![]() |
|
![]() |
#3391 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ilıman bir yer için tür önerisinde bulunamıyoruz. Eşime sordum o da bilgi sahibi değil. Keşke yardımcı olabilseydik. Bu adresten kopyaladığım aşağıdaki bilgi belki yardımcı olur. Linkin tamamını inceleyin isterseniz. Kolay gelsin. Sevgiler... Kayısılarda, sürgün ve çiçek tomurcuklarının kış dinlenmesinden çıkabilmesi için belirli bir soğuklama süresine ihtiyaç duyarlar. Soğuklama ihtiyacı karşılanmayan ağaçların çiçek tomurcukları dökülür ve yaprak tomurcuklarında düzensiz uyanma görülür. Kayısı çeşitleri seçilirken ve bir bölgeden başka bir bölgeye kayısı çeşidi götürülürken, soğuklama ihtiyacını karşılayıp karşılamayacağı önceden bilinmelidir. Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü bölgelerde soğuklama ihtiyacı kısa olan çeşitler seçilmelidir. Kurutmalık kayısı çeşitleri, sofralık ve turfanda çeşitlere göre daha uzun soğuklama sürelerine ihtiyaç duyarlar. Kış soğuklama ihtiyacı +7.2 oC’nin altında geçen saatler toplamıdır. Bazı kayısı çeşitlerinin soğuklama süreleri aşağıda verilmiştir: |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3392 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sevgili yağmur, size anneannenizi hatırlatan sabah sefası bana da anneannemi ve çiçeklerini hatırlattı. Umarım, sabah sefalarınız coşkuyla açar da sizi sevindirir. Alıntı:
Bahçe alındı alınalı bu konserve işleri bizde gelenek halini aldı. Hem değerlendirmiş oluyoruz, hem de kışın yemesi güzel oluyor. Ayrıca bizim küçük kız şeftali başta olmak üzere meyve konservelerini severek tüketiyor. Dünden bazı görüntüler. Yeşil kertenkeleyle ilk defa böyle yüz yüze geldik. Ürkütmemek için yakından çekemedim, hatta bir ara üzerime doğru gelmeye kalkınca korkmadım değil. Sol altta. ![]() Hint yağı bitkisi de bir kaç gün içinde tomurcuk yapmış. ![]() Siyah süs biberi mi, siyah dolmalık biber mi meyve verince belli olacak. ![]() Herkesin kabakları meyve verdi, bizimkiler ancak çiçekte, yani tomurcukta. ![]() Domateste ilk hasat. Çok lezzetli bir çeşit, adını bilmiyorum. ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3394 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Domateste ilk hasat yapılmış, haydi bereketi bol olsun; rastgelsin inşallah Sevgili SDurul. Kınanın rengi çok güzelmiş açık somon, glayöllerine de maşallah Sevgili SDurul. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3395 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
|
Benimde bir oluklu kertenkelem var, bu sene ne zaman bahçeye insem karşılaştık, oğlumun ilk sürüngen deneyimi oldu. Kertenkelelerde benim farkettiğim (gerçi bizim oluklu resmen yılan gibi ama olsun) meraklı hayvanlar, öyle yılan gibi ses duyar duymaz kaçmıyorlar. Demekki sizin yeşilce de sizi merak etmiş sevgili SDurul ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3396 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Yeşilceye alıştık artık, sevgili yağmur. Beni merak etmekte haklı, çok sık karşılaşıyoruz. Bugün bahçede teftiş vardı. ![]() Çok fotoğrafını çektim en güzel çiçeğimizin. Kendi istediği için bir poz da kuzunun yanında. ![]() Pembe katmerli gül hatmi de tohum yapıyor. Geçen sene yapmamıştı. ![]() Mor çiçekli biber açmış. Bakalım ektiklerimden dolmalık siyah biber mi, yoksa siyah süs biberi mi olacak? ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3397 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 2,033
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3398 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-08-2014
Şehir: gaziantep
Mesajlar: 2
|
Lavantin
Lavantin Tuttumu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3399 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2010
Şehir: İzmir-Turgutlu
Mesajlar: 515
|
Rica etsem bu seneki incirleriniz olgunlaştığında bir kaç fotoğraf paylaşırmısınız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3400 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Durul'cuğum; Nihayet güzel bahçeni gezme fırsatı bulabildim. Her zamanki gibi ilginç hayvanları yakalamakta üstüne yok ![]() Yeşil kertenkele hiç görmemiştim, çok sevimli görünüyor. Sen kabakların geciktiğinden bahsediyorsun, ben daha kızarmış domate göremedim bu sene. Yayla bu sene çok soğuk, insanın aklı almıyor, merkezle uzaklığımız kuş uçuşu 10 km. bulmaz, Mersin yanıyor biz burada hırka giyiniyoruz. Domateslerin olgunlaşmamasına şaşmamak lazım yani. Şimdi int. için kullandığım vınn'ın gönlü olursa bahçeni dolaşayım biraz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3401 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Adalet hanımcığım, hoş geldin, güzel yorumlarını özlemiştim. Yeşil kertenkele bir parçamız oldu, her gittiğimizde muhakkak görüyorum. İşte dün, biraz daha yakından çekme fırsatım oldu. Artık korkmuyorum da. ![]() İlginçlikler hep karşıma çıkıyor. Sarı yaprak bitini ağaç bamyada görmüş, adını öğrenip tekrar baktığımda aynı yerde bulamamıştım. Dün yine koloni halinde önüme çıktılar. Vicdanım sızlasa da bulundukları dal ve yapraklarla beraber semaverin ateşinde yanmak zorunda kaldılar. ![]() ![]() Dün ilk kez iki kilo kadar domates toplayabildik, her nedense domatesler olgunlaşmak bilmiyor. Bekliyoruz artık. İnternet sorununa bir çare bulmanı dilerim. Yoksa bahçenin güncel görüntülerinden mahrum kalacağız. Sevgiyle... Hint yağı bitkisi, gerek yaprak yapısı, gerekse çiçeğiyle çok hoş ve yetiştirmesi kolay bir bitki. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3402 |
Ağaç Dostu
|
Birkaç gündür Mersin'deyim, mişsafirlerim vardı. Evdeki masaüstü sorun yaratmıyor, vınn da burada iyi çekiyor, fırsat bulabilirsem bahçemden bir kaç foto paylaşırım Durul'cuğum. İnternet için şimdilik başka çözüm yok ne yazık ki, evimi değiştirdiğim için ttneti taşıyamadım bu sene yaylaya. Vınn ın insafına kaldım, seneye bir çare düşüneceğim bakalım. Makinan makro çekimleri çok güzel çekiyor, yaprak bitleri baya sevimli çıkmışlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3403 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet hanım, Rengârenk bahçenin yanında bizimki pek bir sönük kalıyor. Makro çekimler de olmasa halimiz harap. Bir de eşimin meyveleri. ![]() Kuşlardan kaçırdıklarımız. ![]() Cinsini bilmediğim ancak kütür kütür ve tatlı bir cins. ![]() ![]() ![]() Çekirdeksiz karalar. ![]() Son günlerde ne bahçenin, ne de bizim tadımız tuzumuz yok. ![]() Bugün öyle bunaltıcı bir sıcak vardı ki, bitkiler sararıp soluyor. Hatta aşılı cevizlerin yaprakları bile kavrulmuş kalmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3404 |
Ağaç Dostu
|
Anatohum projesi kapsamında elime ulaşan ayçiçeği (sımışka), büyümekle büyümemek arasında bocalıyor. Umarım tohum alabilirim, çimlenen tek tohumdu. 3 Ağustos, ![]() Bugün. ![]() Kabak kökenlerinden biri aslına dönmüş, sanırım sonunda spagetti kabağı görebildik. ![]() Marina Di Chioggia kabak çiçeği ve meyvesi. Büyür umarım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Ağaç Dostu
|
Siyah süs biberinin ilk meyvesi. ![]() Yer elmaları çiçeklenmedi. ![]() ![]() Henüz meyve vermeyen takas biberlerinin süsü şimdilik uğur böceği. ![]() Bademler yok denecek kadar azdı. Koca ağaçta sincaplardan kalanlar sadece bunlar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3407 |
Ağaç Dostu
|
Tatsız tuzsuz bahçenin son görüntüleri. Bugün çok negatifim. Eşimin aşı denemesi. Diğer aşıları aşıcıya yaptırıyordu. Tutarsa çok sevinecek. ![]() Lastiklerdeki zinnialar. Ağaç altında olduklarından mıdır nedir yapraklar tırtıllar tarafından yeniyor. ![]() Yıldız çadırları da açıyor, geç gittiğimiz için çiçekleri kapanmış oluyor. ![]() Takas aslanağızları renklerini göstermeye başladı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3408 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Tadına ilk önce kuşlar bakmış. ![]() ![]() Yakın görüntüsü. Çelikler tuttu mu acaba, sayın aliok1. ![]() Bunlar da geçtiğimiz yıllarda dikilen fidanın ilk incirleri. Aydın yemişi dedi eşim. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3409 |
Ağaç Dostu
|
Salça zamanı. Hep aklıma YeniGine geliyor. Doğrandıkları bidonlarda iki gün bekletilen domatesler yumuşamışlar. ![]() Geçirilmek üzere kevgirdeler. ![]() Bu kadar posa kalıyor. ![]() Eve gidince sinilere dökülüp güneşte olması beklenecek. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3410 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
![]() Ama bakar mısın şu güzelliğe; imrenilecek, özenilecek, sevilecek kadar değil mi? Allah'ım kolaylıklar versin, rastgelsin ağız tadı ile tüketmeyi, seneye tekrarını nasip etsin inşallah sevgili SDurul'um... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3411 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Icine domates dogranan bidonlari nerde tutuyorsunuz? Bir de son asamada guneste bekletirken tozu engellemek icin bir onlem aliyor musunuz? Son asamalari da fotograflamaniz mumkun olursa cok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3412 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Domates doğranan bidonları, gün boyu güneş alabilecekleri bir konumda tutuyorum. Alıntı:
Güneşte yapılan salça bu mesajda ayrıntılı anlatılmış. Ayrıca bu mesajda da toz topraktan korumak için cam kullanılmış. Az miktarlarda pratik çözüm olabilir. Fotoğraflar. ![]() ![]() ![]() Soru ile alakalı değil ama bu fotoğrafı da paylaşmak istedim. Anatohum projesi kapsamında ulaştırdığınız ayçiçeği (sımışka) çiçeklendi. Bu saatten sonra tohum yapar mı, bekleyip göreceğiz. ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3413 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Yaptiginiz salca, cok guzel gozukuyor. Kaynatmadan yapmis olmaniz cok hosuma gitti. Sonbaharda firsat bulursam denemek istiyorum. Merak ettigim baska konular soyle: - Domatesler, ilk asamada bidonda bekletilirken, bidonun agzini kapatiyor musunuz (kapatmak bozabilir, emin degilim)? - Son asamada, goksuyu siniye aldiktan sonra, tuz katiyor musunuz? - Domatesleri asiditesi yuksek (tadi genelgecer pembe domateslerden ziyade daha eksice olan) cesitlerden mi seciyorsunuz? Kullandiginiz domatesler, bol cekirdekli ve sulu gibi gozukuyor. Ozellikle sosluk/salcalik olarak yetistirilebilecek bir cesit yerine cok amacli, taze yemelik olarak da tukettiginiz bir cesidi mi kullandiniz? Simiska'ya cok sevindim. Cektiginiz resimde, cicek sizinle ayni boyda gibi duruyor. Iyice uzayip devlesecek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3414 |
Ağaç Dostu
|
Sayın birnefestoprak, yaşadığınız yerin iklim koşullarını bilmiyorum ama salça yapacaksanız sonbaharı beklemeyin. Sonbahar yağmurları başlamadan demekte fayda var. Cevaplar sırasıyla, -Domatesler bidonda bekletilirken kapağını kapatıyorum. Bozulma olmuyor. Açık kalırsa sinekleniyor. -Göksuyunu süzüp döküyorum. Kevgirden geçirilen etli kısmı sinilere koyunca tekrar tuz ekliyorum. -Bahçede yetiştirdiğimiz ve kendimizce lezzetli bulduğumuz domatesleri kullanıyoruz. Her yıl, adını bilmediğimiz aynı çeşidi dikiyoruz. Fidelerini buranın bir köyünden alıyoruz. Sımışka şimdilik bir metre civarında, ben de atak bekliyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3415 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Domates olsa salcayi hemen yapacagim. Burda Eylul 15'ten sonra yagmurlar duracak; hava sicakliklari dusecek ama don olmayacak. Domates fidelerini hazirliyorum; Eylul sonu gibi cogunu ekerim. Siz ve diger uyeler domateslerinizi yetistirdiniz yetistirdiniz, resimlerini de gosterdiniz, agzimizi sulandirdiniz, simdi sira bende; dilimleyip dilimleyip buraya fotograflarini ekleyecegim ![]() ![]() Salcaya eklediginiz (siniye alinmadan once ve sonra) tuzun bir olcusu var mi? Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3416 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Durul'cuğum, o gördüğün rengarenk bahçeden eser kalmadı, onbeş gündür 41 derece sıcak ve beraberinde bir türlü alışamadığımız susuzluk canına okudu bahçenin. Senin bahçen süper bereket tarlası mübarek, bu arada kocaman bir MAAŞALLAH diyeyim nazar değmesin ![]() Üzümler harika, bademler incirler nefis, çeşit çeşit sebzeler, salçalar, e daha ne olsun. Benim keyfim iyiden iyiye kaçtı, hani sulama sorunu olmasa çoktan ineceğim yayladan ama, yine az da olsa sulama yapıyorum, gönlüm razı olmuyor bırakıp gitmeye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3417 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bizim domateslerde verim yavaş yavaş azalıyor, yakında kalmaz. Sizin fotoğrafları bekliyoruz. Salçaya eklediğim tuzun ölçüsü yok, göz kararı fakat biraz bolca. Yemeklerin tuzunu az koyarak dengeliyorum. Sevgili Adalet hanım, sıcaklar bitkileri mahvetti ama o güzel bahçede muhakkak görülecek güzellikler vardır. Sevgilerimle... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3419 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
Sayın SDurul, Makinanız hayırlı olsun..Güle güle kullanın. Satın aldığınız makinayı mümkünse fotoğrafıyla, markası ve modeliyle, aldığınız yer ve yolu ( devlet desteklemesi gibi), fiyatı, tamir-yedek parça servisi olup olmadığı, yörenizde yaygın olarak kullanılıp kullanılmadığı, sarsıcı mı silkeleyici mi olduğu gibi detay bilgiler vererek ilgili başlığa yazabilirseniz çok sevinirim.. http://www.agaclar.net/forum/zeytin/28124.htm Ben de almayı düşünüyorum ama bir türlü karar veremiyorum..Geçen hafta İstanbul'da Karaköy ve Perşembe Pazarı'nda gezmediğim işyeri kalmadı.. Genelde Çin malı makinalar (EMRE EMR 170), Aima (İtalyan) markalar var..Fazla bir çeşit te yok..Önünüze bir katalog koyuyorlar, ''siz seçin biz getirtiriz, kargoyla yollarız'' diyorlar.. Çok kararsızım.. Taraklı silkeleyicilerin körpe filizleri ve taneleri çok zedelediği söyleniyor..Dal sarsıcıların da, kancanın takıldığı dalın kabuğunu zedelediği, olgunlaşmamış zeytinleri tam düşürmediği gibi mahzurları olduğu söyleniyor.Kafam oldukça karışık yani.. Teşekkür ederim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3420 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-05-2010
Şehir: bursa
Mesajlar: 253
|
Sayın Sdurul salçanız çok güzel görünüyor. Bende bu şekilde salça yapmayı denemek isterim. Fakat biz domatesi kaynatarak yaptığımız için sıcak sıcak kavanozlara doldurup ters çeviriyoruz. Sizin yaptığınız şekilde kavanozda bozulmadan kalması için uyguladığınız bir işlem var mı? Geçen sene maden suyu şişesinde yaptığınız domates sosundan yapmıştım. Bütün kış sayenizde mis gibi taze domates kokan çorbalar yaptım. Paylaşımlarınız için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|