Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine
 Bunlar güneşte olacaklar, peki kaynatarak yaptıkların yok mu?
|
Öncelikle teşekkürler,
YeniGine'cim. Kaynatarak yapmıyorum, malum Ege geliniyim, salçalar kayınvalide usulü.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak
Icine domates dogranan bidonlari nerde tutuyorsunuz?
|
Domates doğranan bidonları, gün boyu güneş alabilecekleri bir konumda tutuyorum.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak
Bir de son asamada guneste bekletirken tozu engellemek icin bir onlem aliyor musunuz? Son asamalari da fotograflamaniz mumkun olursa cok sevinirim.
|
Bidonda bekleyen domateslerin suyu ayrışıyor ve göksu tabir ettiğimiz bu suyu, salçayı geçirmeden önce süzüyorum. Dolayısıyla kevgirden geçirilen kısım koyu kıvamda olduğu için günlerce sinide beklemiyor. Kayda değer toz olmuyor, içine düşen yaprak vs. ise karıştırılırken alınıyor. Örneğin son fotoğrafladığım kısmı iki günde oldu, kavanozlandı.
Güneşte yapılan salça
bu mesajda ayrıntılı anlatılmış.
Ayrıca
bu mesajda da toz topraktan korumak için cam kullanılmış. Az miktarlarda pratik çözüm olabilir.
Fotoğraflar.
Soru ile alakalı değil ama bu fotoğrafı da paylaşmak istedim. Anatohum projesi kapsamında ulaştırdığınız ayçiçeği (sımışka) çiçeklendi. Bu saatten sonra tohum yapar mı, bekleyip göreceğiz.
