Fasulyede...
Kabakta...
Karpuzda...
Salatalı ve kavunda...
Külle karıştırılmış toz kükürt _ sulu kükürt pek etkilemez_ yapraklara ve toprağa atılmalı.
Yani bir avuç kükürt _ tek başına da olabilir_ kabağa, karpuza, kavuna ve salatalığa öğle atılmalı ki,
kökenin altına bu boşluktan attığında diğer uçtan kükürt toz halinde çıkmalı.
Yani toprak ve yaprakların altları kükürtle kaplanmalı.
Birde üstten kaplanmalı yapraklar. Hava bile almamalı kırmızı örümcek...
Unutulmamalı sabah erken ve akşam geç vakit rüzgarsız havada atılmalı ve fazlası zarar getirmez;
ayrıca toprağın pH ını düzenler ve bitkilerin ( bostanların) altına yılan, fare, akrep, arı
vb. canlıları barındırmaz.
Ben eskiden böyle yapardım...
Şimdilerde
Gülleci bulamacı kullanıyorum.
Daha hastalık gelmeden önce; _yapraklar hafif içe kıvrıldığında büyüyeçle bakıyorum_
20 lt suya 200 cc koyarak atıyorum.
5 günde bir...
Fasulyede gördüm acil işimden dolayı atamadım, 3 gün sonra geldiğimde her yeri sarmıştı.
Hava lodos giderse çok hızlı yayılır.