![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
Şehir: Mersin-Şanlıurfa
Mesajlar: 1,022
|
Ben de elma sirkesi sevdiğimden şu şekilde kendim yapıyorum: Yaklaşık 2-3 lt. lik kavanoz içindir. Bu ölçüyü arttırabilirsiniz. 3-4 tane kırmızı elmanın kabuklarını soyup kavanoza koyuyoruz üzerine dolana kadar su ekliyoruz. 8-10 tane kuru nohut 2 tane küp şeker 1 dilim kuru ekmek (ince) kapağını sıkıca kapatıp sıcak bir yerde mayalanmasını bekliyoruz. Bu süre en erken 3-4 haftadır. Sonra tadına bakıyoruz sirkeleşme oluşmaya başlayınca istediğimiz sertliğe gelmeye başlayınca süzüp üzerine biraz elma sirkesi ekliyoruz mayalamayı hızlandırması için, birazcık ta tuz. Ben bunu genelde kışın yapıyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
|
|