agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni601Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 26-10-2012, 17:21   #11
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Sadece pekmezle sirke olmaz. Biraz üzüm ve elmada olur.

Mayalanması için beyaz ekmek, tuz ve kuru ekmek mayası ( pak maya) pekmezi eklersin sebebi şekerli ve doğal olması için. Büyük bir bidona yapın bir sene bekliyecek, arada elma ve üzüm eklersiniz ikisinin karışımından çok güzel sirke olur.

Önemli olan mayayı oluşturmak beyaz penyeyi ikiye katlar lastikle bağlarsınız. Sebebi sirke sinekleri oluşmasını engelemek. Tülbentte olur, ikiye veya üçe katlayın. Sirke sinekleri sirkenin mayasıyla besleniyorlar ve maya ya yok ediyorlar ya da mayalanmasını geciktiriyorlar.

Ben bu gün elma doğradım 20 litrelik bidona gelecek sene için sirkenin başlangıç aşaması için. Beraber sirke yapalım.

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025