Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maviş2
....Doğa marka elma sirkesinin rengi tadı nasıl sirkesini ve fotografını görüntelerseniz sevinirim...
|
DOĞA demistik ama Doğanaymış markası / 100% doğal elmadan üretilmiştir ibaresi vardı üzerinde. Tabii üretim metodlarını bilemiyoruz.
İçerisinde antimikrobiyal
E 223 varmış. Gözümüzden kaçmış.
Neymiş bu
E 223 dedik ve biraz araştırdık. Biraz gözümüz korktu açıkcası. Az miktarda kullandık gerçi ama yine de kullanmamayı tercih etmeliymişiz...
Forumda ilgili başlık vardır mutlaka ama burada da belirtmekte fayda var sanki.
E 223 Sodyum metabisulfit, / Patent isimleriyle maddeleri yazıp, maddenin gerçek ismini yazmamaları da etiketleri nasıl okuyacağımız gerektiği hakkında bir konu başlığı açılsa iyi olur dedirtiyor insana...
E223 Sodyum metabisulfit :Koruyucu olarak kullanılır. Kömür katranından elde edilir. Tüm sülfürlü ilaçlar zehirlidir ve kullanımı sınırlandırılmıştır (Amerika'da, FDA¹ çiğ meyve ve sebzelerde kullanımını yasaklamıştır); astım nöbetlerini azdırdığı ve böbrek fonksiyonları zayıflamış olanlarda metabolizmayı zorladığı, 'B1 vitamini'ni yok ettiği bilinmektedir; içecekler, kurutulmuş meyveler, meyve suyu, sirke ve patates ürünlerinde kullanılır.
Kaynak: Koruyucu Katk Maddeleri Listesi
Kaynağa da bakmakta fayda var. Diğer koruyucu maddelerle ilgili detaylarda belirtilmiş. Tablo olarak buraya aktarmaya çalıştım ama Editörde Html kodları kullanımını beceremedim.
Farklı bir kaynakta farklı detaylar da mevcut:
http://www.livestrong.com/article/20...metabisulfite/
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maviş2
...Ilık ve gölgede muhafaza etmek lazım. Birinci aşama için. 10 seneden fazla sirke annemle beraber sirke yaparız.....
|
Tel dolabın altında duruyorlar. Şu an için durumları böyle.
Flashlı çekmek zorunda kaldık fotoğrafları ...
İlginize ve desteğinize teşekkürler...