![]() |
|
![]() |
#2851 |
Ağaç Dostu
|
Dün şeftalileri topladık, bu yıl bol vermiş. ![]() Bu küçük cins erik, önceki yıllarda erikten yıkılırdı. Şimdi üzerinde beş on tane ancak var. ![]() İtalyan eriği de az. ![]() Az olduğu için oldukça iriler. Kıyaslama için şeftali ile birlikte çektim. ![]() Küçük erik ve şeftali. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2854 |
Ağaç Dostu
|
Coreopsis grandiflora halen açıyor. Bu ve bahçedeki diğer bitkilerin tohumlarından isteyen olursa buradan talep edebilir. ![]() Akşam sefası da tomurcuklanmış. ![]() ![]() Sabah sefalarından açmasını beklediğim değişik renkler var. Bu sefer pembesi çiçeğe başlamış. ![]() Şu anda en ihtişamlı çiçeğimiz. İyice açtı. Çok sevdim bu moru. Teşekkürler, sevgili sedoş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2856 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Bereketli olsun...Maşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2859 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntıdaki glayölümü merak ediyordum, ençok. Açmış. ![]() Mor glayöl de son çiçeklerini açıyor. Pembeden daha mı güzel, ne? ![]() Sabah sefaları kuru vişne ağacını iyice örtmeye başlamış. Son günlerde hep geç gidiyoruz, çiçeklerini göremiyorum. ![]() Süs ayçiçekleri yaprak aralarından mini ayçiçekleri açmış. Asıl renkleri buydu, çoğu düz sarı açtı. Kuşlardan etkinliğe yetecek kadar tohum kalır inşallah. ![]() Kelebek cosmosta bu sefer. ![]() ![]() Düzenleyen Sevgi Durul : 09-07-2013 saat 00:27 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2860 |
Ağaç Dostu
|
Elime geçeni doldurduğum çiçek adamın son hali. ![]() Tohum takastan gelen değişik zinnia da açmaya başladı. ![]() Bu rengi de çok güzel. ![]() Hint yağı bitkilerim. İki çeşit galiba. Birinin yaprakları kırmızı gibi. Bunda çiçek yok henüz. ![]() Yeşil olanı açtı ve bu yuvarlaklar tohum olacak sanırım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2861 |
Ağaç Dostu
|
Yaz elmaları, tadı ekşiymiş. Ben tatmadım. ![]() ![]() Yerlere dökülmüşler. ![]() Hünnap meyvesini göstermiş. ![]() Geç ektiğim kavunlarım. Alay konusu oldu bahçede. Olurlarsa eve götürmek için, tır gerekecekmiş. ![]() Köy mısırlar da belirmişler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2862 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili SDurul, bereketi bol olsun inşallah, çiçeklerine maşallah!.. Geçen sene Sayın hk50'nin bahçesinde görünce bende yoğun bir şekilde gül hatmi severlik onun için yol kenarında gördüğüm bir hatmiden tohum aldım ve hemen toprakla buluşturdum bu sene sanki o hatmiden tohum almamışım gibi aynı tohumdan 2 ayrı kökte değişik renkte hatmilerim oldu ki zaten bahçe sayfamda görmüşsündür çok da mutlu etti beni. Çok şükür onu da görebildim. Bahçe fesleğensiz ve sabah sefasız olmaz deyip yine sabah sefası tohumları ektim ![]() Zinniaların çok güzel açmışlar; ben de çok seviyorum zinniaları. Her sene tohumları serpiştirirdim bu sene öbekler oluşturmaya çalıştım. Güzel oldular fakat keşke yine serpiştirseymişim daha güzel olacakmış pişmanım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Ağaç Dostu
|
Biraz da sebzeler. Domatesler olgunlaşmadı. Hepsi birden olgunlaşırlarsa salça işleri başlayacak. ![]() İlk patlıcan da göründü. ![]() Geç ekilen kabaklardan ikisi. ![]() ![]() Yeni açmaya başlayan mavişimizle görüntülerimizi bitirelim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
Ağaç Dostu
|
Salça işleri görüntülerini de çok seviyorum Sevgili SDurul. Haydi inşallah, rastgele... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2865 |
Moderatör
|
Sdurul Abla kavunlar çok sık değil mi böyle birbirlerini yerler 2-3 tane kalacak şekilde seyreltirsen iyi olur. Zinnialar çok güzel görünüyor bende sadece pembeler var. Elmalarda iç kurdu olmuştur yoksa bu kadar dökülmemesi lazımdı. Sağlıcakla kal. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2866 | |||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çekmecede bulduğum kavun tohumlarını öylesine ektim, pek anlamıyorum. Şimdi bakımını eşimin yapması gerekiyor, o da diğer işlerden vakit bulamıyor. Bir de olacağına inanmadığı için de bakmıyor olabilir. Hâlâ seyreltmedik. Zinniaların tohumlarını etkinikte paylaşıma açacağım, talep edebilirsiniz. Elmalarda iç kurdu yok. Bunlar yaz elması, çabuk olgunlaşıyor, toplanmayanlar da hemen dökülüyor. ![]() Alıntı:
Sabah sefalarını ben de göremiyorum maalesef. Bu aralar hep geç gidebiliyoruz. Katlı gülhatminin bir tomurcuğu rengini göstermiş, çok sevindim. ![]() ![]() Alıntı:
Salça işlerinin görüntüleri güzel de yapması telaşeli ve yorucu. ![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Ağaç Dostu
|
Dediğim gibi sevgili SDurul yol kenarında bir hatmiden tohum aldım ektim bu sene aynı tohumdan iki renk çıktı. Biri pembe, biri morumsu. Çok da hoşuma gitti. Ve evet, gül hatmiler her sene farklı renkte açabiliyorlarmış. Katlı hatminin açmış halini merakla bekliyorum. İnşallah denk gelebilirsin. Ve salça işleri; tabi ki meşakkatli ve zordur, kolay ve rastgelsin inşallah. Ben yine de o güzel görüntüleri merakla bekliyor olacağım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2868 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Durul'cuğum, uzun zaman sonra bahçeni gezebildim nihayet. Söylemezsem çatlarım, kelebeklerini çok kıskandım ![]() Tam bir kelebek cennetinde yaşıyorsun, bu harika yaratıklara bayılıyorum. Çok da güzel fotoğraflıyorsun, kelebek fotoğraflama sabır işi ![]() Canım, evciğini su basmış, geçmiş olsun, bir çok yorucu iş çıkmıştır size. Ne yaparsın ki bahçe uzaktaysa böyle kötü sürprizler yaşanabiliyor, buna benzer ben de çok şey yaşıyorum. Sen yine de şanslısın, eşin kolları sıvayıp tamirata hemen başlamış. Benim usta bulup gelmesi için ikna etmem gerekiyor. Torun büyümüş maaşallah, kolları tam ısırmalık olmuş. Şanslı çocuk, dalından koparıp meyve yiyebiliyor. Erik ve kayısı dışında her şey bol bereketli, bunca emeğe karşılık almak insanı dinlendiriyor. Zinniaları ben de çok sevdim, önceki yıllarda hep hastalanmışlardı, ben de zinia yetiştirmekten vaz geçmiştim, bu sene sağlıklı görünüyorlar. Sana ve eşine tüm işlerinizde kolaylıklar diliyorum. Ha, kelebek fotoğrafı çekmeye devam et lütfen ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2869 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet hanım, hoşgeldiniz. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Sizin bahçeleriniz yanında lafı bile olmaz ama bir şeyler yapmak için uğraşıyoruz. Elimizden geldiğince. Bahçedeki tüm tamirat işlerini eşim yapar. İyi ki elinden geliyor, her şey için usta tutmaya kalksak epey zor olurdu. Kelebekler oldukça fazla ve en çok zinniaları seviyorlar. Ve ben de gördüğümde çekiyorum. Bıktırıcı olmasın diye elimden geldiğince az yüklemeye çalışıyorum. Son gittiğimde coreopsise konmuştu biri, hem de kanat üzerini çekebildim. Sizin için ekliyorum. Sevgiler... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2870 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2871 |
Ağaç Dostu
|
Katlı gülhatmide yaşadığım hayâl kırıklığının yanı sıra beni sevindirenler de vardı bugün. Campanula ilk çiçeğini açtı. Sevgili nevsune'ye teşekkürlerimle... ![]() Ona eşlik eden maviş. ![]() ![]() Bütün zıpçıktıları öldürmeyi başarmışken, sevgili loveforlife yeni soğanlar göndermişti. Şimdiye kadar onlar da yaprak çıkarmayınca ümidi kesmiştim. Saksıda olan epey soğandan bir tanesi, geçen gün canlanma belirtisi gösterdi. O da açtı. Sevgili loveforlife'a teşekkürlerimle... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul olsun ne yapalım katlı katsız ben bu sene hatmileri çok sevdim. İnşallah diğer tomurcuklar katlı çıkarlar, onlar da çıkmazlarsa seneye katlı gül hatmilerin olsun inşallah... Ellerine, gönlüne sağlık... (Gülümseyiverdim birden; dedim kimbilir hatmiyi görünce yüz ifaden nasıl olmuştur ve o an eminim aklından YeniGine geçmiştir.) Canım arkadaşım canımız sağolsun. Katlı, katsız hepsini severiz, hepsi bizim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2873 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mavişine tek kelimeyle "bayıldım"! Kaç yılda bu hale geldi? Benim ne zaman böyle güzel, dolu dolu açan bir mavişim olacak? Ah bu maviş sevdası bana neler etti böyle? Zıpçıktıya gelince... Ben onlara tembihledim SDurul Abla'mı sevindirin diye... Sen hiç merak etme, diğerleri de gösterecek kendini. Tıpkı senin bana gönderdiğin çiçeklerin senin sevginle doğup bana gelip çoğalmaları gibi, saksıları dolduracaklar... Sağlıcakla kal, adıyla kalbi bütünleşen güzel insan... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2874 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Aycicekleriniz tohuma durmus bile, buralarda henüz cicek bile acmadilar, inanin sizlerin bahcelerini gördükce derin derin ic cekiyorum burada hava sartlari bayagi sert, bahar cok gec geliyor tam sebzeler iyice kendine gelip mahsül vermeye baslayinca bu sefer kis gelip sonbahar gelip catiyor ve sonbahar kisi andiriyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2875 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Sebzeler sonbaharda olmaya devam eder ve o yamuk yumuk biberler patlicanlar cok daha lezzetli olur halbuki bizimkilerin cicegi burnundayken don oluyor ve malesef bitkiler donuveriyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2876 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Hatmiyi gördüğümdeki yüz ifadem nasıldı bilemiyorum, sadece tahmin edebiliyorum. Katlı açacak diye öyle bir şartlanmıştım ki, sormayın. Tabii ki hepsini seviyoruz, ama katlı olmasını beklediğim tomurcuklar var, onlar açmadan içim rahat etmeyecek. ![]() Sevindirenlerden bazı fotoğraflar. ![]() ![]() ![]() Rengi biraz kırmızılaşmış, sebebini anlkayamadım. ![]() Nihayet çiçeklerini göstermeye başladılar. Beyaz sardunyam. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2877 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlk mavişimi sevgili Güler hanım göndermişti. Ben onu koruma adına, bir içeri bir dışarı gezdirirken kaybetmiş ve çok üzülmüştüm. Daha sonra bir kaç kere komşulardan aldım ve tutturamadım. Yaklaşık bir yıl önce, çiçekçide görünce hemen aldım. Bu bahar saksısını değiştirdim, epeyce bir kök ayırıp arkadaşlara gönderdim. Bugün bu halde ve ben onu çok seviyorum. ![]() Bakımını da öğrendim artık, çatır çatır buzlu havalarda balkondaydı ve yaşıyor. Aslında bazen bitkilere iyilik ederken, koruma adına kötülük etmiş oluyoruz. Bazı şeyleri forumlarda okuya okuya, bazılarını da deneye yanıla öğrenebiliyoruz. ![]() Zıpçıktıyı çok iyi tembihlemişsin, teşekkür ederim. Şimdi diğerleri de yaprak çıkarmaya başladılar. Mutlu Kutludan aldığım sarı zıpçıktı da aynı saksıda, onun çiçeğini de görürüz umarım. ![]() Sevindirmeye devam edenleri paylaşayım. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2878 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
İklim şartlarından diyelim. Bu bizler için de geçerli olabiliyor, iki sene üst üste altın çileklerim tam meyve yapıp henüz olgunlaşmadığında sonbahar gelmiş ve dallarında öylece kalakalmışlardı. Bu sene ekmedik. Sebzelerde de hazır fide olarak aldıklarımız çoktan meyve vermeye başladılar, kendi ektiklerim çiçek bile vermediler daha. Tohumunu kendi ektiğim Antep biberi fidesi. Hava soğumadan, meyve yapıp olgunlaştırır mı bilmiyorum. ![]() Fide olarak aldığımız biberler. ![]() ![]() ![]() Biber toplarken gördüğüm antenli böcek. Büyük ihtimalle bilinen bir canlıdır, ben bilemedim. ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2880 |
Ağaç Dostu
|
Canım arkadaşım epeydir bakamamıştım sayfana, neler neler olmuş. Geç oldu ama, önce su baskını için geçmiş olsun. Dün akşam Ankara'ya yağan çılgın Temmuz yağmurundan da benim tavan aktı. Oluyor böyle doğanın intikamı zahir ![]() Hangi birini yazsam şaşırdım. Tabii önce yumuk prensesten başlayayım. Ya nasıl boy atmış birden öyle maşallah. Canım benim, çok tatlı çok. O ilk fotoğraftaki yumuk kolu görünce içimi bir sevinç kapladı inan. E babaanneleri pek çok onun ![]() Meyve sebzelerin çok güzeller, bol hasatlar dilerim. Her birini ayrı kıskandım ama çok emek istiyorlar biliyorum. Senin ve eşinin ellerine kollarına sağlık. Afiyetle yeyin. Mavi yasemin, ceropsislerin ama özellikle margarit -glayöllerin-hatmilerin ve unuttuğum her bir şeyin harika olmuşlar. Aslında glayöl sevmem pek ama senin mor ve pemben çok çok güzeller. Kelebeklerin, uğur böceğin yine gelmişler ne güzel. Ağustos böceklerini de severim ama tek tek. Bir yıl Dikili'de kaldığımda zeytin ağaçlarının içinde bir orkestra vardı valla 7/24 çalışmışlardı. Ulan bi 5 dakka susun, yok. Hiç unutmam o cümbüşü. Benim cicilerimi sorarsan, "unutma beni" hariç herşey gayet güzel. Henüz fotoğraflarla uğraşma aşamasına gelemedim. Beyaz mavişim açtığında sana göstermeyi çok istiyorum. İlk kez bu kadar uzun yazdım, özlemişim seni. Şimdi yine birkaç gün ara vermem gerek. Bol bereketli bir yaz diliyorum sana ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|