agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni135Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-01-2010, 19:16   #271
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Giriş Tarihi: 07-07-2008
Galeri: 80
Sayın Viskhy,

http://www.akelgroup.com/contacts.htm (Yetiş Gıda İPSALA/EDİRNE)

http://www.ipsalatarim.gov.tr/haberdetay.asp?ID=5

Bu linklere bir göz atarmısınız? Telefon numaralarıda mevcut. Direkt temasa geçerseniz daha iyi olur sanırım.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2010, 19:34   #272
Ağaç Dostu

egetropical's Avatar

Giriş Tarihi: 07-06-2007
Bu malzemeler daha çok denizle iç içe olan mekanlarda kullanılıyor hatta villa bile yapılıyor. 100 yıl sorunsuz kullanılır.
aşagıdaki şirket sahibi kemal bey onunlada görüşebilrsin.
http://www.insomak.com/tr/prefabrik.html

egetropical Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2010, 19:41   #273
Ağaç Dostu

egetropical's Avatar

Sayın Viskhy,
keçi besleme rasyonu hazırladınız mı? benimde saanen keçi projem var. bu günlerde faaliyete gececeğim.
bir şey daha aklıma geldi.
arpaların içine %20 civarında buydağ eklenirse içerik bakımından daha zengin olabilirmi? bir araştırın bakalım. buydağ çimi insanlar için çok faydalı. hastalıklarda tedavi amaçlı sağlıkta ise koruyucu olarak yüz yıldır alternatif tıbda kullanıyor.

Eski 27-01-2010, 15:44   #274
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Giriş Tarihi: 15-05-2008
Syn Sarıcan çok özür dilerim evet hata benim 5 yazacağıma 0,5 yazmışım.Çok hızlı hareket ettiğim için bu tür hatalar olabiliyor.Ama süt karşılığı hatamı telafi etmeye hazırım.

Syn Egetropikal Kemal Bey ile iletişim kurdum.Tesadüfen oda benim bulunduğum yerdeymiş az sonra bana uğrayacak.Görüşme yapacağız.Saanen ile ilgili lütfen bana 10 gün izin verin size rasyonu vericem ve hatta denemesini de yapmış olurum.Çimlendirme içinde buğday yerine soya fasulyesi,mısır,bakladan oluşan karışım kullanıcaz.

Çünkü buğdayın çimlenmesi sonucunda arpa kadar değerlere ulaşmadığını biliyorum.
Bir diğer deyişle buğdayın protein oranı yüksek, arpanın sindirilebilirliği,kül ve vitamin oranı yüksek, yulafın lif ve kuru madde oranı yüksek gibi bunlardan belirli oranlarda miks yapılırsa elimize muazzam ve eşdeğeri olmayan bir taze yem çıkıyor.

VISKHY Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2010, 15:47   #275
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Ayrıca Sn Egetropikal Kemal Bey az önce yanıma geldi uzunca bir görüşme yaptık.Sizinle görüşemediği için sizden özür dilememi rica etti.En kısa zamanda sizin ulaşmanızı beklediğini söyledi.Yalnız belirtmeliyim ki malzemeleri oldukça kaliteli bana yarın numune ve fiyat gönderecekler.
Sizinle paylaşırım gelişmeleri.

Eski 27-01-2010, 16:07   #276
Ağaç Dostu

egetropical's Avatar

sizin adınıza sevindim. işallah kemal bey size uygun fiyat verir. sizin yapacağınız protip bizide ilğilendiriyor. karışım (mix) yeşil yem kullanıldığı zaman başka yeme gerek kalmayacağı kanısındayım.
kolay gelsin.

Eski 27-01-2010, 17:39   #277
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Ben pek uygun vereceğini sanmıyorum ama bekleyip görücez.

Eski 27-01-2010, 17:41   #278
Ağaç Dostu

rencberdede's Avatar

Giriş Tarihi: 15-07-2009
Sn. Viskhy, karışım çimlendirmede kullanacağınız baklanın ne gibi artıları var?

rencberdede Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2010, 17:55   #279
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Bakla ve mısır ile ilgili herhangi bir analiz raporu elimde yok.Ama arpa,yulaf,buğdayın yukarıda açıklamasını yaptığım değerleri var.Bakla ve mısırın değerlerini yetiştirdikten sonra analiz sonucunda değerlerini öğrenebileceğiz ancak.

Yurt dışındaki yakaladığım linklerde bakla ve özellikle mısır kullandıklarını gördüm.Zaten biliyorsunuz slajın hammaddesi mısırdır ve süt verimini arttırdığını iyi biliyorum.

Eski 29-01-2010, 09:48   #280
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Syn Egetropikal Kemal Beyden beklediğim fiyatlar geldi.Tam tahmin ettiğim gibi yorumsuz olarak size maili olduğu gibi aşağıya ekledim.

" Ergun Bey: İstediğiniz profillerden elimizde olanların fiyatlarını veriyoruz. Profil listemiz çok uzun ve detaylı olduğu için tek tek fiyat vermemiz mümkün değil.
Eğer fax numaranızı verirseniz profil listesini gönderebilirim.

45 * 45 * 5 mm 16.50 TL / metre + KDV
26 * 26 * 3 mm 6. 60 TL / metre + KDV
Profillerin boyu istediğiniz ölçülerde kesilecektir. "

Eski 29-01-2010, 12:32   #281
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Galeri: 32
Sn. Viskhy,

Senin malzeme daha cazip ama fikir edinmek için birde şu veya bu firma ile iletişim kur istersen. Kutu profilin dışında başka malzemelerde var işine yarayabilir.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2010, 18:28   #282
Ağaç Dostu

egetropical's Avatar

sevgili Viskys merhaba,
Diğer firmaların Fiyatları konusunda hiç bilğim yok. normal dkp profil de 13-14 tl arası boyu.birde boya masrafı üstüne ilave edilecek. kıyaslama yaparsak bunun 100 yıl gibi kullanım ömrü var.
benim kafama takılan profillerin ekleme işi kaynak ve civata nasıl olacak. kemal bey o konudada yardım eder.

Düzenleyen egetropical : 29-01-2010 saat 21:04
Eski 31-01-2010, 10:53   #283
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Arkadaşlar numune bekliyorum yarın gelecek.Eğer elimdeki gibi olursa önümüzdeki hafta ben raf sistemini bitirmiş olurum.

Eski 31-01-2010, 18:55   #284
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Praktikerde geçenlerde plastik bence tam plastik sepet gördüm 20tl fiyatı ebatları yaklaşık 1mx50cm 40cm civarıda derinliği var kalın plastik yandan tutacaklı .Yolun düşerse bir incele.
Yarın büyük ihtimal gidicem resim ve ayrıntılı bilgi veririm.Plastik daha hijyenik olacağı kanatindeyim Viskhy.

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2010, 10:06   #285
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

İpsaladaki çeltik yetiştirmede kullanılan tavaları satın alma olanağım yokmuş arkadaşlar.Sanırım oradakiler kopyalama yapacağımı sandılar.Neyi kopyalayacaksam artık.

Bende şu aşamada plastik tava araştırmasına son verdim ve polyesterden dökmeye karar verdim tavaları.Eğer umduğum gibi bir ticari aşama kaydedebilirsem kendim kalıp yaptırmak
suretiyle tava imal ettirmeyi düşünüyorum.Ama ileriki safhalarda.

Eski 01-02-2010, 11:15   #286
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-09-2008
Sn.Vıskhy zaanen keçiler de arpa çiminiz sonuc verdimi acaba 10 gün sonra sizleri bilgilendirecem demiştiniz saygılar kolay gelsin.

alone35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2010, 14:02   #287
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Sevgili Alone35 inanınki profildi tavaydı sislemeydi derken ancak malzemelerin listesi ve cinsini çıkardım.Lütfen biraz daha izin verin.15 şubattan sonra size yardımcu olucam.

Çarşamba günü profiller(PRC) elime geçiyor.Pazar gününe kadar raf sistemi kurulmuş olucak ve bu arada tava imalatınada başlıcam.Hepinizin dualarıyla 15 şubatta ilk hasatımızı yapmış olurum inşalh.

Eski 01-02-2010, 14:09   #288
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Bu arada netafim sisleme başlakları için tanesine 3,5 TL fiyat aldım.Mini spring denedim ama malesef olmadı.Çünkü valfı olmadığı için borudaki suyu damla damla akıttı.Şu anda sisleme başlığı kullanıcam gibi görünüyor.

Eski 02-02-2010, 13:50   #289
Ağaç Dostu

gazeteci28's Avatar

Giriş Tarihi: 22-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi VISKHY Mesajı Göster
Bu arada netafim sisleme başlakları için tanesine 3,5 TL fiyat aldım.Mini spring denedim ama malesef olmadı.Çünkü valfı olmadığı için borudaki suyu damla damla akıttı.Şu anda sisleme başlığı kullanıcam gibi görünüyor.
Sayın VISKHY, sisleme deyince yazmaktan kendimi alamadım. Sisleme iki şekilde oluyor. Yüksek basınç altında sisleme ve ultrasonik sisleme.
sislemede 0.5-10 mikron arası su damlacık büyüklüğüne kuru sis deniliyor. Sizin yapacağınız ultrasonik sislemedir. Ultrasonik sisleme başlıklarını türkiyede yalnızca üreten ve satanı araştırmama rağmen henüz bulamadım. Ultrasonik sisleme başlıkları ortalama saatte 300 ml suyu sis haline getirir. Sulama rejiminizi buna göre değerlendirerek ayarlamanızı öneririm.

Sisleme bitkinin büyümesindeki etkisi süper. Çimlendirmeyi sisleme kadar hızlı yapan ikinci bir yöntem yok. Sisleme bitki çimlendirmede şampiyon.

Ama sizin sislemeniz üstten olacak. Bitkiyi alttan sislemeyeceksiniz. Daha önceki bir mesajımda sislemeyi denemenizi bunun için tavsiye etmiştim. Malum arpa çiminin ışığa ihtiyacı olacak ve sis ihtiyaç duyulan ışığı engelleyebilir. Sisleme, bitkinin ihtiyaç duyduğu besini en ideal şekilde bitkiye sunarken ışıkla arasında perde görevi görebilir. Belkide görmez bilemiyorum bu bir öngörü. Denemek gerekli.

Tavsiyem geçerli olan mevcut yönteminizi devam ettirmeniz ve sisleme yöntemini deneme sonucunda gündeminize almanızdır.

gazeteci28 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2010, 14:12   #290
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-09-2008
Hadi hayırlısı dualarımız sizinle çalışmalarınızda başarılar.

alone35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2010, 19:24   #291
Ağaç Dostu

egetropical's Avatar

sn. gazeteci28,
sisleme başlıkları kullanarak bitki yetiştirdiniz mi bilmiyorum ama,
ultrasonik sisleme cihazları pek bitki üretiminde kullanılmaz ülkemizde.bu makinalr fiyatları hem yüksek hemde hastane ve evlerde kullanılıyor.
düşük basınçlı sisleme başlıklarını ben fide yetiştirme kullanıyorum yıllardır. basınç 4-ila 5 bar arası 2-3 saat araile günde 3- 5 kez 2 dakika çalıştırılır.

bunun yanında ortam nemi artırmak için yüksek basınçlı sisleme başlıkları kullanılmaktadır. (100-150 bar arası)

Eski 02-02-2010, 22:53   #292
Ağaçsever

shrub's Avatar

Giriş Tarihi: 05-12-2007
Valla Sayın Gazeteci süpersiniz :"Sisleme bitkinin büyümesindeki etkisi süper. Çimlendirmeyi sisleme kadar hızlı yapan ikinci bir yöntem yok. Sisleme bitki çimlendirmede şampiyon."Peki bu mekanizma nasıl işliyor acaba? Çimlenmeyi teşvik eden bu yöntemi biraz detaylarıyla anlatabilirmisiniz. Bu yöntemle Dormansiyide kırabilirmiyiz.Teşekkür Ederim.
Saygılarımla

shrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2010, 03:33   #293
Ağaç Dostu

gazeteci28's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi shrub Mesajı Göster
Valla Sayın Gazeteci süpersiniz :"Sisleme bitkinin büyümesindeki etkisi süper. Çimlendirmeyi sisleme kadar hızlı yapan ikinci bir yöntem yok. Sisleme bitki çimlendirmede şampiyon."Peki bu mekanizma nasıl işliyor acaba? Çimlenmeyi teşvik eden bu yöntemi biraz detaylarıyla anlatabilirmisiniz. Bu yöntemle Dormansiyide kırabilirmiyiz.Teşekkür Ederim.
Saygılarımla
Sayın shrub,
sislemeyle ilgili ürün ABD'de satış yapıyor.

bir üründe çinde var.

Nasa'nın konuyla ilgili araştırması yayınlanmıştır. Aeroponics fogger diye araştırma ya yapılırsa örnek çalışmalar görülebilir.

arpa çimlendirmede durum biraz farklı. test edip denemek gerekli. arpa ile ışık arasında perde görevi görebilir. Vermiş olduğum linklerde sislendirme bitkinin köküne yapılıyor. Arpa çimlendirmede durum biraz değişik. Yine de denemekte fayda var. sinbo bebek nemlendirici 40 lira civarında satılıyor. tıpta nebilizatör olarak anılıyor. temel işlevi aynı olup suyu 1-10 mikron arasında partiküllere bölüyor. bitkinin kök gözenekleri kaç partikül büyüklüğünde besin ve suyu alıyor onu bilemiyorum. Bu konuda da sizin katkınızı bekliyorum.

Eski 03-02-2010, 08:18   #294
Ağaçsever

shrub's Avatar

Giriş Tarihi: 05-12-2007
Bakın sayın gazeteci size şunu sordum "ÇİMLENMEDE EN BÜYÜK ŞAMPİYON DEMİŞİNİZ" Bunu kaynak göstererek açıklamanız gerekir bu birincisi. İkincisi Çimlenme tohumun ekiminden sonraki dönemi ifade eder ve ilk kökçük(radicula) çıkışıyla başlar. Bana bu konudaki Bildiklerinizden bahsedin. Sizin bugüne kadar tüm forumda verdiğiniz linklerin bununla yakından uzaktan alakası yok. Aeroponic bir sistemin parçasını gelipte burda çimlendirme aparatı diye bahsetmeyin. Bir konuda konuşmanız için eser düzeydede olsa bilginiz veya tecrübeniz olması lazım. Yoksa tüm forumları bir başlıkta toplamaya çalışmak bir eylem yapıyormuş izleniminden başka bir anlam ifade etmiyor. Orda bu yapılıyor orda bunu kullanıyorlarmış değil. Nerde ne yapılabilir insanların bekledikleri veya bekleyecekleri budur.
Saygılarımla.

shrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2010, 16:46   #295
Ağaç Dostu

gazeteci28's Avatar

Sayın egetropical, mesajınızı geç gördüm. Yüksek basınçla sera içi üst sisleme ideal. Tecrübe yapan arkadaşlar konu hakkında yazabilir. Ultrasonik sisleme olayı farklı. 297. mesajda altı çizili kelimelere tıklarsanız ultrasonik sisleme ile ilgili yapılan çalışmalara ulaşma imkanınız olabilir.
Bu sistem türkiyede de kullanılıyor ama pek bilen yok. Sır gibi saklanıyor Forumdakiler üzerine alınmasınlar. Ultrasonik sisleme makinası satışı yapan firmalarla yaptığım konuşmanın neticesini veriyorum. Sislemeyle ilgili tavsiyem sayın VISKHY'yedir. Konuyla ilgili daha önce tatsızlık oldu.
Arpa çimlemesi yapan sayın VISKHY bunu da isterse denerler istemezlerse denemezler. benim açımdan konu kapanmıştır.

Eski 04-02-2010, 09:50   #296
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Ya arkadaşlar içimizden bazı arkadaşlar destek olmaya mı yoksa köstek olmaya mı çalışıyor anlayamadım.Ben yeni ve bizim emeklerimizle meydana gelmiş bir ticari faaliyet kurmaktayım.Kurmak için çabaladığım bu faaliyet için harcamam gerekli sermayeyi tamamen kendi öz kaynaklarımla yapmaktayım.Yani demem o ki benim kenarda bu iş için harcamayı düşündüğüm sermaye ayrılmış değildir.

Çevremdeki arkadaşlarımdan tamamen iş gücü olarak yardım alarak,malzemeleri ise kendim finans ederek bu işi yapmak üzereyim.Bunun böyle bilinmesini istiyorum.

Ayrıca tahmini olarak 8.000 ile 10.000 TL arası bir maliyet söz konusu olacaktır.

O yüzden kurulum aşamasında olduğum için tüm planlamalar yapılmış ve malzeme temini bitmiştir.Bu saatten sonra lütfen şunu deneyelim bunu deneyelim gibi isteklerde bulunmamız sadece bana sekte vuracaktır.Kaldı ki biz ana hatlarıyla denememizi zaten yapmış uygulamasınıda sizler paylaşmıştım.

Sevgiler...

Eski 04-02-2010, 10:17   #297
Ağaç Dostu

gazeteci28's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi VISKHY Mesajı Göster
Sayın VISKHY, sisleme deyince ultrasonik sislemeyi tavsiye ettim. Bildiğin yol en iyi yoldur.

Başarılar.

Eski 04-02-2010, 10:22   #298
Ağaç Dostu

Volkan Kesici's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2010
Arkadaşlar uzaya canlı göndermiyoruz ,alt tarafı arpa çimlenecek. Raflı bir dolap içinde yerterli sayıda floresan, termostatlı ısıtıcı ve sulama sistemi. Sistem bundan ibaret.
8-10bin bile aşırı bir rakam ki üreticinin istediği raklamlar çok komik.
Hatta maliyeti düşürmek adına şu da yapılabilir. Işık kaynağı olarak helezon tasarruflu ampuller kullanılabilir. Tavsiyem 23watt'lık olanlar. Daha küçüğü yetersiz gelebilir. Bu ampuller kendi balastlarını içerdiğinden , uzun floresanların aksine ısı da yayarlar. Bu şekilde ısıtma işini halledip ,ısıtıcı ve termostatı sistemden çıkarabiliriz. Sıcaklığı gerekli seviyede tutmak için de fan yardımıyla hava sirkülasyonunu sağlayabiliriz.
Bu şekilde 1000tl nin oldukça altında bir maliyeti olur ve bence çalışır

Volkan Kesici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2010, 12:26   #299
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Yazdığım maliyet 80 m2 bir alanı komple kapatacak şekilde PRC profil,aydınlatma,klima ve sulama yani sisleme ve 1000 ad. tava dahil rakamdır

Eski 04-02-2010, 12:41   #300
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Sevgili Alone35 senin için az önce 1 aylık gebe sanenn keçisi aldım.

Yarın dama getirecekler.1 haftaya kadarda çimler yetişir yemlemeye başlarım.

Sende gelip görürsün.

Duruma göre de eğer istersen sanada alırız bir sürü...

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025