View Single Post
Eski 22-08-2012, 22:41   #51
...nokta
Ağaç Dostu
 
...nokta's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Uşak
Mesajlar: 175
Arkadaşlar foruma şöyle bir göz attım da genelde kaynatarak yapmış arkadaşlar…biz güneşte bekleterek yapıyoruz ve sizinle paylaşmak istedim…

Öncelikle salçalık domateslerimizi yıkayıp doğruyoruz ve bidonlara dolduruyoruz(bidonda daha çobuk oluyor)…daha sonra her bidonun üzerine bir avuç iri tuz serpiyoruz ve havanın sıaklığına göre 1 hafta veya 10 gün bidonların kapaklarını kapatmadan erimeye bırakıyoruz…bu süre içerisinde hergün 1 ya da 2 defa karıştırıyoruz…

Name:  DSCN5757.jpg
Views: 15544
Size:  23.0 KB

Domateslerin etleri kabuğundan ayrılacak hale gelince ilistir,süzgeç ya da kevgir(her yörede farklı söylendiği için) ile süzüp kabuklarından ve çekirdeklerinden ayırıyoruz…

Name:  DSCN5770.jpg
Views: 14588
Size:  21.4 KB

Daha sonra domates sularını çinko veya paslanmaz tepsilere döküp koyulaşıncaya kadar güneşte bekletiyoruz…yine bu süre zarfında sabah ve akşam olmak üzere 2 defa karıştırıyoruz(yalnız üzerinde yaprak vs. olabiliyor onları temizleyip karıştırırsak daha iyi )çok fazla da bekletmeyelim arkadaşlar sonra salça kararıyor ve hoş olmuyor…

Name:  DSCN5771.JPG
Views: 15775
Size:  56.8 KB

Koyulaşınca da kavanozlarımıza dolduruyoruz…ve sonuç olarak doğal salçalarımız…

Name:  DSCN5785.jpg
Views: 14720
Size:  25.2 KB

Name:  DSCN5786.JPG
Views: 14777
Size:  64.7 KB

Afiyet olsun

...nokta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön