View Single Post
Eski 22-10-2012, 15:25   #94
bahcedenn
Ağaç Dostu.

bahcedenn's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2011
Farklı tariflerin içerisinde bana en kolay gelenini uygulamaya çalıştım.

5 lt lik cam bir kavanozu 3 kg dan fazla 4 kg dan eksik çeyrek kesme şekeri büyüklüğünde doğranmış elmalar ile doldurdum. Bu arada canım çıktı onları öyle doğrarken Kavanozun 3/4 ü doldu.

Elmaların yüzeyine çıkacak kadar da klorsuz su ekledim. İlk birkaç gün elmalar hep üst kısımda yer aldılar. Alt taraf tamamen su ve üst kısımlarda elmalı su karışımı. Tabi hergün karışımı sabah akşam karıştırdım.

Birkaç gün sonrasında karışım bir bütün halini almaya başladı. Tatlı ekşimsi kokular, çok hafif kaynamalar görülmeye başlandı. 10 günün üzerine tam karışımı süzüp elma sirkesi ile mayalayayım diye düşünürken dün akşam üzerinde o ana diye bahsedilen jölemsi yapının oluştuğunu farkettim. Şimdi ne yapacağımı bilemedim.

Elimdeki bu bulamaç halindeki karışımı süzüp, yeni bir kaba alıp bu jölemsi yapıyı da üzerine ekleyip kendi kendine mayalanmasını mı bekleyeyim?
Yoksa bu bulamaç halindeki karışımı süzüp, yeni bir kaba alıp hali hazırdaki elma sirkesi ile mi mayalıyayım?
Ya da hiç birşey yapmayıp bu halde daha bekleyeyim mi? Henüz sirke kokusu ve tadı yok gibi. Ama anamız var.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön