Arkadaşlar foruma şöyle bir göz attım da genelde kaynatarak yapmış arkadaşlar…biz güneşte bekleterek yapıyoruz ve sizinle paylaşmak istedim…
Öncelikle salçalık domateslerimizi yıkayıp doğruyoruz ve bidonlara dolduruyoruz(bidonda daha çobuk oluyor)…daha sonra her bidonun üzerine bir avuç iri tuz serpiyoruz ve havanın sıaklığına göre 1 hafta veya 10 gün bidonların kapaklarını kapatmadan erimeye bırakıyoruz…bu süre içerisinde hergün 1 ya da 2 defa karıştırıyoruz…
Domateslerin etleri kabuğundan ayrılacak hale gelince ilistir,süzgeç ya da kevgir(her yörede farklı söylendiği için) ile süzüp kabuklarından ve çekirdeklerinden ayırıyoruz…
Daha sonra domates sularını çinko veya paslanmaz tepsilere döküp koyulaşıncaya kadar güneşte bekletiyoruz…yine bu süre zarfında sabah ve akşam olmak üzere 2 defa karıştırıyoruz(yalnız üzerinde yaprak vs. olabiliyor onları temizleyip karıştırırsak daha iyi
)çok fazla da bekletmeyelim arkadaşlar sonra salça kararıyor ve hoş olmuyor…
Koyulaşınca da kavanozlarımıza dolduruyoruz…ve sonuç olarak doğal salçalarımız…
Afiyet olsun