agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)

Beğeni Düzeni2337Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-06-2011, 22:42   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ercanuyar Mesajı Göster
ben civciv dedim ama baya bi iriler sanki hormonlu gibiler çok az hareket ediyorlar yoğurt kutusuna su koymuştum bitmek üzere
şu beyaz olanlardan ise evet onlar tamamen et içindir ve sürekli şişerler,ve dedğin gibi hiçte sevimli olmazlar,

leone1907 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2011, 22:16   #2
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Giriş Tarihi: 07-07-2008
Galeri: 80
Sayın Ercan, anlattılarınız gayet doğal. Doğru şeyler.

Gerçi havalar ısındı. Samsun tarafı biraz serin olabilir geceleri. İmkanınız varsa dışarda bakabilirsiniz. 75 mumluk bir ampul le gecelerini de üşümeden geçirebilirler. Etlik piliç yemi ile besleyebilirsiniz. 10-15 güne kadar güzelleşirler. Hiç olmazsa başlarını sokavak kadar bir yuva yapın gariplere.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2011, 22:55   #3
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Bence gayet sevimliler. Hele bir elinize alın. Sıcacıktırlar. Size sokulurlar. Ve aslında bu onların suçu da değil. Genleri ile oynayıp bizler bu hale sokuyoruz.

Eski 04-06-2011, 06:53   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 25-11-2010
evet şimdilik balkona koydum kolinin içindeler birkaç güne kümes yaparım ısınmaları için sıcaklık için ampul kullanıcam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler

ercanuyar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2011, 06:56   #5
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 25-11-2010
birde bu tavuklar gurk olur mu? bu koca bebeklerin tüyleri daha tamamlanmamış yavrularının doğunca tüyleri hiç mi olmaz

ercanuyar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2011, 02:15   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ercanuyar Mesajı Göster
birde bu tavuklar gurk olur mu? bu koca bebeklerin tüyleri daha tamamlanmamış yavrularının doğunca tüyleri hiç mi olmaz
makina tavukları %99 kuluçkaya yatmazlar,neden bilmiyorum ama böyle

leone1907 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 21:19   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-09-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi leone1907 Mesajı Göster
makina tavukları %99 kuluçkaya yatmazlar,neden bilmiyorum ama böyle
kesinlikle yanlış bir bilgi makine tavuklarıda kuluçkaya yatarlar tecrube sabittir. gebetiklerinde mevcuttur kuluçka

ersen_cavdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2011, 20:58   #8
Ağaç Dostu

addo's Avatar

Giriş Tarihi: 09-11-2010
bade sana yardım olur diye cevap vermiştim ama sen okumadın galiba tavuğun ağzında çıkan yaralar için gidip eczaneden alacaksın 2 güne bişey kalmıyor 1 hafta devam edeceksin ilacı yutturmaya. etlik tavuklarda gurk oluyor hele bi büyüsünler

addo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2011, 22:29   #9
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-06-2010
Merhaba
Bende pazardan civciv aldım, horoz olduğunu söyledikleri civicivim gayet sağlıklı büyüyor fakat tavuk olarak aldığım 3 civcivde öldü. Bende biraz büyümüş bi civciv aldım bu sefer. Etlik olduğunu söylediler, gerçekten çok fazla yem yiyor.
Benim sormak istediğim, yeni aldığım civciv sık aralıklarla hapşırır gibi bi ses çıkarıyor. Muhtemelen hapşırıyor. Şimdi diğer civciv de başladı hapşırmaya. Civcivler gayet sağlıklı ve canlılar, iştahları yerinde. Yani hasta gibi değiller. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

mavisedir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2011, 14:18   #10
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-09-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mavisedir Mesajı Göster
Merhaba
Bende pazardan civciv aldım, horoz olduğunu söyledikleri civicivim gayet sağlıklı büyüyor fakat tavuk olarak aldığım 3 civcivde öldü. Bende biraz büyümüş bi civciv aldım bu sefer. Etlik olduğunu söylediler, gerçekten çok fazla yem yiyor.
Benim sormak istediğim, yeni aldığım civciv sık aralıklarla hapşırır gibi bi ses çıkarıyor. Muhtemelen hapşırıyor. Şimdi diğer civciv de başladı hapşırmaya. Civcivler gayet sağlıklı ve canlılar, iştahları yerinde. Yani hasta gibi değiller. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Aynı olay benim feriklerden birindede var hapsırır gibi gece gündüz aralıklı ses cıkarıyor amayaklasık bir aydır böyle hasta gibi deyil yemini suyunu ıcıyor dolanıyor ama o sesi aralıklarla cıkarıyor.Bilmiyorum hasta gibi deyil burnundabiseymi var acaba diye düsünüyorum hapsırtan.Hasta olsa anlarım uyusuk olur ama bu gayet canlı ilginc bilgisi olan varsa yazsın.Birde söylemistim gecen feriklerin birinin kafasında hafif yoluk vardı bir gün sonra o yoluğun etrafındakı tüylerde gitti biraz boyun etrafındada biraz acıklık oldu tüylerde tavuk canavar gibi sağlıksız belırtı göstermiyor ama genede tedirgin oldum.Anac tavuğun ağzında cicek cıkmıstı ayırmıstım hala ayrı ıslak ekmekle doyuruyorum bakalım napıcaz sonunda.Eczaneye gittim ama öyle bir ilac yok dediler

Badee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2011, 23:38   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-05-2010
Bugün gurk yatan tavuğumun altından bana bakan minicik bir kafa gördüm. inanılmaz şekilde mutlu oldum. 20. günündeyiz, merak ettim altında başka civciv varmı diye tavugu biraz itmek için elimi uzatınca bizim sakin sessiz yatan kızımız elimi gagaladı. akşam üstü bahçeye gittiğimiz için tavuğun kalkıp kalkmadığını bilmiyorum biz gittiğimizde yatıyorlardı.yarın 21. günü tavuk çıkan civcivi alıp gezermi yoksa diğer yumurtaları da bekleyecekmi? çıkmayan yumurtaları ne zaman almam gerekiyor?

m-elike Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2011, 10:56   #12
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Bana inandırıcı gelmedi ama 2 köylü hanım bana onun horozun yumurtası olduğunu söyledi yılda bir kez yaparmış güya , beyzagıda dedikleri daha mantıklı , Teşekkürler.

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2011, 11:49   #13
/

Giriş Tarihi: 06-06-2007
En uygununu yapmışsınız.
Tavuk yetiştirmiyorum ama bu forumda ki tüm mesajları sindire sindire okudum.
Ayrıca şans eseri gördüğüm ve hemen satın aldığım TAVUKÇULUK isimli kitaptan elde ettiğim bilgiler ışığında gurk'a yatan tavuğun folluğunun kümesin az ışık gören bir bölümünde olması en uygunu imiş.

Tabii burada gurk'a yatan tavuğunda su ve yem ihtiyacını karşılamayı unutmayın.
Bu ihtiyaçlar için folluktan kısa süreliğine kalkarsa yumurtaların güvenliğini de sağlamalısınız.

Murat Öz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2011, 12:29   #14
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Galeri: 11
Teşekkür ederim deretepeorg.

Bilmeden doğru bişey yapmışım Folluğun hemen yanında su ve yemlik var. Folluktan kısa süreliğine kalkarsa yumurtaların güvenliğini neden ve neye karşı sağlamalıyım?

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2011, 12:48   #15
/

Diğer tavuklara karşı güvenlik diye yazıyordu. Meraklı olabiliyorlarmış.

Bahsettiğim kitap büroda yanımda olsa sayfalarını tarayarak buraya aktarırdım hemen.
Daha sonra artık.

Eski 22-06-2011, 12:55   #16
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Cuma ve cumartesi gün kümeste idi. Dediğiniz gibi durmadan boş yumurtaları ve tavuğu rahatsız ediyorlardı. Pazar gün yumurtaları temin edince kümes dışında bir yer yaptım. O yönden diğer tavukların oraya girmesi imkansız.

Eski 22-06-2011, 13:10   #17
/

Evet doğru çözüm. Dışarda farklı bir gurk mekanı. Malum tüm tavuklar aynı anda gurk'a yattıklarına dair birşey okumadım.

Eski 22-06-2011, 13:28   #18
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Diğer tavuklarım makine tavuğu muhtemelen ondan gurk olmuyorlar. Çok nadir gurka yatanları oluyormuş. Yazı bizim kümeste geçirmek üzere emanet 2 tane köy tavuğu geldi ama onlar 1 yaşına daha gelmedikleri için gurka yatmıyorlar tahminim. Bende bir kaç gurka yatmış forumdaki tavuk yetiştiren arkadaşların gördüm. İçlerinden bir tanesi yatmış hep.

Eski 22-06-2011, 17:58   #19
Ağaç Dostu

seyyah53's Avatar

Giriş Tarihi: 13-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Diğer tavuklarım makine tavuğu muhtemelen ondan gurk olmuyorlar. Çok nadir gurka yatanları oluyormuş. Yazı bizim kümeste geçirmek üzere emanet 2 tane köy tavuğu geldi ama onlar 1 yaşına daha gelmedikleri için gurka yatmıyorlar tahminim. Bende bir kaç gurka yatmış forumdaki tavuk yetiştiren arkadaşların gördüm. İçlerinden bir tanesi yatmış hep.

Hayvan severlerin bize en çok sorduğu soruların başında KULUÇKA MAKİNESİNDEN ÇIKAN TAVUK GURK OLURMU? sorusudur. Gurkluk tavuklarda kalıtsal bir özelliktir bu dönemde tavukta bazı fizyolojik değişikler olur ister anne altında çıksın isterse kuluçka makinesinden çıksın her tavuk gurk olur.

http://parkhayvancilik.com/bilgiler.html

seyyah53 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2011, 22:47   #20
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seyyah53 Mesajı Göster
Hayvan severlerin bize en çok sorduğu soruların başında KULUÇKA MAKİNESİNDEN ÇIKAN TAVUK GURK OLURMU? sorusudur. Gurkluk tavuklarda kalıtsal bir özelliktir bu dönemde tavukta bazı fizyolojik değişikler olur ister anne altında çıksın isterse kuluçka makinesinden çıksın her tavuk gurk olur.

http://parkhayvancilik.com/bilgiler.html
http://parkhayvancilik.com/bilgiler.html bu site de benim söylediğime yakın bir söylem çıkıyor. "Ticari yumurtacı tavuklarda gurkluk özelliği elemine edilerek en aza indirilmiştir çünkü bu tavuklardan alınacak yumurta miktarının en üst seviyede olması planlanmıştır." Benim makine tavuklarından kastım "atak" cinsi tavukları. Sonuçta az gurk oluyor olmaları. Sizin söylediğinize göre gurk olmaları gerekiyordu.

Eski 22-06-2011, 22:30   #21
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Yumurta üretim tesislerindeki tavuklar tek tek tavuk altından çıkmasını beklesek zor olurdu mantıksız yani seyyah53 arkadaşın dediği gibi genetiktir yane öğrenilen bir olay değildir.

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2011, 20:27   #22
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-06-2011
selam üstatlar .ben mersinde oturuyorum damda tavuk yetiştiriyorum malum mersin çok sıcak .tavuklararın sıcaktan etkilenmemesi için yapabicegim bişey varmı. ben tüylerini yolmayı düşündüm ama ne kadar yararlı olabilir .birde tavuklarım çok kavga ediyor bunun bir çaresi varmı?

toroslu695 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2011, 21:59   #23
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi toroslu695 Mesajı Göster
selam üstatlar .ben mersinde oturuyorum damda tavuk yetiştiriyorum malum mersin çok sıcak .tavuklararın sıcaktan etkilenmemesi için yapabicegim bişey varmı. ben tüylerini yolmayı düşündüm ama ne kadar yararlı olabilir .birde tavuklarım çok kavga ediyor bunun bir çaresi varmı?
Tüylerini yolarsanız hayvanları sıcaktan koruyayım derken, tamamen pişirirsiniz. Tüyler onların sıcaktan ve soğuktan korunma mekanizması. Tüylerinin arasında hava tabakası oluşturarak (Bir nevi izolasyon) soğuktan ve sıcaktan korunmaya çalışırlar.

Eski 24-06-2011, 13:56   #24
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba Mesajı Göster
Tüylerini yolarsanız hayvanları sıcaktan koruyayım derken, tamamen pişirirsiniz. Tüyler onların sıcaktan ve soğuktan korunma mekanizması. Tüylerinin arasında hava tabakası oluşturarak (Bir nevi izolasyon) soğuktan ve sıcaktan korunmaya çalışırlar.
evet doğru söylüyorsunuz .biraz fazla tüylü olduğu için azaltacaktım.vazgeçtim artık.sularına buz koyarak kümesi gölgelendirerek sıcaktan korunmalarını saglamaya çlışacam..

Eski 23-06-2011, 21:20   #25
Ağaçsever

AÇakıcı's Avatar

Giriş Tarihi: 04-01-2009
tavuklar serinlesin diye tüylerini mi yolacaksın !? ) bildiğin boş bir cam sil ile su püskürtebilirsin. seralar için gölgelikler satılmaktadır. hatta artık bu gölgelikleri inşaatçılar bile almakta. cinsine türüne göre metre karesi 0,5 kuruştan 3TL ye kadar bulabilirsin. google da "sera, gölgelik" gibi aratma yap mutlaka bir çok site bulacaksın. sizin oralarda seracıların eskimiş gölgeliklerinden de ücretsin isteyebilirsin.

Maviş beğendi.
AÇakıcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2011, 21:31   #26
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AÇakıcı Mesajı Göster
tavuklar serinlesin diye tüylerini mi yolacaksın !? ) bildiğin boş bir cam sil ile su püskürtebilirsin. seralar için gölgelikler satılmaktadır. hatta artık bu gölgelikleri inşaatçılar bile almakta. cinsine türüne göre metre karesi 0,5 kuruştan 3TL ye kadar bulabilirsin. google da "sera, gölgelik" gibi aratma yap mutlaka bir çok site bulacaksın. sizin oralarda seracıların eskimiş gölgeliklerinden de ücretsin isteyebilirsin.
teşekkürler..sera gölgeligi güzel sistemmiş.tüm dama döşemem lazım tüylerini yolmak mantıklı değil ama tavuklarım çok tüylü sadece üstlerinde tüy yok oda horoz sayesinde ...peki üstat kavgaları nasıl önleye bilirim .tavularımın hepsi kardeş .genede kavga ediyorlar ..

Eski 23-06-2011, 21:50   #27
Ağaçsever

AÇakıcı's Avatar

Giriş Tarihi: 04-01-2009
dam büyükse eğer oraya bir çuval toprak ve kum çıkar bir yere dök bunları bunun üzerine istersen çim gibi birşey de ekebilirsin. bu toprak ve kumla oynarlar yeşilliklerle de stres atarlar. ayrıca kumdaki küçük çakıl parçacıklarını da yutmak zorundalar. dişleri olmadığı için kursaklarında bulunan kumlukla yediklerini eziyorlar. onun içinde kum çakıl gibi şeyler lazım. eğer bu güne kadar hiç kum yutmadan büyütmeyi başardınsa oldukça geç büyümüş olmalılar ) evdeki yenilebilir tüm atıkları verebilirsin. balık, tavuk, et atıkları da dahil. limon portakal elma kavun karpuz kabukları ve aklına gelebilecek bütün yenilebilir atıkları verebilirsin. asla naylon ve benzeri şeyleri orada bırakma. yemelerine engel ol. sizin dam biraz çöplüğe benzeyecek ama onların da stresi kalmayacak ve daha iyi beslenmiş olacaklar.

AÇakıcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2011, 21:58   #28
Yeni Üye

kum yiyorlar ama sadece bir avuç atıyorum günlük.yemlemede sorun yok gurk olmadıgı sürece günlük yumurtluyorlar.ama malesef yerleri kısıtlı olduğu için yumurtaya bile bastırmıyorum ..her yaz yaylaya çıkardık bu yaz .yaz okuluna kaldım benimle beraber sıcagı çekeceler artık

Eski 24-06-2011, 11:11   #29
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-11-2010
Bu dönem şimdiye kadar 12 tavuğumdan 5'i kuluçkaya yattı. 1 tane de ördekle 2 hindiden 2 side kuluçkaya yattı. Bu sene şanslı gidiyoruz

furkan yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2011, 13:59   #30
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi furkan yıldız Mesajı Göster
Bu dönem şimdiye kadar 12 tavuğumdan 5'i kuluçkaya yattı. 1 tane de ördekle 2 hindiden 2 side kuluçkaya yattı. Bu sene şanslı gidiyoruz
üstat benim 6 tavuktan 5 i gurk oldu malesef birini yatırdım..yumurtası için besledigim için gurk olmalarını istemiyorum .kimine göre şans kimine göre şansısızlık

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025