View Single Post
Eski 15-08-2013, 09:38   #123
fatitoo
Ağaç Dostu
 
fatitoo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2013
Şehir: Mersin-Şanlıurfa
Mesajlar: 1,022
Ben de elma sirkesi sevdiğimden şu şekilde kendim yapıyorum:

Yaklaşık 2-3 lt. lik kavanoz içindir. Bu ölçüyü arttırabilirsiniz.
3-4 tane kırmızı elmanın kabuklarını soyup kavanoza koyuyoruz üzerine dolana kadar su ekliyoruz.
8-10 tane kuru nohut
2 tane küp şeker
1 dilim kuru ekmek (ince)
kapağını sıkıca kapatıp sıcak bir yerde mayalanmasını bekliyoruz. Bu süre en erken 3-4 haftadır. Sonra tadına bakıyoruz sirkeleşme oluşmaya başlayınca istediğimiz sertliğe gelmeye başlayınca süzüp üzerine biraz elma sirkesi ekliyoruz mayalamayı hızlandırması için, birazcık ta tuz.
Ben bunu genelde kışın yapıyorum...

fatitoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön