sayın malina bu sayfayı açtığınız için teşekkürler çok gerekli idi bizler için

arkadaşlar sizlere sorumu sormadan önce sirke ile ilgili bir anımı paylaşmak isterim
ben 15 yaşlarımdayken annemin yaptığı turşular bir harika olurdu meğerse annem o turşuları kendi yaptığı daha doğrusu anneannemle yaptığı sirke ile kurarmış. bir gün ablamın evinde annem yine turşu kuracak bana dedi ki kızım hadi evden biraz sirke getir elime bir kova verdi sirkenin de yerini tarif etti
eve gittim sirke bidonunun ağzını açtım çok hoş bir koku yayıldı etrafa sirkenin içine bir baktım içinde jöle kıvamında bişey var kovanın içine biraz döktüm o jölemsi şey kovaya düştü ben onu aldım bir poşete koydum bidondaki sirkeyi de lavaboya döktüm bidonu yıkayıp yani bidon dediysem hani eski 20 kiloluk turşu bidonları vardı ya ondan poşeti de çöpe attım

sonra annemin yanına geri döndüm
annem malzemeleri yıkamış kavanozlara doldurmuş beni bekliyor içeri girdim annem sirke nerede dercesine yüzüme baktı ben de sanki çok iyi bir şey yapmış gibi anne sirke bozulmuş ben döktüm dedim annemin o anki surat ifadesini görmenizi isterdim tabi bide bana fırlattığı topuklu terliği

meğersem o sirke 5 yıllık sirkeymiş benim poşete koyup çöpe attığım şey de sirkenin özü annemin dediğine göre ben o sirke özünü atmasam o kadar daha sirke yaparmış sulandırılınca annem sonra defalarca denedi ama o sirke gibi olmadı biz o arada anneannemide kaybettik
annem heryıl turşu kurarken hiç üşenmeden beni arar ve sen o sirkeyi dökmeseydin der şimdi bende sirke yapıp anneme götürmek istiyorum evimde geçen yıldan kalan biraz pekmez var bu pekmezden yararlanıp sirke yapabilirmiyim deyimi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum simdiden teşekkürler