agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni601Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-02-2013, 17:07   #1
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
Sirke ile şarap arasındaki fark , biri olurken hava ile teması bol.Diğerinin hava ile teması yok.

Kabın ağzı açık hatta mümkün olduğu kadar hava ile temas edecek yüzey geniş olursa ( sineklerden korumak için tülbent konusu ihmal edilmeden )
Sirke olur.

Hava almasını önlerseniz şarabınız olur.

keskin olması da içine kattığınız su miktarı ile alakalıdır.

Her elma veya her üzüm aynı kalitede sirke veya şarap vermez.

Tercih çok tatlı elmadan yapılmasıdır.

Ben Elmanın içerisine hiçbir katkı maddesi koymadan yapıyorum . ( bu sene yaptım hala kullanıyorum)
Benim kendi bahçemizdeki yere düşmüş biraz ezilmiş. Hafif karamış elmalarımdan mükemmel sirke oluyor.

Bu arada yukarıda bahsettiğim gibi 10 kiloluk bir bidonda da hava almasını önleyip harika bir şarap elde ettim .

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025