View Single Post
Eski 11-03-2011, 18:47   #577
seyyah53
Ağaç Dostu

seyyah53's Avatar

Giriş Tarihi: 13-03-2010
Sn.Selçuk ve Delimus...

Bakın size ve diğer hayvancılık yapan ve yapacak olan dostlara yardımcı olmak istiyorum...

Yazdıklarım benim tahminlerim ve öngörülerim değil,bu güne kadar aldığım eğitimin ve tecrübelerimin sonuçlarıdır...

Sn.Selçuk şunu size çok açık bir şekilde söyleyebilirimki;ürettiğiniz arpa çimi bir nevi arpa hasılıdır ve arpa tanesine vegetasyon uyguladığınızda...bileşimindeki besim madde değerleri ham selüloz,lignin,gibi yapılara dönüşecektir ve bitki bünyesine su girecektir...sonuç olarak elde ettiğiniz arpa çimi arpa danesinden daha enerjili ,daha proteinli bir yapı olmayacaktır...tüm hasıllarda kural budur...

ben enerjide,proteinde değilim yeşil yem istiyorum dersenizde daha önceki yazılarımda hiç bir yeşil yemin (mera hariç) mısır silajından daha ekonomik ve randımanlı olamayacağını yazdım...

Sn Delimus..

Özür dileyerekten son yazınızda neyi savunduğunuzu **** benim hangi düşünceme karşılık neyi yazdığınızı anlayamadım..

fakat ben size olan yazımı hayvanları gezdirebildiğimiz kadar gezdirelim kaybettiği enerjiyi düşünmeyelim konu tabanına göre yazmıştım...dahada temeli; eğer hayvanlarınızı gezdirecek mera imkanıznız yok ise zaten yapacak bişey yok...ama bunun kurtarıcısı hiç bir analiz değerine sahip olmayan ekonomik değeri hesaplanmamış arpa çimi değil,silajdır...temel düşüncem bu...

Genel olarak şunu söylemek istiyorum benim bu konudaki yazılarım tamemen kar amaçlı işletmeler için geçerlidir...

daha önceki yazımın başında hobi amaçlı 3-5 tane hayvan besleyen dostlar için olmadığını belirtmiştim...

Evinde bahçesinde hobi amaçlı hayvan besleyen dostlara söyleyecek hiç bir laım yok...değil arpa çimlendirme makinesi ,isterse evinde pişirdiği yemeğini hayvanıyla paylassın çünlü bu zevk ve motivasyon işidir...saygılarımla

seyyah53 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön