![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-10-2012
Şehir: İstanbul/Fatih
Mesajlar: 3
|
Bütün yazılanları okudum .Bir şey sormak istiyorum .Sirke anasını biliyorum ,o kaygan jölemsi tabaka .Peki Sirke ebesi nedir ? Bu kavramı ilk defa duyuyorum .Sirke ebesi de sirke anası manasına mı kullanılıyor ,farklı birşey mi ? Küflü yahut çiçeklenmiş sirke kurtarılamaz mı ,kesinkes dökülmeli mi ? Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 731
|
Alıntı:
Çiçekli kısmını alıp sirkenizi belki kurtarabilirsiniz. Bu yıl 3 büyük kavanoz sirke deniyorum bahçemizde kimsenin bakmadığı minik elmaları değerlendirerek... İki kavanoza doğranmış elmaları, kaynatıp suyunu aldığım vişne posaları birlikte koydum ,şeker, tuz ve sirke ilavesi ile. 1 kavanoza da elma,şeker,tuz ve fermante için arpa suyu(kaynatılmış)koydum.Bakıcı teyzemiz eskiden böyle yapardık dedi. 3.haftadayız sanki arpa suyu ile olan kavanoz daha çok köpürüyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|