![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2010
|
sayın akınselçuk ; dediğiniz ülkelerde bu sistem sesktör olabilir fakat bizim ülkemizde arpa dahil bütün hepsi pahalı. en pahalı akaryakıtla üretimden yola çıkın. o yüzden sorum size bu sistem ile dane arpa da yetişirmi diye. yeşil ot verildiğinde hayvan suya daha fazla yüklenir ve daha fazla su içer bununla oranla süt artar fakat yağ oranı kuru madde oranı süt içinde bariz düşer bunu da mandıracılar asla istemez ya da süt fiyatında ciddi değşiklikler olur. ülkemiz hayvancılığının tek eksiği ucuz hammadde yokluğudur. devlet ha bire ithal düve getirmeye insanları borçla bu sektörde tutup tekerleği döndürme çabasına girmekte. bize çuvalı 35 tl değil de 10 tl den süt yemi besi yemii getirsinler ithal bizde seve seve 25 krş"a süt satalım **** etin kilosu 10 tl olsun. birde ben az önce zaten saman vs rasyonuma eklemiştim, birde 10 kg çim + 7-8 kg saman +süt yeminin bir ineği doyurabileceği kesinlikle yanlış çünkü ben aynı rasyonu slajla yapıyorum ki slajı kendim yaparım mısır dane oranı oldukça yüksek, hayvanlar yemlikleri yalıyor. denk geliyor yani. siz dışarıdan bakanların **** amatör uğraşı sahilerinin göremediği çok şey var mesela protein fazlası ineklerde tırnak uzaması kısırlık topallama gibi çok olumsuz etkilere sebep olmakta enerji fazlası da aynı şekilde metabolik faliyetlerinde aksamalar yaratmakta yani demem o ki uç değerler hayvanların dengesini bozuyor. ben elimden gelse slaj bile vermem ineklerime ama maliyetler sebebiyle vermek zorunda kalıyorum. benim şu an işletme süt ortalamam 32 ki bu kadar süt için minimum tüketim miktarlarım şunlar. yem karma makinasında hazırlanmış saman 4 kg yulaf 3 kg mısır sılajı 20-25 kg 21 protein 2800cal süt yemi 10 kg gördüğünüz üzere 35-40 kg yem yemesi gerekiyor dediğiniz gibi 10 kg ot 8 kg saman bu işin üretim kısmın da hiçbir işe yaramaz pratikte tamam sütünüz artar vs ama süt yağ oranları düşer. hayvanlarınızda bir sürü problem çıkar. bakınız ben bütün bunları yazıyorum diye yanlış anlamayın yaptınız emeğe saygı duyuyorum fakat bu sistemin ucuca gelmesi için arpa ucuz olması gerek. benim günde 70 kg arpa ota ayırmaya hiç mantıklı bakasım yok 70 kg arpa demek iki çuval kuru pancar küspesi demek o da 700 kg yaş pancar küspesi demek 70 kg arpa= en az 40 tl 40 tl demek bir çuval en kaliteli süt yemi demek 40 tl demek 400 kg mısır sılajı demek 40 tl demek çok para demek. bunlara gerek yok demek yurdışında bunun bir sektör olması hammaddenin ucuz olmasından tarla traktör vs uğraşmak yerine adamlar bir kabinde bütün işlerini hallediyorlar. bana göre insanların bu sistemde yoğunlaşması gereken sistem şu arpayıda aynı sistemle üretin gerçekten bu bir hayvancılık devrimi olsun heycanlanalım. (çan ilçesinde oturuyorum) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-01-2011
|
sn:aliosman,hesapta bir hata yapıyorsunuz sanırım. benim şu an işletme süt ortalamam 32 ki bu kadar süt için minimum tüketim miktarlarım şunlar. yem karma makinasında hazırlanmış saman 4 kg yulaf 3 kg mısır sılajı 20-25 kg 21 protein 2800cal süt yemi 10 kg gördüğünüz üzere 35-40 kg yem yemesi gerekiyor dediğiniz gibi 10 kg ot 8 kg saman bu işin üretim kısmın da hiçbir işe yaramaz pratikte tamam sütünüz artar vs ama süt yağ oranları düşer. hayvanlarınızda bir sürü problem çıkar. bakınız ben bütün bunları yazıyorum diye yanlış anlamayın yaptınız emeğe saygı duyuyorum fakat bu sistemin ucuca gelmesi için arpa ucuz olması gerek. benim günde 70 kg arpa ota ayırmaya hiç mantıklı bakasım yok 70 kg arpa demek iki çuval kuru pancar küspesi demek o da 700 kg yaş pancar küspesi demek 70 kg arpa= en az 40 tl 40 tl demek bir çuval en kaliteli süt yemi demek 40 tl demek 400 kg mısır sılajı demek 40 tl demek çok para demek. bunlara gerek yok demek 10 tane inek için günlük 20 kğ.arpadan üretilen hasıl yeterli gelmekte.70 kğ. arpayı nerden çıkarıyorsunuz.10 kğ.arpa hasılı ve8 kğ saman sabah ve akşam öğünleri için ayrı ayrıdır.yani toplamda sizin belirttiğiniz gibi 35-40 kğ yeme karşılık geliyor.yani 20kğ arpa yaklaşık 10 tl.yani sizin mısır silajından daha ucuz ve besleyici;sütte kokuya sebep olmaz,fazla verilmesi hayvana zarar vermez,protein ,vitamin ve mineral oranı mısır silajına göre % 10 gibi daha fazladır.(çanakkale üniversitesine sorabilirsiniz.)(prf.dr.harun baydemir) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-01-2011
|
sn.aliosman; sn.akinselcuk ve dark blue deneme yaptıklarını ve sonuçlarını açıklıyorlar.bunun dışında sn.wiskhy denemeden ziyade bu işi ticari olarak yapıyorlar.siteden kendileriyle görüşüp ziyaretlerine gidebilirsiniz.hadi bu arkadaşlarımıza inanmadınız,gidip yerinde görebilirsiniz. onlara uzak diye gidemediniz.size çok yakın çanakkale üniversitesine gidip orada direkt olarak prf.dr. olan hocalardan en yetkili ağızlardan konuyu öğrenebilir,bilgi alabilirsiniz.(prf.dr. harun baytekin ve kars kafkas üniversitesinden prf.dr.şaban maraşlı beylerden bilgi alabilirsiniz.google'dan prf.dr.harun baydemir olarak girerseniz tlf.nosunada ulaşabilirsiniz.) benim anlayamadığım insanların yeni teknolojilere kapalı olması.yurt dışındaki insanlar neden onca para harcayıp bu yatırım yapsınlar.ülkemizde bilmem kaç tane yapılıp satıldı.bunların yanında forumdaki bilgilerden yararlanıp daha ucuz maliyetle kendisi yapan birçok insan olduğunu düşünüyorum. denerseniz sizinde maliyetlerinizin düşüp veriminizin artacağı inancındayım.sağlıklı ve bol verimli günler geçirmenizi dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2019
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |