agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni140Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-05-2015, 14:34   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-04-2013
Bu sistemde baliklarin uretecegi gubre miktari yani suyun kirlenme miktari ile bitkilerin bu zararli maddeleri gubre olarak kullanma miktari dengede olmali. Su fazla kirlenir ve temizleme icin yeterli bitki yoksa baliklar olur. Su az kirlenirse bitkilere yeterli gubre ulasmaz bitkiler olur.

Bu dengeyi kurmak icin baliklarin nekadar gubre ureteceginin bilinmesi gerek, bu miktar verilen yem miktari ile orantili olarak hesaplaniyor. Bu hesapla ilgili internette formuller var, bulmaya calisiuorum, umarim yakinda yazarim.

Bir nota daha var, suyun balik havuzundan alinip bitkiye verilmesi oncesinde biyolojik filtre sart. Ornekleri internette ozellikle youyube videolarda var, biofilter olarak aranabiliyor. Basiy ve ucuzlar, bulasik teli, sunger, komur ve tas kullanilarak yapilanlar var. Bu kisim onemli once sisteme balik konup bir ay kadat bu filtre calistiriliyor, olusacak yosunlar ce birikecek mikro organizmalar onemli yoksa su temizlenmeyecektir. Yeterli mikro organizma olusunca balik konabiliyor. Baliklarin sistemden alinmasi ise yeni balik eklenmeden yapilirsa denge bozuluyor.

Bu arada baliklara antibiyotik ve baska ilac vermeyiniz bitkiler olur.
Cok hassa bir sistem. Hesaplama seklini bulunca yazacagim
Saglicakla kaliniz

Düzenleyen kiziltan : 02-05-2015 saat 14:41 Neden: tamamlama
kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2018, 13:52   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-10-2018
Efendim aquaponick ile ilgili araştırma yapıyorum. Sera kurmayı düşünüyorum. Bu konuda sizinle görüşebilirmiyim müsait olduğunuzda. Cumhur Sayın 0532 266 0920

Fatisa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2018, 14:26   #3
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fatisa Mesajı Göster
Efendim aquaponick ile ilgili araştırma yapıyorum. Sera kurmayı düşünüyorum. Bu konuda sizinle görüşebilirmiyim müsait olduğunuzda. Cumhur Sayın 0532 266 0920
Heyecanınızı anlıyorum ama neden bütün konulara aynı mesajları yazıyorsunuz,ilgili kişiye özel mesaj gönderebilirsiniz

casperia beğendi.
devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025