agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)




Beğeni Düzeni134Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-03-2011, 10:15   #601
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-01-2011
Şehir: k.k.t.c.
Mesajlar: 15
sn.aliosman;
sn.akinselcuk ve dark blue deneme yaptıklarını ve sonuçlarını açıklıyorlar.bunun dışında sn.wiskhy denemeden ziyade bu işi ticari olarak yapıyorlar.siteden kendileriyle görüşüp ziyaretlerine gidebilirsiniz.hadi bu arkadaşlarımıza inanmadınız,gidip yerinde görebilirsiniz.
onlara uzak diye gidemediniz.size çok yakın çanakkale üniversitesine gidip orada direkt olarak prf.dr. olan hocalardan en yetkili ağızlardan konuyu öğrenebilir,bilgi alabilirsiniz.(prf.dr. harun baytekin ve kars kafkas üniversitesinden prf.dr.şaban maraşlı beylerden bilgi alabilirsiniz.google'dan prf.dr.harun baydemir olarak girerseniz tlf.nosunada ulaşabilirsiniz.)
benim anlayamadığım insanların yeni teknolojilere kapalı olması.yurt dışındaki insanlar neden onca para harcayıp bu yatırım yapsınlar.ülkemizde bilmem kaç tane yapılıp satıldı.bunların yanında forumdaki bilgilerden yararlanıp daha ucuz maliyetle kendisi yapan birçok insan olduğunu düşünüyorum. denerseniz sizinde maliyetlerinizin düşüp veriminizin artacağı inancındayım.sağlıklı ve bol verimli günler geçirmenizi dilerim.

a.akıncı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2011, 22:08   #602
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Azot protein oranı gibi bir özellik öğrenince bilim adamı olunamayacağı gibi ticari hayattada da fazla deneme yanılma yapılamağı çok açık. Ekmeğini bu işten çıkaran insanın şüpheyle yaklaşmasını anlamak mümkün amma insanlara bilgisiyle yardımcı olmayı kendine görev addetmiş insanın inatçılığını anlayışla karşılamak zor.

Güzel laflar ''işletmemi kurdum, 2. likle bitirdim okulumu, diplomamla on takla attım vs.'' madem o kadar çok biliyorsun, sen aç başlığı biz açmadan da yardımcı ol bize önderlik et biz sana geyik yapalım 200. yazıdan sonra . . . Gene de kızma bize anlayışla karşıla bakalım. Sukunette olgunluktur ya , o dersi alıyoruz şimdi zaar. . .

Ben bu başlığı bir dosya halinde özetledim. Ders notu yaptım. Kendi denemelerimizi de içine ilave edip meslek lisesinde ilgili dersin modülüne (kitabına) girmesini de önereceğim.

Mumla arasak bulamayacağımız bilgilerle dolu bir başlık oldu.

Ama herşeye rağmen!

Şüpheyle yaklaşanlardan değil amma bilgiç ve inatcı eli boşlardan düzen bozulmasa bu başlıkların çok daha verimli bir hale geleceğinden eminim. Bir çok araştırmacı ruhlu kişi yazmayı bırakıveriyor zira . . .

hasan634 beğendi.
akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2011, 21:06   #603
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-01-2011
Şehir: Amasya
Mesajlar: 3
Formun bu konu başlığına ilgi duyan herkese arpa çimi üretmenin benim için neden önemli olduğunu ve neden bukadar üzerinde durduğumu izah etmeye çalışayım.

Ben 6 yıldır hayvancılıkla uğraşıyorum, tarlam ve traktörüm yok. 9 adedi sağılır 16 adet hoştain cinsi hayvanım var. Tarlan yoksa traktörün yoksa bu işi niye yapıyorsun diyenler olabilir. Haklı da olabilirler ama ben bu işi yapıyorum ve götürebildiğim yere kadar yapmaya da niyetliyim.

Tarla kiralayarak traktör kiralayarak sılaj ektim, arpa buğday ektim, korunga ektim. Fakat hepsi bana astarı yüzünden pahalıya maloldu. Tarlası ve traktörü olanlar bunları daha uzuza maledebilirler. Ama bu da herzaman mümkün olmuyor. Geçtiğimiz yıl aşırı kuraklık oldu ve ekilen dikilen hiçbirşey randıman vermedi. Ondan önceki sene aşırı yağışlardan dolayı çok düşük randıman oldu. Dolayısıyle kimse ucuza kabayem temin edemedi.

İmkanların yoksa bu işi yapma diyebilirsiniz. Ama hayvancılık yapanların (özellikle bu yörede) %80'i benimle aynı durumdadır.

Geniş tarlaları, traktörü ve gerekli ekipmanı olanların arpa çimlendirme olayına ilgi göstermemelerini anlayabilirim. Zira sılajla, yoncayla, korungayla ve fabrika yemiyle hayvanlardan yüksek miktarda süt elde etmek mümkün. Ama benim gibi bu işi küçük çapta yapan ve girdilerini dışarıdan temin etmek zorunda olan üreticiler için arpa çimi
yetiştirmek ve girdi maaliyetlerini düşürebilmek çok önemli bir fırsattır.

Ben bu işi deneme amaçlı olarak 15 gün yaptım ve sonuçları beni memnun etti. Ama bu işin sürdürülebilirliği nedir, uzun vadede de iyi sonuçlar devam eder mi bilemiyorum. Bu yüzden bunu denemeye kararlıyım.

Araştırma imkanları ve bilgisi benden çok daha iyi olan Sn. Akın Selçuk ve onun gibi arkadaşların araştırmaları benim için çok önemli. Onların araştırmaları bize yol gösterici olacaktır. Bu yüzden böyle insanların önünü kesmeyelim ve küstürmeyelim. Bilgi çok zor elde edilen bir nimettir. Bunu değerlendirelim veya bizim değerlendirmemize izin verin.

dark_blue Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2011, 21:11   #604
Ağaç Dostu
 
aliosmankuresir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2010
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 120
sevgili arkadaşlar;

az önce yazdıklarımı okurken görgüğüm bir hatayı belirtmek istedim ben hesaplama hatası yapıp yanlış düşünmüşüm. 200 kg yeşil arpa için 70 kg değil 30 kg arpa gerekiyor ben ordan yanlış yapıp ona göre gereksiz tavrı koymuştum bu hesaplama hatası için sizden özür dilerim.
30 ton arpa değil yıllık 9 ton arpa gerek. o da abartılacak bir miktar değil...

fakat besleme konusunda yeşile olan korkum uzun zamandır kullanan bir işletme olmadan ya da kendim bir dişi buzağıyı arpa çimi ile büyütüp doğurtup süt sağıp 3 dört buzağı alana kadar geçecek gibi değil.

Mehmet Can ve Asoo beğendi.
aliosmankuresir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2011, 21:13   #605
Ağaç Dostu
 
aliosmankuresir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2010
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 120
saman balyası için biraz daha fazla uzunlaştırıp arpaları kurumaya bıraksak sonrada saman olarakda arpa samanı versek olmamı. çok mu büyük bir sistem gerekir acaba.

Mehmet Can beğendi.
aliosmankuresir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2011, 02:10   #606
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-01-2011
Şehir: k.k.t.c.
Mesajlar: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aliosmankuresir Mesajı Göster
saman balyası için biraz daha fazla uzunlaştırıp arpaları kurumaya bıraksak sonrada saman olarakda arpa samanı versek olmamı. çok mu büyük bir sistem gerekir acaba.
sn.aliosman
forumu baştan sona dikkatlice okumadığınız anlaşılıyor.önemli olan hayvana;protein,vitamin,mineral bakımından en faydalı olduğu dönemde yedirmektir.bu verimli döneminde,bitkinin bu 7.gündeki hali olduğunu,tecrübeleri ve yaptırdıkları analizlerle ortaya koyan insanların emekleri ortaya koyuyor ki; dünyada bu tip hasıl yetiştirme ticari bir sektöre dönüşmüş durumda.yurt dışındaki büyük çiftlikler binlerce hayvan için tam otomatik sistemler kurdurmuşlar.(forumdaki çeşitli videolardan da görebilirsiniz.)veya sn.wiskhy gibi girişimci ruhlu insanlar kendi sistemlerini çok daha ucuza kurabiliyorlar.
yoksa sizin söylediğiniz gibi daha fazla büyütüp kuruttuktan sonra saman olarak yedirmenin,normal samandan belki biraz daha iyi olabileceğini,fakat;7 günlük taze arpa hasılının verdiği faydaları vermeyeceğini düşünüyorum.(sn.akinselcuk çok geniş deneyler ,tahliller yaparak imkanı olmayan bizleri bilgilendiriyor.ve daha geniş lab.sonuçlarını yakında vereceğini söylüyor.böyle bilgiler aramakla bulabileceğimiz şeyler değil.çoğu baba evladına yapmaz diyebilirim.)
sizin dediğiniz gibi taze ottan hayvanlar hasta olsalardı,(ki arpa hasılı doğadaki taze ottan kat kat faydalı)vahşi doğada hiçbir işkembeli hayvanın sağ kalmaması ve nesillerinin yok olması gerekmezmiydi?halbuki doğada binlerce yıldır en sağlıklı şekilde nesillerini sürdürüyorlar,hatta taze ota ulaşabilmek için yüzlerce km.göç ediyorlar.
sn. aliosman;bazı insanlar vardır ki;hayatı boyunca iyi veya kötü herşeye muhalefettir.herşeye muhalefet etmek için yaşarlar.böyle insanları da dinlemek gerek bir yere kadar. fakat bizim için iyi olana en iyi kendimiz karar verebiliriz.
bu forumda bilgilerini,birikimlerini ve araştırmalarını paylaşan güzide insanların,ülkemiz insanına ve ülkemizin ekonomisine acaba ne faydamız olur düşüncesiyle başlattıklarını, fikir,tecrübe ve araştırma paylaşımları olduğunu düşünerek;yeniden konuyu değerlendirmenizi öneririm.
yoksa burdan çıkan faydalı fikirlerden faydalananlardan komisyon isteyen yok.aklına yatan varsa faydalanıyor.bu vesileyle konuyu açan sn.delimus ve hertürlü bilgisini paylaşan güzide insanlara teşekkür ediyorum.paylaşılan bilginin nerelere ulaştırdığını bir defa daha görmüş olduk.paylaşım olmasa bir kişinin ne maddi imkanı,ne bilgisi ,nede vakti bu tecrübeye ulaştırır.ancak çok büyük maddi imkanı olan ulaşabilir.


Düzenleyen a.akıncı : 19-03-2011 saat 03:48
a.akıncı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2011, 10:55   #607
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi teewfix Mesajı Göster
Az önce attığım Mesajın yanlış anlaşılmaması için bir ek yapmayı uygun görüyorum, ürünün satış adedini vermekteki niyetim mutlu ve memnun müşterilerin referansları ile kazanılmış yeni çiftlik sayısını belirtmesi açısındadır.
Ayrıca bu model 2 güzide üniversitemizde ve Tarım Bakanlığınca Mayıs ayında denemeleri bitecek olup sonuçlar sektör ile paylaşılacaktır.
Saygılarımla,
Tevfik ÇAĞLAN
Agri Makina
Tevfik Bey,

Forumda bu kadar tartışma yaşanırken sizin sadece makina resmi paylaşmanızı yadırgıyorum. Arpa çimlendirmeyi amatörce de olsa bir çok insan yapabiliyor. Bu işi profesyonel olarak yapmak isteyen arkadaşlarda mutlaka sizlerden birine mutlaka başvuracaktır.

Arpa çiminin hayvan beslenmesinde ve metabolizmasında ne gibi değişiklikler yaptığı ile ilgili hiç bir bilgi paylaşmıyorsunuz. Bu bilgiler olmadan insanlara nasıl makina satmayı düşünüyorsunuz? Bu konuda yatırım yapmayı düşünen arkadaşları bilgilendirmeniz gerekmez mi?

Mayıs ayı başında sektörle paylaşacağınız bilgiler hangi konuda? Beslenme ile mi ilgili, makinanın ne kadar verimli çim ürettiği ile mi ilgili? Bence sektörden biri olarak, insanlar arpa çiminin hayvan sağlığına zaralı olduğuna karar vermeden faydaları konusundaki bilgilerinizi paylaşmanız gerekir. Arpa çimi zararlı ise verimli makina imal etseniz ne olur? Etmeseniz ne olur?

Kusura bakmayın, bu konuda özellikle ısrarcı oluyorum. Çünki hayvan yetiştiren bir çok arkadaş bu bilgileri bekliyor sizden.

Saygılar.

Mehmet Can beğendi.
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2011, 18:42   #608
Ağaç Dostu
 
aliosmankuresir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2010
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 120
hayvan sadece yeşil ot yemiyor arkadaşım. 10 kg ot 8kg saman deniyor. bende diyorum ki arpaların bi kısmı 7 günde hasat edilse ayrı bir makina da saman olarak üretse yani 7 günde değilde daha fazla günde çıksa kurumaya bırakılsa olmaz mı diye sordum.

siz, hemen yargıya hüküm vermeye çalışıyorsunuz. sizden arpa çimi besin değeri hakkında bilgi istemedim sadece bu konunun başından beri herkesin yaptığı gibi fikir beyan ettim. hatta ben saman balya kalitesinden de değil üretilmesinin pratik olup olamayacağından bahsetmek istedim. bir kaç cevap önce yazdıklarımda da durum yine aynı; bende biliyorum hayvan doğada yeşil ot yiyebiliyor fakat bulabildiğini veyahut istediğini yiyor. bizim hibir işletmemiz bu şekilde hayvan beslemeye uygun olmadığından ve doğada ki hayvan sadece karnını doyurmak ve yavrusunu büyütmek için beslenir. biz ise bunu beseriz fazladan süt alabilmek için slaj ot saman vs kombinasyonlar yaparız kesif yem takviyeleri sunarız. öyle dediğiniz kadar kolay değil yeni trende geçmek hayvancılık da...

onun içindir ki herşeye aldığımız yeme çağırdığımız veterinere seçtiğimiz spermaya kadar bir sürü şüpheden geçerek tayin ederiz kullanacaklarımızı.

hanginizin bir sabah kaltığında mali değeri 7000 tl olan hayvanı protein fazlasında yatıp kaldı da bildik bildik konuşup hesap ediyorsunuz. hanginiz tam 22 kez tutmayan sunni tohumlama parası üstüne fertilite ücretleri ödemiş olabilir. bir de kalkmış muhalefet etmekten bahsediyorsunuz. siz masalarınızı bırakıp gelin de sizi bir arazide görelim beyim. o milletin efendisinin gerçek halini görün de bir o zaman böyle konuşun.

biz yaptığınıza yanlış mı dedik şunlar şunlar olabilir dedik beslemede azami dikkat gerekir dedik burda yapan biri var fakat söktürdü dedik.

aliosmankuresir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2011, 01:20   #609
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-02-2011
Şehir: ege
Mesajlar: 282
suni tohumlamada devlet teşvik veriyor çiftçi buradan kar bile kalıyor diye biliyorum

maybach Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2011, 21:25   #610
Ağaç Dostu
 
aliosmankuresir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2010
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 120
sunni tohumlama vs vs desteklemeler var evet bunların bir çoğu zararı karşılamaya bazıları birlik oda üyeliklerine gitmekte durum sanıldığı gibi değil mesela halen küpeleme sistemi bir düzeni girmedi kim yapacak diye hala şekil değiştirmekte. damızlık birliği ilçe tarım süt birliği arasında geziyor. ben bütün bu odalara kayıtlı yetiştiriciyim ama daha hiç küpeleme bedeli alamadım. birde ufak bir ayrıntı daha var ; sunni tohumlama desteği yerli tohum fiyatları civarı yani bizim kullandığımız tohum fşiyatları şu an 125- 280 tl civarı bize gelişi var + buna veteriner uygulaması eklediğinizde durum çok farklı boyutlara taşınıyor. desteklemeler sanıldığı gibi değil 1000 tl desteklemede bile 100 tl kesintiler oluyor. mesela benim 3 yıldır en az 20 adet buzağı oldu bunların hepsi sunni tohumlama ve tamamı bütün şartları taşıyordu fakat 7 adet buzağı desteği aldım. mesela bir tanesi var hala sinir oluyorum anne holstein baba holstein olması gerek fakat bizim veteriner simental tohumlandı göstermiş ve o buzağı destek alamadı. suni tohumlama desteği de sadece yerli tohum fiyatları verildiğini biliyorum hatta bir ara direkt parsyı veterinerle çıkarttılar fakat 6 ay filan gecikmeli ödedikleri için veterinerlerimiz çok zor durumda kalmışlardı.

YANİ KISACA HİÇBİRŞEY SANDIĞINIZ GİBİ DIŞARIDAN GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ DEĞİL.

aliosmankuresir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2011, 21:27   #611
Ağaç Dostu
 
aliosmankuresir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2010
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 120
birde bu çimlenme odası için tüm ayvancılık işletmesi olanların 1 günde kurabilicekleri kadsr kolay ve ucuz sistem tasarladım en kısa zamanda modelleyip buraya sunarım...

aliosmankuresir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2011, 01:48   #612
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-02-2011
Şehir: ege
Mesajlar: 282
Alıntı:
YANİ KISACA HİÇBİRŞEY SANDIĞINIZ GİBİ DIŞARIDAN GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ DEĞİL.
aliosman bey yeni bir fikir uygulama açısından sonuçlarına çekinceli yaklaşılması doğal fakat çekinmek başka bir şey sonucu görmeden muhalefet başka sizin daha ılımlı yaklaştığınızı görüyorum fakat bazı arkadaşlarınki sabit fikirlilik savlar sürekli ben bu işten para kazanıyorum bu iş olmaz olmaz olmaz ile temellendiriliyor pratikte uygulanan bir fikre sonuçlar alınmadan ben bu işten para kazanıyorum veya o kurdu beceremedi geri söktü haydee diye karşı çıkmak sektördeki ticari geleceğiniz açısından doğru bir yaklaşım değil

yıllar önce atalarımız öküzler ile tarla işlermiş ve başarmışlar bu yolla evlerini geçindirip servet biriktirmiş olmaları traktörün toprak işlemeye kattığı büyük faydayı yatsımaz

Alıntı:
birde bu çimlenme odası için tüm ayvancılık işletmesi olanların 1 günde kurabilicekleri kadsr kolay ve ucuz sistem tasarladım en kısa zamanda modelleyip buraya sunarım...
Sn. akınselçuk zaten yapım aşamaları ve işletim açısından açıklayıcı bilgileri adım adım paylaşmış durumda örneklediği düzeneğin basit ve ucuz olması sağlayacağı fayda veya zarara etki eder bir durum değil ki kendisi burada paylaşarak geliştirme gayreti ile düzeneğini tartışmaya açmış durumda


sizin tanıdığınız biri kurdurup söktürmiş benim tanıdığım buz dolabı ile yapmış merinos koyunları var ve koyunlar keyifle yiyor görüyorum en basiti hayvan psikolojisinin verime etkisinden söz edilmişti kışın hayvanların önüne kuru saman ve yeşil hasılı koyun hangisini tercih edecekler? yeşil ot onları mutlu ediyor ise mutlu hayvan verimli hayvan olmazmı? ölçek konusu tartışılır fakat tek başına bu denklem dahi bu çalışmayı kıymetlendirir

maybach Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2011, 22:12   #613
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-01-2011
Şehir: k.k.t.c.
Mesajlar: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aliosmankuresir Mesajı Göster
onun içindir ki herşeye aldığımız yeme çağırdığımız veterinere seçtiğimiz spermaya kadar bir sürü şüpheden geçerek tayin ederiz kullanacaklarımızı.

hanginizin bir sabah kaltığında mali değeri 7000 tl olan hayvanı protein fazlasında yatıp kaldı da bildik bildik konuşup hesap ediyorsunuz. hanginiz tam 22 kez tutmayan sunni tohumlama parası üstüne fertilite ücretleri ödemiş olabilir. bir de kalkmış muhalefet etmekten bahsediyorsunuz. siz masalarınızı bırakıp gelin de sizi bir arazide görelim beyim. o milletin efendisinin gerçek halini görün de bir o zaman böyle konuşun.

biz yaptığınıza yanlış mı dedik şunlar şunlar olabilir dedik beslemede azami dikkat gerekir dedik burda yapan biri var fakat söktürdü dedik.
sn.aliosman;
buradaki yazışmalarda kimse bildik bildik konuşarak kimseye karşı terbiyesizlik etmiyor.amaç herkes bildiğini söyler,tartışarak doğruya ulaşmaya çalışılır.burdaki herkesin amacı bu,yoksa birilerini incitmek değil.
alınganlık yapmanızı gerektirecek,veya sizi kıracak birşey söylediğimi sanmıyorum.benim amacım sadece bazı insanların yaptığı gibi;insanlara önyargıyla ve gereksiz muhalefet yaparak bir yere varılamayacağını DOSTANE bir şekilde hatırlatmaktı.
şimdi siz diyorsunuz ki;7000 tl.lik hayvanım protein fazlasından hastalandı.tam 22 defa suni tohumlama yaptırdım, tutmadı .
hayvanlarınızın sağlığı için veterinere onca para veriyorsunuz ve ters giden işlerin faturasını bana çıkarıyorsunuz.bence veteriniz hakkında tekrar tekrar düşünün.bir hayvan neden döl tutmaz acaba.ya hayvanın sağlık problemi var veya spermler kalitesiz.veya veteriniz işini ciddiye almıyor.bir veteriner döl tutmama sebebini araştırmadan 22 kez suni tohumlama yapıyorsa!!! o kişi hakkında çok düşünmek lazım bence.

a.akıncı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2011, 11:16   #614
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 126
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aliosmankuresir Mesajı Göster
birde bu çimlenme odası için tüm ayvancılık işletmesi olanların 1 günde kurabilicekleri kadsr kolay ve ucuz sistem tasarladım en kısa zamanda modelleyip buraya sunarım...
bukadar eleştiriden sonra aliosman bey
tüm hayvancılık işletmesi olanlar için
1 günde kurabilecakleri kolay ve ucuz sistemi tasarlamış ve modelleyip en kısa sürede bilere sunacakmış dört gözle bekliyoruzzz
hayvan ların yemleme maliyeti 25kg süt veren bir hayvan için yaklaşık 15tl
bu sistam yaklaşık 7tl cıvarına düşürüyor gözükuyor
süt verimi artmasa dahi iyi bir sistem yeterki hayvanlarda hastalığa ve verim kaybına sebebiyet vermesin
sistemi ucuza kendimiz kurarak hayvancılık için bece devrim bir proje
sadece dışardan bir kamyon arpa bir kamyon yem ve samanla bu işi yapmak ve kar etmek mümkün gözüküyor

muammer74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2011, 11:30   #615
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 126
4kg saman 1tl
3kgyulaf 1,5tl
25kg slaj 5tl
10kg yem 7,5tl
toplam 15tl normal beslenme
2kg arpa 1tl yaklaşık 14kg arpa hasılı yapar
16kgsaman 4tl
3kg yem 2,5tl
toplam 7,5 tl
karımız bir hayvan icin 7,5tl *10baş olsun günlük 75*30=2250 tl daha az bir masrafla hayvanlarımıza bakmak mümkün
birde sütte yüde 20 artış sağlasa dört köşe oluruz herhalde
emeği gecen herkese sonsuz teşekkurler

muammer74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2011, 15:42   #616
Ağaç Dostu
 
aliosmankuresir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2010
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 120
sayın muammer 74;

eleştiri yapmak endişe duyulan taraflarını gözlemek ayrı şey, yapılışı hakkında kolaylık sunmak ayrı şey.

aliosmankuresir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2011, 17:12   #617
Ağaç Dostu
 
aliosmankuresir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2010
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 120
sayyın a.akıncı;

benim yaptığım mesleğimin bazı dip noktalarını vurgulamak, alınganlık değil. ayrıca protein fazlasının veterinerle değil yemi satan fabrikanın bize öngördüğü içerikle beslemekten doğduğunu. tohumlamada da çeşitli veteriner arkadaşlarla çalıştığımı ve bu sperma işinde ciddi rantların döndüğünü de belirtmek isterim. preteinden kastım da beslenme o kadar ince bir çizgi ki hiç taviz vermiyor ve bu sisteme soğuk bakma sebebimde beslenme hatalısı olan hayvanlardan ettiğim zarardır

aliosmankuresir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2011, 17:13   #618
Ağaç Dostu
 
aliosmankuresir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2010
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 120
sayın muammer74

bir inek bir günde 16kg saman nasıl yiyebiliyor???

aliosmankuresir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2011, 17:22   #619
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-01-2009
Şehir: sakarya
Mesajlar: 263
Arkadaşlar işin içinden gelen belli bir tecrübesi olan saygı değer insanların fikirlerini daha çok dinleyip onlarla daha fazla diyolağa geçildiğinde her taraf için daha çok verim alınır diye düşünüyorum. Bu konuda aliosmankuresir beye tamamen katılıyorum. Herkes uzmanlık yaptığı konuda mutlaka artı ve eksilerini konuyla ilgisi olmayan insanlardan daha hızlı düşünerek cevap verir. Bu konuda size söyleyebileceğim özellikle dikkat etmeniz gereken süt inekleri yeşile çıktıkları zaman günde 70 kg ve üstü yeşil ot tüketir. Siz bu miktar kadar yeşil ot verirseniz zaten bütün hesaplar bir olur. Diye düşünüyorum. İşin diğer bir tarafı bu konu gerçekten de kabullenmesi zor bir konu gerçekte yeşili (yani körpe yeşil) severek yediğini düşündüğünüz ineklerin yapısı tam anlamıyla yeşil ot için değil ot gelişimini tamamlamış çiçeğini açmış tarzında olanlar için yapıları daha geçerlidir. Bilindiği gibi mineral ve selüloz tarafından körpe otlar çok zayıftır. Fazla olmamak kaydıyla yemlerine ilave olarak kesinlikle yeşil ot bence makbul ama bazı ihtiyaçları çıkartıp yok saman artı arpa yeşili besleyecek bunlar düşünülürse daha öncede yazmıştım hayvan kesinlikle tetani olur.

seazone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2011, 17:36   #620
Ağaç Dostu
 
aliosmankuresir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2010
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 120
teşekkürler seazone birde bu arada diğer mesajlarımda belittiğim bu sistemle saman üretimi hakkında bir video buldum bu olayı araştırıken linki veriyorum.05:55 ile 06:15 dakikada geçiyor mevzu

youtube


Düzenleyen aliosmankuresir : 22-03-2011 saat 17:38 Neden: dakika girdim
aliosmankuresir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2011, 11:59   #621
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 126
sayı akın selcuk
bir haftalık olan arpa hasılını yonca gibi kurutup depolsak yazın
sindirim acısından bir faidesi olurmu
kuruyan hasılda besin değer kaybı olurmu
yaptığın calışmalarda başarılar dilerim

muammer74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2011, 16:18   #622
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-02-2011
Şehir: ege
Mesajlar: 282
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi muammer74 Mesajı Göster
sayı akın selcuk
bir haftalık olan arpa hasılını yonca gibi kurutup depolsak yazın
sindirim acısından bir faidesi olurmu
kuruyan hasılda besin değer kaybı olurmu
yaptığın calışmalarda başarılar dilerim
kuru tüketim için asırlardır sürüp gelen adetlere uygun olarak mevsiminde yetişen bitkiden elde edilen kesi depolayıp yedirmek hala daha pratik değilmi

maybach Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2011, 20:59   #623
Yeni Üye
 
hsan72's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2011
Şehir: İZMİT
Mesajlar: 12
Herkese merhabalar, siz en iyisi, yeşillendirilmiş arpa ile saman yerine yonca balyasi verin süt verimini o zaman görürsünüz. Ne dersiniz?

hsan72 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2011, 22:45   #624
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Yonca balyası kaça ?

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2011, 10:59   #625
Yeni Üye
 
hsan72's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2011
Şehir: İZMİT
Mesajlar: 12
Yazın yonca balyasi 5-6 TL oluyor. Yazdan stok yapıp yonca balyası ile cimlenmiş arpa harmanlanıp süt ineğine verilse verim artışı nasıl olur acaba bunu bilmek istemiştim. Bu işe ne dersiniz? Yoncada protein ve enerji sütü arttırıyorsa fayda-maliyet analizleri yapılmalıdır? Yoksa zaten çimlenmiş arpa veriliyor, yonca balyasına gerek yok, sadece hayvanın işkembesini çalıştırmaya yarayan ve gıda noktasında ineğe hiç bir faydası olmayan saman balyası mı verelim? Tabii süt artışına pek etkisi yoksa. Fikriniz nedir?

Bir de: Bu cimlenmiş arpa işine benimde aklim yatti ama ben bunu seracıların yaptığı gibi naylon içerisinde yapmaya çalışsam, verim alabilirmiyim acaba? çok soğuklarda içerisinin ısınması gerekir belki çalı-çırpı yakarak halledebilirim bunu, izmit doğu gibi soğuk değil.
Bir de: illaki 7 günde çimlenmiş arpayı almam gerekmez, 10 günde olsun diye düşünüyorum. Yani kışın soğuk havalarda arpanın çimlenmesi geçikebilir. Ben sılaja takviye yaparak yani harmanlayarak çimlenmiş tohumu veririm diye aklıma geliyor. Sılajı tamamen bırakmayı düşünmüyorum. Çok soğuklarda da çimlenmiş arpa olmazsa sadece sılaj veririm. Sera tipi çimlenme işi ile karanlık odalarda çimlenme için gerekli ozon gazı aletlerine de gerek kalmaz herhalde. Fikriniz nedir?

Ama sıcaklarda nasıl olur sera ile yapmayı denemek? Seranın naylonunu açarım. Su problemim yok benim tarlanın ve ahırın alt kısmından parmak kadar su fışkırıyor. Ne dersiniz?

Not: Yakın zamanda çimlenmiş arpa yapma makinalarının amorti sürelerini size izah ederim. Tanıdığım bir ekonomist var o bildirecek. gelen bilgileri size aktaracağım.

hsan72 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2011, 12:22   #626
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hsan72 Mesajı Göster
Herkese merhabalar, siz en iyisi, yeşillendirilmiş arpa ile saman yerine yonca balyasi verin süt verimini o zaman görürsünüz. Ne dersiniz?
Birinci yazdığınız mesajla ikincisi çelişmiyor mu? Birinci mesajınızda tamamen reddediyor, ikinci mesajınızda nerede ise

Alıntı:
Not: Yakın zamanda çimlenmiş arpa yapma makinalarının amorti sürelerini size izah ederim. Tanıdığım bir ekonomist var o bildirecek. gelen bilgileri size aktaracağım.
arpa çimlendirme makinasının amortismanını çıkaracak kadar konuyla ilgili olduğunuzu belirtiyorsunuz.

Bu sayfadaki bütün bilgiler siz üretici arkadaşların ufkunu açmak ve maliyetlerini düşürmek için yapılıyor. Bu yüzden görüş bildirirken insanların şevkini kırmayacak şekilde konuya yaklaşırsak daha iyi olur. Ama deneysel olarak arpa çiminin zararlarını gören arkadaşlar varsa sadece deneylerini paylaşırlarsa en faydalı eleştiriyi yapmış olurlar.

Bu iş için ayırabileceğiniz bir sera hazırlayabilirseniz yapay ışıklandırmaya gerek kalmadan arpa çimlendirebilirsiniz ama burada yapılan yapay aydınlatma bitkinin geceyi de gündüz gibi algılayarak büyümesini sağladığı için hasat etme süresi daha uzun olabilir. Birde yaz sıcaklarında sera içi sıcaklık istenilen ısıdan fazla olacağı için ısıtmanın tersine ortamı klimatize etmeniz gerekebilir. Aşırı sıcak ve buharlaşma istenilmeyen sonuçların ortaya çıkmasını sağlayabilir. Dikkatinize.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2011, 17:16   #627
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-04-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 1
merhabalar arkadaşlar
bende uzun zamandır arpa hasılı üretmek amacıyla bu tarz makineleri inceliyorum,iç anadolu bölgesinde olduğumuzdan kuru tarım yoğunlukta,çiflik kurmayı planlıyorum falan ön fizibilitesini yapıyorum..angus cinsi üzerine
şimdi öncelikle mevcut firmanın referanslarından makine almaya başlayanların olduğunu resimlerle görüyoruz.proflar da destekliyor
arpa çiminin tek başına verilmediği taktirde sindirimde bir prooblem yaratacağını düşünmüyorum neden derseniz bizim buralarda arpaları erken ektiklerinden erken yetişme oldu ve yatmasın diye herkes arpaları yaydı günlerce..
ben bu makineden nasip olursa alacam fakat arpa çimini tek başına vermeyi düşünmüyorum,inek başına 10kg arpa hasılı,5 kg arpa fiğ slajı,5 kg saman ,1kg karma yem,
ki bunu angus cinsi inekler için söylüyorum vle yem karma makinesiyle vereceğim,arpa fiğ slajı zaten kendi arazilerimde..
işin aslı bence çok ama çok yararlı bir makina,deneyecez bakalım

strongmister Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2011, 18:01   #628
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,600
Galeri: 15
Neden sistemi kendiniz kurmayı düşünmüyorsunuz?

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2011, 05:32   #629
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hsan72 Mesajı Göster
Sera tipi çimlenme işi ile karanlık odalarda çimlenme için gerekli ozon gazı aletlerine de gerek kalmaz herhalde. Fikriniz nedir?



Not: Yakın zamanda çimlenmiş arpa yapma makinalarının amorti sürelerini size izah ederim. Tanıdığım bir ekonomist var o bildirecek. gelen bilgileri size aktaracağım.
Bu işin içine ozon gazı ne zaman girdi ? Neresinde kullanılıyor ?

Ekonomistin bildireceği amorti sürelerini bize izah edeceğiniz zamanı merak içinde bekleyeceğiz . . .

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2011, 11:58   #630
Ağaç Dostu
 
aliosmankuresir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2010
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 120
sevgili arkadaşlar

yem karma makinası bu iş için çok gerekli bence,(yüksek hacimde saman yeşilin cazibesiyle yedirilmesi için.)

birde forumda aradım ama bi türlü denk gelmedim çok fazla zaman da ayıramıyorum. yapılacak cihaz sıcaklık 18-20 derece sulama suyu sıcaklığı bu sıcaklıktan 2-3 derece fazla olacak sulama sisleme olacak NEM ile ilgili birsey görmedim sistemin nemi kaç olcak.

aliosmankuresir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024