View Single Post
Eski 24-02-2010, 00:26   #46
Halil Önen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nrş Mesajı Göster
Birincisi sirkemin fazla keskin olmaması sebebi kısa bir zaman sonra süzmem olabilir mi ?

İkincisi bahsettiğim beyazlıklar sirke anası mı yoksa çiçeklenme mi?

Üçüncüsü daha büyük kapta sirke yapımına başlasak sirke oldukça içinden sirke alıp ardından elma ve su ekleyerek devamlı dönüşümü olan rezervuar elde eder miyiz yoksa nasıl başladıysak devam etmeli ve olan sirkeyi kaldırıp yerine yenisini mi kurmalıyız?
Hayır sirkenizin keskin olmaması buna bağlı değil. Erken süzmeden değil.

Sirkenin tam keskin olması için bir yaz bir kış geçmelimiş.

Üzerindeki beyazlık çiçeklenme değil. Ana'yı almayın, o sirkenizi daha olgunlaştıracak

Sirkenizin içine ne atarsanız (elma..!) turşu olur.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön