Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cörekotu
Hepside birbirinden harika, hele o papatyalar yokmu... bayilirim papatyaya...
saksinin icinden cikan yabanci bitkiyi yerelmasina benzettim, yapraklari biraz sert ve elinizi hafif tirmaliyormu bir bakin yaniliyorda olabilirim...
|
Teşekkür ederim, sayın
cörekotu.
Yerelması dikmemiştim.
Madem papatyaları seviyorsunuz, son bir papatya fotoğrafı ekleyelim. Bir sürü açmamış tomurcukları var. Hepsi açsa daha da güzel olacak.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur
Merhaba SDurul hanım, sıklamenin dinlenme dönemi bitti galiba?  Yaprakları tamamen kuruduğu vakit saksısıyla gölgeye kaldırdığım yumruyu sulama vaktim geldi mi fikrinizi almak isterim? 
|
Merhaba, Sevgili
Sudenur.
Yumrudan hiç yetiştirmedim fakat şimdilerde satıldığına göre sulama vakti gelmiş olabilir. Sağlıklı bir bilgi için
Sıklamen başlığına bir göz atın isterseniz.
Bugün gittiğimiz bahçede bizi kötü bir sürpriz bekliyordu.
Dün suyun şarteli açık unutulmuş. Depo dolmuş, havuz taşmış su yola inmiş. Bu kadarla kalsa iyi, evciğin içi on onbeş santimetre yüksekliğinde suyla dolmuş. Kapıyı açınca adeta evden sel boşalmaya başladı. Günümüz su ve eşya boşaltmakla geçti. Eşim patlayan boruları tamir etti. Yarın gidilip halılar yıkanacak ev temizlenecek.
Evciğin içindeki su vanaları iptal edildi. Su deposuna şamandra takılacak.
Bununla ilgili görüntüler.
Bir kenarda duran kavanoz ambalajı, su şişeleri yerde yüzüyordu. İşin kötüsü yine bir kenarda atılmayı bekleyen kaolin çuvalları da ıslanmıştı. Eşim en çok kaolinlere üzüldü.
Eğer bu tahliye borusu olmasaydı çok daha fazla su birikirdi. Buradan su akışı akşama kadar sürdü.
Tahtaların bir kısmı sökülüp yerin kuruması sağlanacak. Başımıza epey iş açıldı.