agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni601Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-04-2013, 14:09   #121
Yeni Üye
 
zeynepzik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2012
Şehir: İstanbul/Fatih
Mesajlar: 3
Merhaba ; uzun zaman internetim yoktu ,sırf sirke hakkında sormak için 'wın' aldım .
Ben elma sirkesi yaptım .Oldu. Fakat ben çok asitli bir sirke istiyorum .Asit istiyorum .Sirkemi nasıl asitlendirebilirim? Tam iki ay oldu .İçilebilir sirke oldu .Sirke dediğin asitli olmalı ,tıpkı hazır sirke gibi .Asit için yine ve yine asitlenene kadar şeker ,bal ,pekmez vs mi katmalıyım .Neyi eksik yaptım ? Yoksa daha fazla mı zaman gerekiyor ? Lütfen tecrübeli arkadaşlar yol göstersin ,teşekkürler .

justice beğendi.
zeynepzik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2013, 01:30   #122
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
Fatma Nihal Doğan'ın "vişne sirkesi" tarifi:

Bahar ayları geldi mi bizim evde evlere şenlik durumlar yaşanır! Büyük anneannemden başlayan, anneannem ve annemden bana gelen bitki yetiştirme, üretme geleneği ile bir yanda annemin kuruttuğu çiçekler, otlar... Diğer yanda benim (tabi düne kadar annemindi) sirkeler... Merak işte, İnşaAllah birgün "doğal sirke" fabrikası kuracağız.

Gül, çilek, üzüm, karadut, elma, vişne... Hepsi ayrı güzel, hepsi farklı lezzette...

Evet, siz de vişne sirkesi yapmak isteseniz; ilk deneme için 1 kg. vişne alın, saplarını ayıklayıp güzelce yıkayın. Çekirdeklerini ayıkladıktan sonra cam bir kavanozun içine koyun ve iyice ezin, üzerine bir çay bardağı kadar su, 2 yemek kaşığı kadar da toz şeker (%100 pancar şekeri) ilave edin ve hava alacak şekilde üzerine bir tülbent veya iki-üç kat gazlı bez örtüp gölgede ama sıcak bir ortamda beklemeye bırakın. Ara ara kontrol edin 5-6 gün sonra mayalanmayma başlar, 10-15 gün sonra süzüp cam bir şişeye alın. 40 gün boyunca; 10 günde bir süzmeye devam edin, keskin sirke tadını ve kokusunu aldıktan sonra koyu renkli bir şişeye alıp muhafa edebilirsiniz.

Vişne sirkesi; havuç, pancar ve marul gibi yeşilliklerle yapılan salatalarda harika oluyor ve hazımsızlık problemi çektiğinizde çok fayda sağlıyor...

Fatma Nihal Doğan'ın "vişne sirkesi" tarifi:

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2013, 10:38   #123
Ağaç Dostu
 
fatitoo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2013
Şehir: Mersin-Şanlıurfa
Mesajlar: 1,022
Ben de elma sirkesi sevdiğimden şu şekilde kendim yapıyorum:

Yaklaşık 2-3 lt. lik kavanoz içindir. Bu ölçüyü arttırabilirsiniz.
3-4 tane kırmızı elmanın kabuklarını soyup kavanoza koyuyoruz üzerine dolana kadar su ekliyoruz.
8-10 tane kuru nohut
2 tane küp şeker
1 dilim kuru ekmek (ince)
kapağını sıkıca kapatıp sıcak bir yerde mayalanmasını bekliyoruz. Bu süre en erken 3-4 haftadır. Sonra tadına bakıyoruz sirkeleşme oluşmaya başlayınca istediğimiz sertliğe gelmeye başlayınca süzüp üzerine biraz elma sirkesi ekliyoruz mayalamayı hızlandırması için, birazcık ta tuz.
Ben bunu genelde kışın yapıyorum...

Kiraz, porselen ve yağmur beğendi.
fatitoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2013, 02:01   #124
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Almanya
Mesajlar: 261
Her sene deniyorum nerdeyse bakalim belki bu sene tuttururum.

porselen beğendi.
cörekotu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2013, 22:39   #125
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-02-2010
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 52
Sağolsun ''meyvelitepe'' sayesinde üzüm ve elma sirkesi yapmayı merak ettim.Son sirkeler ise harika oldu.Elma suyunu ve üzüm suyunu önce şaraba sonrada sirkeye çevirdim.Anladığım kadarıyla en iyi sirke en iyi şaraptan oluyor.Sezon sonu olması sebebiyle sirkelerden birer şişe kaldı.Bitecek diye kullanmaya kıyamıyoruz desek abartı olmaz.Elma sirkesini şifa niyetine yemeklerden yarım saat önce bir bardak suya bir çorba kaşığı kadar katıp içiyorum. Özellikle de gece yatmadan önce.

ssengoren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2013, 10:26   #126
/
 
Giriş Tarihi: 21-04-2013
Şehir: Ğ—anakkale
Mesajlar: 213
Deneyiyim bakalım becerebilecekmiyim..

solucan17 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2013, 22:16   #127
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Üzüm sirkesi yapımı.

Aslında geçen yıla kadar hiç sirke yapmayı beceremeyen ben, geçen yıl Ürgüp'lü akrabamızdan tarifini aldığım ve o yaparken fotoğrafladığım üzüm sirkesi bilgilerini fotoğrafları ile paylaşıyorum.

İhtiyacımız olan malzemeler;
Tercihen 5 litrelik cam kavanoz, pet kavanoz da ola bilir ama, sirke olgunlaşıp süzülme aşamasına geldiğinde mutlaka cam kavanoza konmalı.

2 kg. kadar üzüm, biz siyah Dimrit üzümü kullandık.

Bir kâse üzüm pekmezi

Bir dilim ekmek

1 tane elma

2 yemek kaşığı tuz

Bir çay bardağı kadar eski sirke veya sirke mayası(sirke mayasının nasıl bir şey olduğunu elma sirkesini yazarken paylaşacağım).

Üzümleri yıkayıp sirke yapacağımız kabın içine koyduk.
Elimizle sıkarak suyunu çıkardık.

Name:  T12.jpg
Views: 4945
Size:  39.1 KB

Name:  T13.jpg
Views: 4951
Size:  31.9 KB

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2013, 22:24   #128
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Bir kase pekmezi kabın içine boşalttık.

Name:  T14.jpg
Views: 4935
Size:  30.1 KB

Name:  T15.jpg
Views: 5032
Size:  25.7 KB

2 yemek kaşığı tuzu ekledik.

Name:  T16.jpg
Views: 4969
Size:  29.5 KB

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2013, 22:29   #129
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Elmayı ilâve ettik.

Name:  T17.jpg
Views: 4956
Size:  39.2 KB

Name:  T18.jpg
Views: 4961
Size:  39.2 KB

5-6 parmak boşluk kalacak şekilde su ilâve ettik.

Name:  T19.jpg
Views: 4897
Size:  32.6 KB

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2013, 22:34   #130
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Ekmeği de ilâve ettik.

Name:  T20.jpg
Views: 7691
Size:  35.9 KB

Bu arada, sirke mayası evde yokmuş komşudan bir kaç saat sonra geldiği için fotoğraflayamamıştım.

Son hali bu, ağzı bir bezle kapatılıp fermantasyon için beklemeye alındı.

Name:  T21.jpg
Views: 4924
Size:  47.1 KB

Sirkenin olgunlaşması ısıya göre değişiyor.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2013, 22:38   #131
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Mersin'e döndüğümde, yukarıdaki tarifi aynen uygulayarak "bir kez daha deneyeyim bakalım" dedim.
Bahçemde beyaz üzüm vardı, iyice olgunlaşmışlar, ben 10 litrelik kavanoz kullandım, tabii malzeme de ona göreydi.

Sonuç; Mükemmel bir sirke oldu, bundan iyisi balsamik sirke

Name:  T22.jpg
Views: 5049
Size:  34.6 KB

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2013, 22:43   #132
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Elma sirkesi yapımı.

Geçen seneden cesaretlendim ya, bu sene de evdeki elmalardan elma sirkesi yapayım dedim

3 kg. kadar elmadan kışlık komposto yapmıştım, kabuklarını değerlendirdim.
1,5 kg. kadar da elma dilimledim.

Name:  T1.jpg
Views: 4962
Size:  36.6 KB

Name:  T2.jpg
Views: 4961
Size:  31.8 KB

3 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Bir parça ekmek.

Name:  T3.jpg
Views: 4881
Size:  36.2 KB

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2013, 22:48   #133
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Malzemeler toplu halde, biberiye dalı da konacak içine(arzuya bağlı).

Name:  T4.jpg
Views: 4938
Size:  38.0 KB

İşte sirke mayası bu, geçen yıl yaptığım sirkenin içinde kendiliğinden meydana gelen oluşum.

Name:  T5.jpg
Views: 6221
Size:  25.5 KB

Sirke mayası

Name:  T6.jpg
Views: 5966
Size:  22.4 KB

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2013, 22:53   #134
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Sirke kabı 10 litrelik.
Elma parçalarını ve kabuklarını yerleştirdim, suyu hazırladım, bahçeden biberiye kopartıldı.

Name:  T7.jpg
Views: 4891
Size:  49.7 KB

Name:  T8.jpg
Views: 4934
Size:  43.2 KB

Tüm malzemeler içinde.

Name:  T9.jpg
Views: 4832
Size:  42.9 KB

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2013, 22:57   #135
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Kabın üzerinde 6-7 parmak boşluk kalacak şekilde suyunu doldurdum.

Name:  T10.jpg
Views: 4879
Size:  37.2 KB

Ağzını bir bezle kapatıp olgunlaşması için terasın güneş gören bir yerine koydum.
Tahminimce 1,5-2 ay içinde fermante olur.

Name:  T11.jpg
Views: 4930
Size:  42.2 KB

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2013, 01:09   #136
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-03-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 11
ellerinize sağlık

1 hafta kadar önce pazardan danelenmiş üzüm aldım. ekonomik oldu ama beyaz ve çekirdeksiz izmir üzümü diye hayıflanıyordum. sirke yapmayı kafaya koyduğumdan dolayı önce tarifini bulmam lazım dedim. tarifine bakmadan 1 hafta yıkanıp temizlenmiş şekilde ağzı kapalı bidonda bekledi şeffaflaştılar ama hareket yok...
şimdi baştan sona hepsini okuduğum bilgilerden şu sonuca vardım.
önce alkol oluşması için havasız ortamda bekletilmesi gerekiyor. yani kapalı olarak durması doğru. bu şekilde keskinliği artacak.
ama üzümleri ezmediğim için uzun süreceğini anlıyorum. sıcaklık yüksek ve loş olacak bunuda bilmeden yapmış durumdayım.
rengini biraz kırmızı istediğimden birazda siyah üzüm katmayı düşünüyorum. kapalı ve havasız şekilde şaraplaştıracağım.
dertlenip şarap yapmayı becerdiğim halde içmezsem 4 hafta kadarfermantasyon yani mayalanma devam edecek. ben bu suyu süzüp ekmek şeker ve nohut ekleyerek birazda tuz katkısıyla sirkeleşme bölümüne geçeceğim. bu bölüm hava alması gerekiyor.
bakteriler havasız ortamda alkol havalı ortamda ise alkolü sirkeye çevirecek. bu süreç üstte kalın ana tabir edilen bakteri tabakası oluşuncaya kadar devam edecek. sıcaklık ve bu sefer loş ortamda( loş kısmından emin olamadım. güneşte bekletilecek kısmı kafamı karıştırdı.)
en son gaz çıkarmayı kestiği ve bakteri faaliyetlerinin sonlanmaya başladığı aşamada üstteki ana denilen mayayı alacağım. ve limon tuzu atıp şişelere dolduracağım. limon tuzunun amacı bakteri faaliyetini durdurmasından kaynaklanıyor. çünki koruyucu madde olarak kullanılan sitrik asitin öbür adı limon tuzudur. tabi aromayı bozmaması için az kullanacağım. belki kaşık ucuyla.
sorular şunlar :
üzümleri hırpalamadan atmak hatamıydı?
üzerine sonradan siyah üzüm katmak işi bozarmı?
ve en önemlisi ana denen maya tabakası nasıl muhafaza edilir?
öldürmeden yoğurt gibi sonraki sirke yapımlarımızda daha kaliteli ve hızlı sonuç için bunu öğrenmem şart.
komşunun bahçesinde elma ağacının altında tenezzül edip toplamadığı çürük kurtlu elmalar ilaçsız ve doğal.
onları hırhızlasak elma kıymete binermi?
o elmaları toplayıp çürüklerini kesip temizleyerekmi temizlemeden mi bir kaba doldurmalıyım?
ne yaparsam yapayım önce şaraplaştırma aşaması yanı ağzı kapalı ortamda bekletmem en doğrusumu ? hatamı ediyorum?
kavga edecek birini bulup hır çıkarınca hakkaten sirke güzel ve keskinmi olur?
keskin olunca kavga çıkardığım kişi ile arayı düzeltebilecek kapasitede bir sirke elde edebilirmiyim? elde edemezsem bilgiyi sunan arkadaşı dava etmelimiyim?
hayat memat meselesi.
kırkımdan sonra sirke üretmeye merak saldım sayenizde. hemde burada eski üye olup geç farketmekten utandığımı söyleyeyim peşinen. arzederim. saygılarımla.

pria, porselen ve ocak beğendi.
abrakadabra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2013, 21:42   #137
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Sayın abrakadabra;
Önce mesajınızı geç görüp geç cevaplayabildiğim için üzüldüğümü ifade edeyim.
Şimdiye kadar olan olmuştur artık, bundan sonra bir şekilde müdahil olup, kavga, gürültü, adliye avukat uğraşmayı göze alamadım doğrusu

Benim verdiğim tarif denenmiştir, yani şahitim ve ispatım vardır, ama siz tarifi saptırmışsınız, ne diyeyim, inşallah bomba gibi bir sirkeniz olur.
Neticeyi buradan bizlerle paylaşırsanız seviniriz.

abrakadabra beğendi.
Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2013, 16:31   #138
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-03-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sayın abrakadabra;
Önce mesajınızı geç görüp geç cevaplayabildiğim için üzüldüğümü ifade edeyim.
Şimdiye kadar olan olmuştur artık, bundan sonra bir şekilde müdahil olup, kavga, gürültü, adliye avukat uğraşmayı göze alamadım doğrusu

Benim verdiğim tarif denenmiştir, yani şahitim ve ispatım vardır, ama siz tarifi saptırmışsınız, ne diyeyim, inşallah bomba gibi bir sirkeniz olur.
Neticeyi buradan bizlerle paylaşırsanız seviniriz.
dün mayalanmıştır dyip süt bezi ile sıkıp süzdüm. elma ve üzüm sirkeleri için ön alkol çözeltisinin kaplarını yıkayıp süzülen çözeltiyi kaplarına doldurdum. üzerine ekmek nohut atıp ağzı açık olarak kaloriferin yakınında mayalanmaya bıraktım. yalnız anormal birde kavga çıktı.
hanım söyledi ben dinledim yani.
biraz tuz atsam berraklaşır diye düşünüp tuzda kattım korkarak.
önce macun rengindeydi bugün baktım sirke rengine dönmeye ve dpte tortulanmaya başlamış.
bu arada bikaç damla limonu koruyucu madde olarak ekledim. renk ve kalite bozulmasın diye düşünmüştüm.
içine az miktarda piyasadan aldığım sirkedende kattım. bakteri aşılamak maksadıyla tabi.
yoğurt gibi mayaladığımı düşünüyorum. ağzı açık olarak rengini almaya berraklaşmaya başladı. hayırlısı olsun. umarım başarmışımdır. kurban bayramı arefesinden beri bekleyen ve dün süzdüğüm malzemem den çok az posa kalmış geriye. nerdeyse malzemem kadar özüt elde ettim.

abrakadabra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2013, 16:34   #139
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-03-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 11
malzemeyi tamamen değil ama mayalanma başlamadan önce(alkol fermantasyonu) arasıra açıp elimle ezdim öfeledim. malzeme çok bulanık hal aldı. bu malzemenin tamamen suya geçmesini sağladı. hanımın süzgeç mafoldu ama oda kavga için lazımdı...

abrakadabra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2013, 18:22   #140
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
İlk kullanımdaki izlenimlerinizi merak ediyorum

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2013, 19:30   #141
Ağaç Dostu
 
ahsenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 204
Ah şuan öyle kötü oldum ki sormayın, çok üzüldüm.
Ağaçlar net in evde sirke yapımı sayfasından habersiz, geçen sene (aslında bütün sayfalara bakarım ama gözümden kaçmış demek ki) elma sirkesi kurdum, hemde organik on kg kadar.
Her gün ağzını açık bırakıyorum belli sürelerde, açık zamanda tülbentli. Gaz çıkması bitince koydum bir köşeye epeyce ilgilenemedim hastalık olayları yüzünden.
Ağzını açtığımda üzerinde şu an (maya) olduğunu öğrendiğim tabakayı görünce bu bozulmuş diye döktüm.Kısmet değilmiş demek ki.

ahsenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2013, 22:54   #142
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Sevgili ahsenn o maya tam bir yılda oluşuyor, siz sirke yapmayı öğrenmişsiniz, yine yaparsınız üzülmeyin.

porselen beğendi.
Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2013, 13:16   #143
Ağaç Dostu
 
ahsenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 204
Sayın Adalet Yağcı, teşekkür ederim. Bir sene geçmemişti ama üç ayı geçkin kaldı.
Uzun süre hastalık üç, dört ay geçmişti ve durduğu yer sıcak bir ortamdı.
Dediğiniz gibi bundan sonrakiler iyi olur.

ahsenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2014, 14:44   #144
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-04-2014
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7
İlk defa sirke yapıyorum. Bir şişe elma bir şişe üzüm sirkesi yaptım. Fotoğraflarından yola çıkarak gidişatı hakkında bilgi verebilir misiniz?

İlk 4 fotoğraf üzüm sirkesi. 15 gün sonra üzümlerini süzdüm bu sadece suyu. 2 gündür üzerinde böyle birikmeler oldu. Bunlar ne ola ki???

Eklenen Resimler
    
beslenmeçantası Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2014, 14:48   #145
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-04-2014
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7
Bu fotoğraflar da yani son üç fotoğraf elma sirkeme ait. Bunun seyri daha farklı üzümden. Meyveleri içinde duruyor. Yapalı 20 gün oldu. Üzerinde beyaz birikimler var. Hangi aşamadalar? Doğru mu ilerliyorlar? Bilgi verirseniz sevinirim.

Eklenen Resimler
   
beslenmeçantası Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2014, 15:29   #146
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Kavanozun üstündeki sıvıda oluşan kısım fermantasyonun başladığını gösteriyor.
Ancak, üzüm sirkesindeki harcı 15 gün sonra neden süzdünüz anlayamadım.
İçine karıştırdığınız her şey sirke olgunlaşıncaya kadar kalacaktı.
Hava soğuk, bu mevsimde birkaç ay beklemesi gerekirdi olgunlaşması için, ama artık çıkartmışsınız yapacak bir şey yok.

Ara sıra tadına bakıp anlayabilirsiniz sirkenizin olgunlaşıp olgunlaşmadığını.
Sabırlı olun

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2014, 22:39   #147
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-04-2014
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Kavanozun üstündeki sıvıda oluşan kısım fermantasyonun başladığını gösteriyor.
Ancak, üzüm sirkesindeki harcı 15 gün sonra neden süzdünüz anlayamadım.
İçine karıştırdığınız her şey sirke olgunlaşıncaya kadar kalacaktı.
Hava soğuk, bu mevsimde birkaç ay beklemesi gerekirdi olgunlaşması için, ama artık çıkartmışsınız yapacak bir şey yok.

Ara sıra tadına bakıp anlayabilirsiniz sirkenizin olgunlaşıp olgunlaşmadığını.
Sabırlı olun
Teşekkür ediyorum yorumunuz için, üzüm sirkesini süzmemin sebebi uhu gibi kokmaya başlamasıydı. Hala da kokuyor sanki bozuldu mu acaba diye düşünüyorum.

beslenmeçantası Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2014, 09:52   #148
Ağaçsever
 
pınara's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 50
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Kavanozun üstündeki sıvıda oluşan kısım fermantasyonun başladığını gösteriyor.
Ancak, üzüm sirkesindeki harcı 15 gün sonra neden süzdünüz anlayamadım.
İçine karıştırdığınız her şey sirke olgunlaşıncaya kadar kalacaktı.
Hava soğuk, bu mevsimde birkaç ay beklemesi gerekirdi olgunlaşması için, ama artık çıkartmışsınız yapacak bir şey yok.

Ara sıra tadına bakıp anlayabilirsiniz sirkenizin olgunlaşıp olgunlaşmadığını.
Sabırlı olun
Sevgili Adalet Hanım merhaba,
Ben de evde elma ve üzüm sirkesi yapıyorum. Ancak sirkeyi süzdükten sonra eğer buzdolabında muhafaza etmezsem tekrar ana oluşturmaya başlıyor. Rengi bulanıyor. Yani çalışmaya devam ediyor. Siz nasıl saklıyorsunuz sirkenizi ?

pınara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2014, 17:33   #149
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pınara Mesajı Göster
Ben de evde elma ve üzüm sirkesi yapıyorum. Ancak sirkeyi süzdükten sonra eğer buzdolabında muhafaza etmezsem tekrar ana oluşturmaya başlıyor. Rengi bulanıyor. Yani çalışmaya devam ediyor. Siz nasıl saklıyorsunuz sirkenizi ?
Limon tuzu katıyorlar. Yalnız sirkenin aroması bozulmasın diye çok az miktarda olması gerekiyor. Kendi yaptığım sirkeyi ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında muhafaza ettiğimde, bir daha ana oluşmamıştı.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2014, 20:01   #150
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi beslenmeçantası Mesajı Göster
Teşekkür ediyorum yorumunuz için, üzüm sirkesini süzmemin sebebi uhu gibi kokmaya başlamasıydı. Hala da kokuyor sanki bozuldu mu acaba diye düşünüyorum.
İyi bir sirkenin tadı da kokusu da keskindir ancak, yaz sıcağında bile 15 günde sirke olgunlaşmaz diye düşünüyorum.

Siz tadına bakın, sirke tadı gibi gelmiyorsa bozulmuş demektir.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024