![]() |
|
![]() |
#3091 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet hanım, ben de mesajınızı keyifle okudum. ![]() Örneğin, bizim buranın günbatımları sadece bahçede değil evde de güzelmiş. Aralık ayı ortalarında çekmiştim. ![]() Ağaçlara bağlanmış otomobil lastiği olarak düşündüğünüz şeyler damlama hortumları. Karışmasınlar diye toplayıp, sıra başlarındaki ağaçlara asarak kurulacakları zamanlar için kolaylık sağlıyoruz. ![]() Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3094 |
Ağaç Dostu
|
Adalet hanım'cım damlama hortumu asılmış ağaç fotoğrafı buldum. Sorunuza ikinci kez cevap vermiş oldum. ![]() ![]() Zeytinler yazın kaolinle beyaza boyanmıştı. Şimdi de maviye. ![]() ![]() Son fotoğraf, akşam üzeri. Günbatımına epey vakit var. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3095 | |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili Durul'cuğum, merakımı giderdiğin için, otomobil lastiği ve ağaçlarla nasıl bir mantık kurduysam artık ![]() Alıntı:
Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden Eteklerinde güneş rengi bir yığın yaprak Ve bir zaman bakacaksın semaya ağlayarak Sular sarardı yüzün perde perde solmakta Kızıl havaları seyret ki akşam olmakta Eğilmiş arza kanar muttasıl kanar güller Durur alev gibi dallarda kanlı bülbüller Sular mı yandı neden tunca benziyor mermer Bu bir lisan-ı hafidir ki ruha dolmakta Kızıl havaları seyret ki akşam olmakta Ahmet Haşim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3099 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili SDurul maşallah soğanlılar görünmüşler artık. Darısı çiçeklerini görmeye inşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3100 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Benim de köyde ekim ayı sonlarında ektiğim nergisler ancak bu kadar boylanabildiler sn. SDurul.. Fakat, bilemiyorum Manisa'da durum nasıldır ama Çanakkale'de yağmurlar çok çok az bu sene.. 15 gün önce köye gittiğimde, nergislerin otlarını yolup çepinlerken dikkatimi çekti; askıda, azıcık yamaçta kalan nergislerin toprağı alt kısımlara kadar nemini kaybetmiş gibiydi..Bu yüzden, dönmeden önce bir güzel sulamak zorunluluğu hissettim.. Fotoğraflarınızda gelişimleri ve renkleri çok sağlıklı görünüyor.. Ama, alttaki toprağı bir kontrol edin isterseniz.. Havalar kuraksı giderse sulama gerekebilir.. Zaten bir kere sulandı mı, yeter.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3101 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-11-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3102 |
Ağaç Dostu
|
Sayın pria, bu sene burada da yağışlar az. Ancak geçtiğimiz hafta içinde bir iki gün yağmurlu geçmişti. Fotoğrafları çektiğim gün yerler ıslak ve çamurluydu. Öyle olmasa da sizden ilk aldığım double daffodil nergis soğanlarını fazla sulamaktan çürüttüğüm için bunları sulama taraftarı değilim. Doğal akışına bıraktım. Umuyorum ki bu sene güzel çiçeklerini görüp, kokusunu duyacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3103 |
Ağaç Dostu
|
Geçen sene açmayan Eskişehir'li nergislerim, topraktan başlarını çıkarmışlar. Bu zamana kadar görünmedikleri için çürüdüklerini sanmıştım. Bakalım bu sene açacaklar mı? ![]() Karda açtıklarında adlarına da uygun ve daha güzel görünüyorlar. Bu sene kurak gidiyor, kardelenler karsız açtılar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3104 |
Ağaç Dostu
|
Çok bulutlu ve soğuk bir gün. ![]() Geçen baharda çimlendirdiğim şebboylar biraz soğuktan etkilenmişler. ![]() Sevindirici olan, tomurcuklanmışlar, hattâ açmaya yeltenmişler. Rengi bende olanlardan farklı olacak gibi görünüyor. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3105 |
Ağaç Dostu
|
Şebboy açmış, alacalı, bende olmayan bir renk, sevdim. ![]() ![]() Yaşasın, Eskişehir'li nergislerim tomurcuklanmış. Geçen sene açmamıştılar. ![]() ![]() ![]() Ortağımız sincapların artığı ceviz kabukları. Her zaman topluyorum, her gidişimizde yine ortalık kabuk doluyor. Depolamışlar galiba. ![]() ![]() Kardelenin güzel koktuğunu bilmiyordum. Ot yolarken kopan birini koklamak geldi, aklıma. Çok güzel, hafif sümbül kokusu diyebileceğim bir kokusu var. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3106 |
Ağaç Dostu
|
Yine bulutlu bir hava. ![]() Soğanlıların gelişimini, hele bu benekli yapraklı laleyi takip etmek çok hoş, çiçeğini merak ediyorum. ![]() ![]() Düzü de var. ![]() Kocayemişin bu günü. ![]() Ve kırçiçeği. Bu mevsimde olmazlardı, havalar iyi gidince onlar da bahar sanmış. Pek hayra alâmet değil ama görünce sevindim. Küçük şeylerle mutlu olmak bu belki de. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3107 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Durul'cuğum; Senin bahçe moda deyimle non stop çalışıyor maşallah ![]() Şebboyların ne güzel açmışlar öyle, kardelenler, portakal nergisleri hepsi de çok güzel de, bu mevsimde dinlenmeleri gerekirdi. Ne yazık ki bir kaç senedir kurak gidiyor kış, yeterince kar yağmur yağmıyor, tüm umudumuz bahar yağmurlarında ![]() Bu benekli lâleyi ilk kez görüyorum, çiçeğini merak ettim. Kocayemiş yapraklarını dökmüyor mu? Her mevsimde bahçede bir canlılık olmalı, bu işi kocayemiş üstlenmiş anlaşılan ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3109 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul valla siteye girdiğimden beri; bende benekli yapraklı lale var fakat çok da belli değil fotoğrafta. Ama sanki Sayın KAPTANzst'nin bahçesinde görmüş idim 10. sayfadan 54-56 kadar arandım bulamadım. ![]() Şöyle düşün; sapı olmayan bir lale... Yapraklarıyla çiçeği bir gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3110 |
Ağaç Dostu
|
Şebboylar harika, nergisler maşallah harika geliyorlar... İnşallah!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3111 | |||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Adalet hanım, bahçede aslında pek bir şey yok. Söz, bu Pazar makinayı yanıma almayacağım. ![]() Kocayemiş her dem yeşil yapraklı. Hele de bu yıl meyve ve çiçeği bir arada gördüğümüzde iyi ki dikmişiz dedik. Alıntı:
Cemo'cum kardeleni koklayabildin mi? Ben de senin sukulentlerini kıskanıyorum. Meyve kalmadı ki. Sukular hep var. ![]() Alıntı:
![]() |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3113 | |
Ağaç Dostu
|
Sümbüllerde son durum. ![]() Bu nergislerin önceki gidişimizde tomurcuğu yoktu, bende ilk açacaklar. ![]() Double daffodil erlicher nergislerde henüz tomurcuk yok, açacaklarını umuyorum. ![]() Okuduklarıma göre Karaburunlardan çiçek beklemiyorum. Açarlarsa sürpriz olur. ![]() Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3114 |
Ağaç Dostu
|
Çuhalardan ilk çiçek. Bahar yaklaşıyor. ![]() Hüsnüyusuflar neşeli. ![]() ![]() Clematislerim bu kadar tohum yapmış. ![]() ![]() ![]() Tohumlar dolu ve canlı görünüyor. Denemek için ektim. Bakalım sonuç ne olacak? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3115 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Alıntı:
Bu fotoğraftaki çiçek sapının ''erlicheer'' olduğunu sanıyorum..Kapsülün içinde en az 10 tane çiçek tomurcuğu var.. Karaburun'lar o kadar boylandıklarında çiçek sapını da uzatmış olmalıydılar.. Seneye ne yaparlar bilemeyiz.. İstikrarsız bir çeşit.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3116 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-11-2013
|
hangi ton olursa olsun ama yeşil olsun hepsi güzel oluyor.. kasımda ektiğim benim sümbüllerim çiçek açtı mor diye almıştım pembe açtılar olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3117 |
Ağaç Dostu
|
İsmini bilmiyorum
Benekli yapraklı lale, bende de var fakat fotoğraflarda fazla belirgin olmadığı için Sayın KAPTANzst nin sayfasında daha belirgin idi orada aradım. E bulamayınca bendekilerde de az biraz fikir olur diye düşündüm. Ayrıca o dönem fotoğraflara bakınca ne kadar güzelmiş soğanlılarım diye de bir imrendim bir imrendim... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3118 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Günaydın sevgili SDurul, Bahçeni büyük bir beğeni ile takipteyim. Hatta sudenurun bahçesinden galalarının akibetinide takipteyim. Beni haberdar et lütfen bu sene yapraklar çıkmazsa takviye yapalım. O soğanlara çok güveniyordum beni mahçup mu ettiler ne? Baharda bahçen yine harika olacak. Sevgiyle kal canım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3119 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2013
|
bahceniz şimdiden o kadar tatlı ki sessiz sessiz takipteydim dayanamadım artik bir mesaj yazayım dedim..masaallah..bahcenizin baharını merakla bekliyorum..sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3120 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Benekli yapraklı lâlenin adını bilmiyorum. Sayın pria'dan almış olduğum soğanların 5-6 tanesi böyle benekli yapraklı çıktılar. Çiçeğini ben de merakla bekliyorum. Sevgiyle... Çiçeklilik dönemleri kısa ve yılın belirli aylarına saklansa da soğanlı bitkileri seviyorum, Sevgili YeniGine. Güzellermiş gerçekten, emeklerine sağlık. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|