenmediği yerinden söküp çimin içinde bir yere yerleştirdik. Bakalım burada ya büyüyecek ya da kuruyacak.
5 hafta önce fırtınaya dayanamayıp kökünden devrilen sarı cam ağacının yerine bahçenin bir köşesinde çekirdekten kendiliğinden çıkan (Allah verdi) kiraz fidanını taşıdık.
Yörede erken çiçek açan kayısı, erik ve kiraz ağaçları dondan çok zarar gördüler. Ancak bizim kirazımız bu durumu hasarsız atlattı bolca çiçeğinden dolayı bu yıl kirazımız bereketli olacak gibi.
