![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
Şehir: muğla bodrum
Mesajlar: 2,020
|
sevgili SDurul,maşallah kışlıklar hazırlanmış,allah ağız tadıyla yedirmeyi nasip etsin. kayısılarınızdan reçel yapıyorsunuz galiba kayısınızın türünü öğrenebilirmiyim.bahçemde iki kayısı ağacım var. 4 , 5 yıl oldular ama hiç ürün vermiyor.eşim bu sene aşı yapalım diyor bilmeden de ne tür aşı yapacağımıza karar veremiyoruz.birde kayısının verimli olması bölgeye göre değişiyor.ılıman bir yer için hangi kayısı türlerini önerirsiniz.sevgilerimle |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ilıman bir yer için tür önerisinde bulunamıyoruz. Eşime sordum o da bilgi sahibi değil. Keşke yardımcı olabilseydik. Bu adresten kopyaladığım aşağıdaki bilgi belki yardımcı olur. Linkin tamamını inceleyin isterseniz. Kolay gelsin. Sevgiler... Kayısılarda, sürgün ve çiçek tomurcuklarının kış dinlenmesinden çıkabilmesi için belirli bir soğuklama süresine ihtiyaç duyarlar. Soğuklama ihtiyacı karşılanmayan ağaçların çiçek tomurcukları dökülür ve yaprak tomurcuklarında düzensiz uyanma görülür. Kayısı çeşitleri seçilirken ve bir bölgeden başka bir bölgeye kayısı çeşidi götürülürken, soğuklama ihtiyacını karşılayıp karşılamayacağı önceden bilinmelidir. Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü bölgelerde soğuklama ihtiyacı kısa olan çeşitler seçilmelidir. Kurutmalık kayısı çeşitleri, sofralık ve turfanda çeşitlere göre daha uzun soğuklama sürelerine ihtiyaç duyarlar. Kış soğuklama ihtiyacı +7.2 oC’nin altında geçen saatler toplamıdır. Bazı kayısı çeşitlerinin soğuklama süreleri aşağıda verilmiştir: |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|