View Single Post
Eski 23-07-2014, 23:16   #3392
Sevgi Durul
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yağmur Mesajı Göster
Keşke bende sabah sefalarımın açacağını bilsem, bana anneannemi hatırlattığı için bu çiçeği çok seviyorum (gerçi tam bir doğasever olduğundan onu hatırlatan pek çok bitki-çiçek var) ama balkonum onun isteklerine uygun değilmiş anladım. Bu saatten sonra coşkuyla açarsa da güzel bir sürpriz olur
Anneannelerden miras kalmış bu bitki sevgisi. Ben de hatırlıyorum, küçücük bahçesinde anneannemin çok güzel çiçekleri vardı. Aynı maviş çiçeği şeklinde pembe sarkan bir çiçeği vardı. Şimdi araştırıyorum pembe maviş yok, neydi ki o, zaman zaman aklıma takılıyor. Bir yerlerde görsem hemen edinirim ama çiçekçiler dahil hiç bir yerde yok.

Sevgili yağmur, size anneannenizi hatırlatan sabah sefası bana da anneannemi ve çiçeklerini hatırlattı.

Umarım, sabah sefalarınız coşkuyla açar da sizi sevindirir.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yağmur Mesajı Göster
Sevgili SDurul,
Ellerinize sağlık, bende orada olmak istedim görünce. Kayısı pek sevdiğim bir meyve değildir, pazarda bize sattıkları kocaman şeyler eski tadı vermediğinden mi bilemiyorum. Afiyet olsun şimdiden.
Teşekkür ederim, ne güzel olurdu burada olsaydınız. Beraber hazırlardık.

Bahçe alındı alınalı bu konserve işleri bizde gelenek halini aldı. Hem değerlendirmiş oluyoruz, hem de kışın yemesi güzel oluyor. Ayrıca bizim küçük kız şeftali başta olmak üzere meyve konservelerini severek tüketiyor.

Dünden bazı görüntüler.

Yeşil kertenkeleyle ilk defa böyle yüz yüze geldik. Ürkütmemek için yakından çekemedim, hatta bir ara üzerime doğru gelmeye kalkınca korkmadım değil.

Sol altta.

Name:  yeşil kertenkele.jpg
Views: 1162
Size:  67.1 KB

Hint yağı bitkisi de bir kaç gün içinde tomurcuk yapmış.

Name:  hint yağı.jpg
Views: 1157
Size:  32.7 KB

Siyah süs biberi mi, siyah dolmalık biber mi meyve verince belli olacak.

Name:  siyah biber.jpg
Views: 1168
Size:  28.8 KB

Herkesin kabakları meyve verdi, bizimkiler ancak çiçekte, yani tomurcukta.

Name:  kabak ç.jpg
Views: 1127
Size:  24.7 KB

Domateste ilk hasat. Çok lezzetli bir çeşit, adını bilmiyorum.

Name:  domates-ilk hasat.jpg
Views: 1137
Size:  39.4 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön