View Single Post
Eski 19-11-2013, 15:31   #138
abrakadabra
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-03-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sayın abrakadabra;
Önce mesajınızı geç görüp geç cevaplayabildiğim için üzüldüğümü ifade edeyim.
Şimdiye kadar olan olmuştur artık, bundan sonra bir şekilde müdahil olup, kavga, gürültü, adliye avukat uğraşmayı göze alamadım doğrusu

Benim verdiğim tarif denenmiştir, yani şahitim ve ispatım vardır, ama siz tarifi saptırmışsınız, ne diyeyim, inşallah bomba gibi bir sirkeniz olur.
Neticeyi buradan bizlerle paylaşırsanız seviniriz.
dün mayalanmıştır dyip süt bezi ile sıkıp süzdüm. elma ve üzüm sirkeleri için ön alkol çözeltisinin kaplarını yıkayıp süzülen çözeltiyi kaplarına doldurdum. üzerine ekmek nohut atıp ağzı açık olarak kaloriferin yakınında mayalanmaya bıraktım. yalnız anormal birde kavga çıktı.
hanım söyledi ben dinledim yani.
biraz tuz atsam berraklaşır diye düşünüp tuzda kattım korkarak.
önce macun rengindeydi bugün baktım sirke rengine dönmeye ve dpte tortulanmaya başlamış.
bu arada bikaç damla limonu koruyucu madde olarak ekledim. renk ve kalite bozulmasın diye düşünmüştüm.
içine az miktarda piyasadan aldığım sirkedende kattım. bakteri aşılamak maksadıyla tabi.
yoğurt gibi mayaladığımı düşünüyorum. ağzı açık olarak rengini almaya berraklaşmaya başladı. hayırlısı olsun. umarım başarmışımdır. kurban bayramı arefesinden beri bekleyen ve dün süzdüğüm malzemem den çok az posa kalmış geriye. nerdeyse malzemem kadar özüt elde ettim.

abrakadabra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön