Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife
Canım Ablacığım,
Mavişine tek kelimeyle "bayıldım"! Kaç yılda bu hale geldi? Benim ne zaman böyle güzel, dolu dolu açan bir mavişim olacak? Ah bu maviş sevdası bana neler etti böyle?
Zıpçıktıya gelince... Ben onlara tembihledim SDurul Abla'mı sevindirin diye... Sen hiç merak etme, diğerleri de gösterecek kendini. Tıpkı senin bana gönderdiğin çiçeklerin senin sevginle doğup bana gelip çoğalmaları gibi, saksıları dolduracaklar...
Sağlıcakla kal, adıyla kalbi bütünleşen güzel insan...
|
Sevgili
loveforlife,
İlk mavişimi sevgili Güler hanım göndermişti. Ben onu koruma adına, bir içeri bir dışarı gezdirirken kaybetmiş ve çok üzülmüştüm. Daha sonra bir kaç kere komşulardan aldım ve tutturamadım.
Yaklaşık bir yıl önce, çiçekçide görünce hemen aldım. Bu bahar saksısını değiştirdim, epeyce bir kök ayırıp arkadaşlara gönderdim. Bugün bu halde ve ben onu çok seviyorum.
Bakımını da öğrendim artık, çatır çatır buzlu havalarda balkondaydı ve yaşıyor.
Aslında bazen bitkilere iyilik ederken, koruma adına kötülük etmiş oluyoruz. Bazı şeyleri forumlarda okuya okuya, bazılarını da deneye yanıla öğrenebiliyoruz.
Zıpçıktıyı çok iyi tembihlemişsin, teşekkür ederim. Şimdi diğerleri de yaprak çıkarmaya başladılar. Mutlu Kutludan aldığım sarı zıpçıktı da aynı saksıda, onun çiçeğini de görürüz umarım.
Sevindirmeye devam edenleri paylaşayım.