Sayin Flying Dragon
Yazdiklariniz tamamen dogru, tatli su baliklaribda pazarlama sorunu var.
Milas`da tarla balikciligi yapiliyor. Tarlalari kazip havuz yapiyor ve cok buyuk havuzlara kuyu suyu basarak cipura ile levrek yetistiriyorlar. Isiin tabiati olarak 4-5 havuz ve her havuz icerisinde muhtelif boylarda balik oluyor, yani ciftlik hicbir zaman tam olarak bosalmiyor. Surekli kuyu suyu basarak ve tasan suyu cokeltme hevuzlarina alarak uretim yapiyorlar.
Inter uzerinden aramak icin milas satilik balik ciftligi yazarsaniz fotograflari da gorebilirsiniz.
Hep dusundugum bunlardan birisini almak ve ya arsa alip kurmak. Yanina bir akuaponik sistem kurarak bu atilan sudan yararlanabilmek. Proje suyun tamami degilde ornegin yarisini kullanmak uzerine yapilsa hicbir zaman besin yoklugu olmaz saniyorum. Elbette bu balik ciftlikleri zaten ekonomik olarak yasayabildiginden yapilacak sebze uretiminin karliligi yuksek olacaktir saniyorum. Balik icin zaten pazarlama sorunu yok. Yavru uretimi ve yem icin destekler de var.
Kafama takilan sey su, buradaki su biraz tuzlu diyorlar, balik yetistirmeye uygun su. Bu su ile tarim yapilabiliyorsa sorun olmaz. Gidip yerinde goruserek ogrenmek istiyorum.
Sizin bolgenizde tatli su baligi isi zor, pazari yok gibi saniyorum. Uretimi kolay olan ve kucuk isletmelerde uretilebilen tilapia icin pazar varmidir bilmiyorum, ama sizde olan kerevit icin belki daha fazla sans vardir.
Saglicakla kaliniz
|