View Single Post
Eski 24-08-2014, 22:56   #3412
Sevgi Durul
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Bunlar güneşte olacaklar, peki kaynatarak yaptıkların yok mu?
Öncelikle teşekkürler, YeniGine'cim. Kaynatarak yapmıyorum, malum Ege geliniyim, salçalar kayınvalide usulü.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Icine domates dogranan bidonlari nerde tutuyorsunuz?

Domates doğranan bidonları, gün boyu güneş alabilecekleri bir konumda tutuyorum.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Bir de son asamada guneste bekletirken tozu engellemek icin bir onlem aliyor musunuz? Son asamalari da fotograflamaniz mumkun olursa cok sevinirim.
Bidonda bekleyen domateslerin suyu ayrışıyor ve göksu tabir ettiğimiz bu suyu, salçayı geçirmeden önce süzüyorum. Dolayısıyla kevgirden geçirilen kısım koyu kıvamda olduğu için günlerce sinide beklemiyor. Kayda değer toz olmuyor, içine düşen yaprak vs. ise karıştırılırken alınıyor. Örneğin son fotoğrafladığım kısmı iki günde oldu, kavanozlandı.

Güneşte yapılan salça bu mesajda ayrıntılı anlatılmış.

Ayrıca bu mesajda da toz topraktan korumak için cam kullanılmış. Az miktarlarda pratik çözüm olabilir.

Fotoğraflar.

Name:  salça.jpg
Views: 776
Size:  30.3 KB

Name:  salça1.jpg
Views: 773
Size:  30.9 KB

Name:  salça2.jpg
Views: 771
Size:  26.2 KB

Soru ile alakalı değil ama bu fotoğrafı da paylaşmak istedim. Anatohum projesi kapsamında ulaştırdığınız ayçiçeği (sımışka) çiçeklendi. Bu saatten sonra tohum yapar mı, bekleyip göreceğiz.

Name:  sımışka.jpg
Views: 951
Size:  43.3 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön