Domates olsa salcayi hemen yapacagim. Burda Eylul 15'ten sonra yagmurlar duracak; hava sicakliklari dusecek ama don olmayacak. Domates fidelerini hazirliyorum; Eylul sonu gibi cogunu ekerim. Siz ve diger uyeler domateslerinizi yetistirdiniz yetistirdiniz, resimlerini de gosterdiniz, agzimizi sulandirdiniz, simdi sira bende; dilimleyip dilimleyip buraya fotograflarini ekleyecegim

Simdiden soyluyorum, lutfen kimsenin nazari degmesin; hastalikti, zararliydi ugrasmayayim
Salcaya eklediginiz (siniye alinmadan once ve sonra) tuzun bir olcusu var mi?
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul
Sayın birnefestoprak, yaşadığınız yerin iklim koşullarını bilmiyorum ama salça yapacaksanız sonbaharı beklemeyin. Sonbahar yağmurları başlamadan demekte fayda var.
Cevaplar sırasıyla,
-Domateslar bidonda bekletilirken kapağını kapatıyorum. Bozulma olmuyor. Açık kalırsa sinekleniyor.
-Göksuyunu süzüp döküyorum. Kevgirden geçirilen etli kısmı sinilere koyunca tekrar tuz ekliyorum.
-Bahçede yetiştirdiğimiz ve kendimizce lezzetli bulduğumuz domatesleri kullanıyoruz. Her yıl, adını bilmediğimiz aynı çeşidi dikiyoruz. Fidelerini buranın bir köyünden alıyoruz.
Sımışka şimdilik bir metre civarında, ben de atak bekliyorum. 
|