Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı
Kavanozun üstündeki sıvıda oluşan kısım fermantasyonun başladığını gösteriyor.
Ancak, üzüm sirkesindeki harcı 15 gün sonra neden süzdünüz anlayamadım.
İçine karıştırdığınız her şey sirke olgunlaşıncaya kadar kalacaktı.
Hava soğuk, bu mevsimde birkaç ay beklemesi gerekirdi olgunlaşması için, ama artık çıkartmışsınız yapacak bir şey yok.
Ara sıra tadına bakıp anlayabilirsiniz sirkenizin olgunlaşıp olgunlaşmadığını.
Sabırlı olun
|
Sevgili Adalet Hanım merhaba,
Ben de evde elma ve üzüm sirkesi yapıyorum. Ancak sirkeyi süzdükten sonra eğer buzdolabında muhafaza etmezsem tekrar ana oluşturmaya başlıyor. Rengi bulanıyor. Yani çalışmaya devam ediyor. Siz nasıl saklıyorsunuz sirkenizi ?