Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cörekotu
Aycicekleriniz tohuma durmus bile, buralarda henüz cicek bile acmadilar, inanin sizlerin bahcelerini gördükce derin derin ic cekiyorum burada hava sartlari bayagi sert, bahar cok gec geliyor tam sebzeler iyice kendine gelip mahsül vermeye baslayinca bu sefer kis gelip sonbahar gelip catiyor ve sonbahar kisi andiriyor...
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cörekotu
Sebzeler sonbaharda olmaya devam eder ve o yamuk yumuk biberler patlicanlar cok daha lezzetli olur halbuki bizimkilerin cicegi burnundayken don oluyor ve malesef bitkiler donuveriyor  Gecen sene altin cilek ektik, biraz zamanini gecirmistik ekerken, üzeri cilekle dopdoluydu ne yazikki donarak kurudu, biraz sararmislari tohum olmasi icin aldim bu sene ektim onlari bir sürü var yine umarim tadina bakabiliriz 
|
İklim şartlarından diyelim. Bu bizler için de geçerli olabiliyor, iki sene üst üste altın çileklerim tam meyve yapıp henüz olgunlaşmadığında sonbahar gelmiş ve dallarında öylece kalakalmışlardı. Bu sene ekmedik.
Sebzelerde de hazır fide olarak aldıklarımız çoktan meyve vermeye başladılar, kendi ektiklerim çiçek bile vermediler daha.
Tohumunu kendi ektiğim Antep biberi fidesi. Hava soğumadan, meyve yapıp olgunlaştırır mı bilmiyorum.
Fide olarak aldığımız biberler.
Biber toplarken gördüğüm antenli böcek. Büyük ihtimalle bilinen bir canlıdır, ben bilemedim.