![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
SDurul hanim cok cok gecmis olsun, siz biber hasadinizi yapmissiniz bile, bizimkilerin henüz cicegi bile burnundan düsmedi, seftaliler, domatesler, kabaklar, güzel cicekleriniz ve tabiikide minik bahce bakani... hersey harika, size huzurlu gunler diliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Mısırları geç ekmiştik, bugünleri. ![]() Karıştırmamışımdır inşallah. Spagetti kabak büyüyor. ![]() Yeşil kertenkelemiz bugün fotoğrafının çekilmesine izin verdi. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2011
|
Geçmiş olsun teftişci arkadaş işini iyi yapıyor kolay gelsin ürünleriniz güzel görünüyor bol olur inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teftişçi arkadaş bizim torun olur. Şimdiden bitkilere çok ilgili, bir de hayvanlara. Özellikle kedilere ve kuşlara. Fotoğrafların devamı. Sarılar, sarı ve beyazlar. ![]() ![]() Uğur böceği yaralı sanırım, fotoğrafı aktarınca fark ettim. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2011
|
geçmiş olsun mesajım ulaşmadı zannedip tekrar yazmışım Düzenleyen ayhan219 : 02-07-2013 saat 23:31 Neden: 2. oldu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Son fotoğraflar bitmemişti. ![]() Beyaz açacağını umduğum tohumdan yetiştirdiğim ekinezyanın pembeliği kesinleşti. ![]() ![]() Geçen sene, sevgili jineopun gönderdiği ekinezyam epey gelişti. Bu sene çiçekleri de çok. ![]() Sabun çiçeği. ![]() İmpatiensler her yeri kapladı, çiçekleri geçince temizlemek gerekiyor. ![]() Yine bir kelebek. Bu da farklı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Biraz sonra gidince ilk işim o kabağı kesip bakmak olacak. Sonucu bildiririm. ![]() Gardenya ilk tomurcuğunu açtı. ![]() Sakız sardunya da öyle. ![]() İlk açan küpe. Diğerleri şimdilik iyi fakat sıcaklardan koruyabilecek miyim bakalım? ![]() Nar çiçeği. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Orada da sakız kabağı olabileceği söylendi. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Yine kelebekler. Öyle çoklar ki en güzellerini çekemiyorum, yalnız. Çok hareketliler ama ben de inatla takipteyim. ![]() ![]() ![]() Arılar da çok. Hele hünnap ağacının yanına arı vızıltısından yaklaşılmıyor. ![]() Atlas ve süs yoncası. ![]() Yine bir sarı. Zinnialar enzimden olsa gerek çok neşeliler ve her gidişimizde yeni bir renkle sürpriz yapıyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Moderatör
|
Kabaklarda yabancı tozlanma fazla eğer aynı bahçede çeşitli kabaklar yetiştirilirse açılım fazla oluyor. Ben de takastan gelen istiridye kabakları dikmiştim. 2 tane ben diktim iki tanesini de amcamlara verdim. Bendekilerden biri aynı sizin kabağınız gibi yeşil diğeri beyaz dolmalık kabak çıktı. Amcama verdiklerim ise istiridye çıktılar. Neyse ki tohum alabileceğim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Dün şeftalileri topladık, bu yıl bol vermiş. ![]() Bu küçük cins erik, önceki yıllarda erikten yıkılırdı. Şimdi üzerinde beş on tane ancak var. ![]() İtalyan eriği de az. ![]() Az olduğu için oldukça iriler. Kıyaslama için şeftali ile birlikte çektim. ![]() Küçük erik ve şeftali. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Coreopsis grandiflora halen açıyor. Bu ve bahçedeki diğer bitkilerin tohumlarından isteyen olursa buradan talep edebilir. ![]() Akşam sefası da tomurcuklanmış. ![]() ![]() Sabah sefalarından açmasını beklediğim değişik renkler var. Bu sefer pembesi çiçeğe başlamış. ![]() Şu anda en ihtişamlı çiçeğimiz. İyice açtı. Çok sevdim bu moru. Teşekkürler, sevgili sedoş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntıdaki glayölümü merak ediyordum, ençok. Açmış. ![]() Mor glayöl de son çiçeklerini açıyor. Pembeden daha mı güzel, ne? ![]() Sabah sefaları kuru vişne ağacını iyice örtmeye başlamış. Son günlerde hep geç gidiyoruz, çiçeklerini göremiyorum. ![]() Süs ayçiçekleri yaprak aralarından mini ayçiçekleri açmış. Asıl renkleri buydu, çoğu düz sarı açtı. Kuşlardan etkinliğe yetecek kadar tohum kalır inşallah. ![]() Kelebek cosmosta bu sefer. ![]() ![]() Düzenleyen Sevgi Durul : 09-07-2013 saat 00:27 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Bereketli olsun...Maşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Elime geçeni doldurduğum çiçek adamın son hali. ![]() Tohum takastan gelen değişik zinnia da açmaya başladı. ![]() Bu rengi de çok güzel. ![]() Hint yağı bitkilerim. İki çeşit galiba. Birinin yaprakları kırmızı gibi. Bunda çiçek yok henüz. ![]() Yeşil olanı açtı ve bu yuvarlaklar tohum olacak sanırım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Yaz elmaları, tadı ekşiymiş. Ben tatmadım. ![]() ![]() Yerlere dökülmüşler. ![]() Hünnap meyvesini göstermiş. ![]() Geç ektiğim kavunlarım. Alay konusu oldu bahçede. Olurlarsa eve götürmek için, tır gerekecekmiş. ![]() Köy mısırlar da belirmişler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili SDurul, bereketi bol olsun inşallah, çiçeklerine maşallah!.. Geçen sene Sayın hk50'nin bahçesinde görünce bende yoğun bir şekilde gül hatmi severlik onun için yol kenarında gördüğüm bir hatmiden tohum aldım ve hemen toprakla buluşturdum bu sene sanki o hatmiden tohum almamışım gibi aynı tohumdan 2 ayrı kökte değişik renkte hatmilerim oldu ki zaten bahçe sayfamda görmüşsündür çok da mutlu etti beni. Çok şükür onu da görebildim. Bahçe fesleğensiz ve sabah sefasız olmaz deyip yine sabah sefası tohumları ektim ![]() Zinniaların çok güzel açmışlar; ben de çok seviyorum zinniaları. Her sene tohumları serpiştirirdim bu sene öbekler oluşturmaya çalıştım. Güzel oldular fakat keşke yine serpiştirseymişim daha güzel olacakmış pişmanım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Biraz da sebzeler. Domatesler olgunlaşmadı. Hepsi birden olgunlaşırlarsa salça işleri başlayacak. ![]() İlk patlıcan da göründü. ![]() Geç ekilen kabaklardan ikisi. ![]() ![]() Yeni açmaya başlayan mavişimizle görüntülerimizi bitirelim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Salça işleri görüntülerini de çok seviyorum Sevgili SDurul. Haydi inşallah, rastgele... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Moderatör
|
Sdurul Abla kavunlar çok sık değil mi böyle birbirlerini yerler 2-3 tane kalacak şekilde seyreltirsen iyi olur. Zinnialar çok güzel görünüyor bende sadece pembeler var. Elmalarda iç kurdu olmuştur yoksa bu kadar dökülmemesi lazımdı. Sağlıcakla kal. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çekmecede bulduğum kavun tohumlarını öylesine ektim, pek anlamıyorum. Şimdi bakımını eşimin yapması gerekiyor, o da diğer işlerden vakit bulamıyor. Bir de olacağına inanmadığı için de bakmıyor olabilir. Hâlâ seyreltmedik. Zinniaların tohumlarını etkinikte paylaşıma açacağım, talep edebilirsiniz. Elmalarda iç kurdu yok. Bunlar yaz elması, çabuk olgunlaşıyor, toplanmayanlar da hemen dökülüyor. ![]() Alıntı:
Sabah sefalarını ben de göremiyorum maalesef. Bu aralar hep geç gidebiliyoruz. Katlı gülhatminin bir tomurcuğu rengini göstermiş, çok sevindim. ![]() ![]() Alıntı:
Salça işlerinin görüntüleri güzel de yapması telaşeli ve yorucu. ![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Dediğim gibi sevgili SDurul yol kenarında bir hatmiden tohum aldım ektim bu sene aynı tohumdan iki renk çıktı. Biri pembe, biri morumsu. Çok da hoşuma gitti. Ve evet, gül hatmiler her sene farklı renkte açabiliyorlarmış. Katlı hatminin açmış halini merakla bekliyorum. İnşallah denk gelebilirsin. Ve salça işleri; tabi ki meşakkatli ve zordur, kolay ve rastgelsin inşallah. Ben yine de o güzel görüntüleri merakla bekliyor olacağım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|