![]() |
|
![]() |
#391 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-01-2011
|
Hurma doğru efendim.Karadeniz kıyılarında yetişebilen tek hurma, Trabzon hurması veya cennet hurması ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-01-2011
|
Normalde o hurmalar meyve bağlama döneminden sonra bir damla su görürse olgunlaşmaz. s.serdar Bey cidden öyle, tabi bu zamanla aşılacaktır. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() 20 Ekim toplantısı konusunda forumda pek bir bilgi bulamadım. Neyin nesiymiş merak ettim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Serdar Bey merhaba; hoşgelmişsiniz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Ağaç Dostu
|
O halde sormayayım mı gezi nasıl geçti diye? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Ağaç Dostu
|
Sorma ![]() Forumda gezi, seyahat vs. diye bir bölüm var. Oraya yazmak için ve az da olsa fotografta koymak için bir şeyler karalamaya çalışıyorum şu an. Yaz yaz bitmiyooooo. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Ağaç Dostu
|
Çardak şekline getidiğimiz bir asmamız var. Haziran ve Temmuz ayında bol bol yaprağını topluyor ve salamuraya dönüştürüyoruz. Ancak her nedense bu güne kadar üzümününden hiç verim alamadık. Her sene olduğu gibi üzümler yine berbat durumda. Ya bu işi bilmiyoruz ya da beceremiyoruz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2011
|
Sanırım ilaçlama zamanında bir problem olmuş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Serdar bey, asmanızı hiç ilaçladınız mı? Çünkü eşim bizim asmaları 4 defa ilaç atıyor. İlk ilaçlama asma uyanmadan önce, dalları güzelce ilaçla resmen yıkıyor, ikinci ilaçlama meyve tutumu olduktan sonra 15 gün ara ile 3 defa daha ilaç atıyor... Bizim asmaları görmek isterseniz takas bölümüne resimlerini eklemişim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Ağaç Dostu
|
Hiç ilaç atmadık. Haziran başında toz kükür atmayı denedim. Pek de beceremedim. Kükürtün % 90 sağa sola dağıldı. Her yer sap sarı oldu. Bende devam etirmeyi düşünmedim. Düzenleyen s.serdar : 11-10-2012 saat 22:28 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben asma ve sebzeler hariç her şeyi ilaçlıyorum. Ama bugüne kadar asmaya hiç ilaç kullanmadık. İlaç öneriniz olursa sevinirim. Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Ağaç Dostu
|
İlaçların isimlerini bilmiyorum ama bu akşam eşime sorar size söylerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Ağaç Dostu
|
Serdar bey, ilaçlar şu an köyde eşimde isimlerini hatırlamıyor. Köye gittiğimizde isimlerini not eder size bildiririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Sayın s.serdar, Azerbeycanlı üyemize uğramayı düşünmüşsünüzde evin önünden geçerken Trabzon'lu üyemize uğrayalım diye düşünmemişsiniz. Gücendim doğrusu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu konuda kendinizi lütfen yormayınız. Benim merak ettiğim, böcek ilacı mı? gübre türü mü? yoksa mantar türü mü? ilaç kullanılması gerektiği idi. Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-10-2006
|
Sayın S.serdar, Değerli dost Sayın Gtates tarafından bana verilen ve son deece başarılı sonuç alınan asma ilaçlama proğramını aşağı kopyalıyorum, ayarlanmanız dileğiyle saygılar selamlar. Sayın sarin sizin için asma ilaçlama programını öğrendim.Budamadan sonra göztaşı pompayla püskürtülecek.Bu iki ayda bir tekrar edilecek ta ki sürgünler çıkana kadar.Yağmurlu havalarda yağmurdan sonra atılsın ki boşa gitmesin. 1. İlaçlama: Çiçekten önce, sürgünler 20-40 cm boylanınca, saf kükürt'ten dekara 1,5-2 kg veya 3-4 kg bağ kükürdü kullanılır. 2. İlaçlama: Çiçeklenmenin sonunda salkımlar tane bağladığı zaman saf kükürt'ten dekara 3-4 kg veya 6-8 kg bağ kükürdü kullanılır. 3. İlaçlama: İkinci ilaçlamadan 15 gün sonra koruklar saçma iriliğini aldığı zaman saf kükürtten dekara 4.5-5 kg veya 7-10 kg bağ kükürdü kullanılır. 4. İlaçlama: Son ilaçlamadan 15 gün sonra dekara 4.5 kg saf kükürt veya 7-10 kg bağ kükürdü atılır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Göstermiş olduğunuz misafirperverlikle inanın bizi fazlasıyla mahçup ettiniz, çok teşekkür ediyorum. Bu konuda seyahat öncesi davetinizi almış olsaydık, bilmem uğrama imkanımız olabilir miydi? pek kestiremiyorum. Zira yolumuz uzun, zamanımız ise oldukça sınırlı olduğu için önceden planladığımız güzergahın ve sürenin dışına pek çıkma durumumuz olamadı. Eşim Samsun Terme'den ötesini hiç görmediği için bir iki günümüzü Trabzon ve Rize çevresine ayıralım mı diye bir değerlendirme de bulunduysak da, belirttiğim nedenlerle uygulamaya koyamadık. İleride Doğu Karadeniz odaklı bir seyahat planımız olursa, gücentinizi nazik bir davet olarak kabul edip, bir çayınızı içmek bizleri çok mutlu edecektir. Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Ağaçlar net üyelerine her zaman kapım açıktır. Çok memnun olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler. Kükürtü toz olarak mı? yoksa suyla karıştırılıp mı atılıyor? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Ağaç Dostu
|
Serdar Bey; sardunyaları böyle budayıp mı saklıyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Ağaç Dostu
|
Sardunyaları baharda saksıdan alıp bahçemizdeki çiçek bantlarına aktarıyoruz. Gece sıcaklığı 6-7 derecelere düşmeye başlayınca bir kısmını çelik şeklide saksıya alıp kışı Ankara'daki evimizde geçiriyorlar. Kış boyunca yapraklanıp ara sıra çiçekde açıyorlar. Bahar gelince tekrar bahçeye aktarıyoruz. Bir kısmını ise gene çelik şeklinde 30 cm derinkte çukur kazıp toprağın altına alıyoruz. Ankara toplantısı katılım listesinde adınızı gördüm. Şaşırmadım dersem yalan olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Ağaç Dostu
|
Ankara Toplantısı listede adım mı var? Ben görmedim. Serdar Bey bir yanlışlık olmalı ben toplantıya gitmeyeceğim ki İstanbul da oturuyorum gidemem. Ben bir heyecan, heves İstanbul Toplantısını bekliyorum. Ben Ankara Toplantısını da heyecanla bekliyor idim birkaç kez heyecanlarına ortak olduğumu belirtmiş idim. Bir yanlışlık olmuş Serdar Bey. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|