agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni601Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-12-2014, 09:52   #1
Ağaçsever
 
pınara's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 50
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Kavanozun üstündeki sıvıda oluşan kısım fermantasyonun başladığını gösteriyor.
Ancak, üzüm sirkesindeki harcı 15 gün sonra neden süzdünüz anlayamadım.
İçine karıştırdığınız her şey sirke olgunlaşıncaya kadar kalacaktı.
Hava soğuk, bu mevsimde birkaç ay beklemesi gerekirdi olgunlaşması için, ama artık çıkartmışsınız yapacak bir şey yok.

Ara sıra tadına bakıp anlayabilirsiniz sirkenizin olgunlaşıp olgunlaşmadığını.
Sabırlı olun
Sevgili Adalet Hanım merhaba,
Ben de evde elma ve üzüm sirkesi yapıyorum. Ancak sirkeyi süzdükten sonra eğer buzdolabında muhafaza etmezsem tekrar ana oluşturmaya başlıyor. Rengi bulanıyor. Yani çalışmaya devam ediyor. Siz nasıl saklıyorsunuz sirkenizi ?

pınara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2014, 17:33   #2
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pınara Mesajı Göster
Ben de evde elma ve üzüm sirkesi yapıyorum. Ancak sirkeyi süzdükten sonra eğer buzdolabında muhafaza etmezsem tekrar ana oluşturmaya başlıyor. Rengi bulanıyor. Yani çalışmaya devam ediyor. Siz nasıl saklıyorsunuz sirkenizi ?
Limon tuzu katıyorlar. Yalnız sirkenin aroması bozulmasın diye çok az miktarda olması gerekiyor. Kendi yaptığım sirkeyi ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında muhafaza ettiğimde, bir daha ana oluşmamıştı.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2014, 20:06   #3
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,101
Galeri: 260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pınara Mesajı Göster
Sevgili Adalet Hanım merhaba,
Ben de evde elma ve üzüm sirkesi yapıyorum. Ancak sirkeyi süzdükten sonra eğer buzdolabında muhafaza etmezsem tekrar ana oluşturmaya başlıyor. Rengi bulanıyor. Yani çalışmaya devam ediyor. Siz nasıl saklıyorsunuz sirkenizi ?
Ben 4. ayın sonunda süzdüm, buzdolabına da koymadım, dışarıda kalabilir.
Belki bir kısmı maya oluşturmak için süzmeden muhafaza edilebilir, her yıl yeniden kullanmak için.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025