![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() (Sazanlarımla beraberim yine bu gün, jetonları düşürmeye uğraşıyoruz beraberce ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() İnsanlar, daha doğrusu dostlar birbirinden etkilenirmiş. Birde böyle ![]() Sazan ve jetonla bağlı değil; aslında sizinde bir suçunuz yok sevgili gülenmelek, galiba benimkisi öğrenilebilen davranış veya şartlı refleks; nasıl görüyorsam öyle gidiyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Hocam affınıza sığınarak şunu belirteyim, o domatesin cinsi iri kaz ayağı domatesi olacak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ben düzeltim Aydın bey ama iri kazayağı domatesleriniz, ikiz kazayağı diye gönderdim; ![]() İri kazayakları, hem iri hem ikiz kazayağı çıkarsa ben de yırttım demektir... Uyarınız için çok teşekkürler. Senin de iyi bir yetiştirici olduğunu biliyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
asma çeliğinden köklendirme...
Şimdi eken mayıs ayı gibi olmalı. Şimdi budama zamanı. Asma çelikleri alınmalı ve toprağa tamamen gömülmeli. Asmaların gözleri kabardığında yani uyanmaya başladığında topraktan çıkarılıp dikilmeli. ![]() Asmanın her dalından alınan çelik tutar...AMA... bu obur sürgünden ve... ![]() göz aralığı uzun olandan, hastalıklı olandan... ![]() alınmaz, kısa olandan alınır. ![]() Çünkü göz aralığı uzun olanlar ve obur sürgünler meyveye kolay kolay yatmaz. Çok hızlı büyürler bir kaç yıldan va birkaç budamadan sonra üzüm vermeye başlarlar. O kadar da verimli olmazlar; ![]() bu kadar da güzel... ![]() Düzenleyen Halil Önen : 12-02-2012 saat 23:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
asma çeliği kökendirmesi...
Asma çeliğini aldık, köklendireceğiz... ![]() asmadan 10 ile 12 belki 15 gözden oluşan çelik kesilir, bir bel _sivri kürek_ derinliğinde ve genişliğinde, çeliğin boyu kadar çukur açılır... ![]() yatırılır, gömülür... ![]() ayakla depilir, yani iyice tekmelenir. (buraya resim attım ama aşağıya düşmüş)............. ![]() dışarıda 2 en çok 3 göz bırakılır. Aslında tek gözde yeter ama uyandığında kazaya uğrarsa diye... ![]() bütün yapraklar yeşildir de bazı çiçekler neden sarıdır, kırmızıdır, pembedir... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
bütün yapraklar yeşildir de bazı çiçekler neden sarıdır, kırmızıdır, pembedir... ![]() demişsiniz. Çünkü insanlar hayata renk katarlar çiçekler gibi renk renk. Kimi sarı, kimi kırmızı ancak dostlar bakiidir, her dem var olan ve her dem yeşil kalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Saksıda asma çeliği yetiştirmek için yöntem aynı, bir farkla... ![]() saksı boyu kadar çelik kesilir... toprak altında kalan gözlerden kök salar, yani göz sayısı artıkca köklenme ve güçlü büyüme sağlanır. ![]() kesilir... ![]() saksıya dikilir bir, iki göz açıkta bırakılır... ![]() ![]() tarlayı işgal eder... (dikkat bazı resimler dikkat dağıtmak için konmuştur, dikkate almayın) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-02-2012
|
ben de bu siteye yeni üyeyim. ben istanbulda yaşıyorum ama izmire çok sık gidip geliyorum ve neredeyse oralı oldum. benim izmir torbalıda 35.5 dönüm zeytinliğim var ve ben bu siteyi zeytin ilgili olarak keşfettim. benden şimdilik bu kadar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
hoş geldiniz Sn. mortuna sizi tanıdığımıza mutlu olduk. Şimdilik bu kadar demişsiniz _ hepimiz gibi aceleniz olmalı_ oysa tanışıklığımızın ölümsüz ağaç kadar uzun ve 'o'nun yağı gibi sağlıklı olmasını dileriz. ![]() Saygılar |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2011
|
Aklımdan geçenimi okudunuz Halil bey , bende size asma çeliği nasıl alınır , nasıl köklendirilir diye soracaktım. Sayfayı bir açtım soruyu sormadan cevabı gelmiş, hemde görsel olarak . Süpersiniz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Teşekkürler sevgili alanur, görsel oluca uzun sıkıcı yazılarımdan kurtarıyorum; kendimi. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2010
|
Merhaba Halil Abi, Mail kotanız dolmuş özelden mail atamadım. Bende buraya yazmak zorunda kaldım. Kusuruma bakmayın. Sizden bir ricamız olacak, elçiye zeval olmaz. Sizin Halanızın yetişdirdiği patlayan mısır tohumuna oğlumuz Ozi talip, Annenizin yetiştirdiği topan patlıcan tohumlarından da eşim Eylem istiyor. Benim yüzüm yok birşey isteyemiyorum. Varsa bu tohumlardan gönderebilirseniz seviniriz. Selamlar. Hasan/Eylem/Ozi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
olsun; güneşin sofrasında, dostlar arasındayız. ![]() Özel iletiyle bir adres ve bir de tel. ver yeter. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Halil Önen, 761 nolu mesajınız bana ilaç gibi geldi, dün bir komşum 3 tane kalınca asma çeliği hediye etti ben direk olarak kalıcı yerine dikeyim diyordum, sizin yöntem daha garantili galiba. Anladığım kadarıyla 1 çelikten bir kaç tane asma elde edilebiliyor, ya da o çeliğin köklenmesi garantisi çok artıyor. Ben bundan önce, Ankara'da, Ayaş'daki bahçemden aldığım çelikleri saksıya diktim ve şimdi neredeyse 1 yıllık küçük asmalarım var. Teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-02-2012
|
sayın halil bey, bir önceki mesajımda dediğim gibi benim izmir torbalıda 500 ağaçlık bir zeytinlğim var kaolin kilini araştırırken google'da siz karşıma çıktınız ve kaolin kilini okurken çok ilgimi çekti acaba bana uygulaması konusunda yardımcı olurmusunuz. kaolin kilinin bir de sizin kendi buluşunuz olan bir türü daha varmış. Beni bu konuda da bilgilendirseniz çok sevinirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama kaolinin artık tek başına değil daha etkili olması için içine karışımların katılmasını _ tabii güneşten koruyuculuk etkisini etkilemeden_ gerektiğini düşünüyor ve uyguluyorum. Örneğin; kaoline etidot 67 katıyoruz, kaoline gülleci bulamacı katıyoruz. Buna benzer denemeler yapıyoruz, etkisini arttırmak için... Zaten yaptığımızı ve sonuçlarını paylaşıyoruz. Bu yıl kaolin+etdot67+gülleci bulamacı karışımı denedik tek başına kaoline göre hastalıklara daha etkili olduğunu gördük. Tabi bunlar ilk defa denen ve AR_GE çalışması değil. Sadece gözleme dayalı. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-07-2009
|
Halil bey, selamlar. Bahçemde 4 yaşında bir gemlik zeytin ağacı var. Bunu yerini değiştirmek istiyorum. Dikkat etmem gerek hususları bana izah edebilirmisiniz (kök uçları alma gibi) lütfen.Yeni yerine nasıl ekeceğim. Teşekkürler. M.Erkal |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
4 yaşındaki zeytin ise bir el arabası ile taşıyabileceğim kadar köklü, toprağını dağıtmadan 60-70 cm gibi kazıyorum. Bir kalın cuvalla sarıyor ve tel ile bağlıyorum. Zeytin arsızdır kocaman ağacı kesip dikseniz de tekrar tutar. Daha önce hazırladığım çukura dikiyor, can suyu veriyorum. İkici sulama için sıvı gübre ile destekliyorum. Eğer dikeceğim yerde bir ağaç varsa kazılmış, onun çukuruna dikeceksem; mutlaka iki avuç toz kireç ya da sulandırdığım sönmüş kireç kullanıyorum. O zaman fidan hastalanmıyor ve daha iyi gelişiyor. Düzenleyen Halil Önen : 15-02-2012 saat 14:41 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-07-2009
|
Teşekkürler, Halil bey. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-02-2012
|
bir çay içimlik mesafedeymişsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Evet... Bende uzun bir yola gittin farzetmiştim. ![]() Ziynet Sali - Beş Çayı @ İzmir Fuar Açıkhava Konseri 12.09.2011 - YouTube Olurda yolun yine düşerse, Bizim bahçeye uğra derim, Ya da beş çayına, Bir yudum sohbete beklerim... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler Halil Abi, eline yüreğine sağlık. Selamlar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Tohumlar geldi, Dün eve geç dödüm, büyük merakla açtım poşeti, beklediğimizden fazlası vardı poşette, hepsi etiketli , ve özenle paketlenmiş. Ayrıca bir poşet kekik te hediye olarak gelmiş. Tekrar çok teşekkürler, umarım bir aksilik olmaz da bu tohumları yetiştirir kendi tohmlarımızı da alırız . Selamlar, sevgiler. Hasan/Eylem/Ozi |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Önen ailesinden sevgiler, selamlar... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2012
|
Bana yolladığınız domatesler içinde aynı işlemi uygulayacağım değil mi Halil bey? Önce sirkeli su karışımda 1 gün bekletip torfa ekeceğim . |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Evet bu uygulama bütün domates çeşitlerini kapsıyor. Domates kök bakteriyel hastalıkları için; Sayın. tk646 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|