![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2011
|
şu beyaz olanlardan ise evet onlar tamamen et içindir ve sürekli şişerler,ve dedğin gibi hiçte sevimli olmazlar, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Ercan, anlattılarınız gayet doğal. Doğru şeyler. Gerçi havalar ısındı. Samsun tarafı biraz serin olabilir geceleri. İmkanınız varsa dışarda bakabilirsiniz. 75 mumluk bir ampul le gecelerini de üşümeden geçirebilirler. Etlik piliç yemi ile besleyebilirsiniz. 10-15 güne kadar güzelleşirler. Hiç olmazsa başlarını sokavak kadar bir yuva yapın gariplere. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-11-2010
|
evet şimdilik balkona koydum kolinin içindeler birkaç güne kümes yaparım ısınmaları için sıcaklık için ampul kullanıcam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-11-2010
|
birde bu tavuklar gurk olur mu? bu koca bebeklerin tüyleri daha tamamlanmamış yavrularının doğunca tüyleri hiç mi olmaz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2011
|
makina tavukları %99 kuluçkaya yatmazlar,neden bilmiyorum ama böyle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-09-2011
|
kesinlikle yanlış bir bilgi makine tavuklarıda kuluçkaya yatarlar tecrube sabittir. gebetiklerinde mevcuttur kuluçka |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-11-2010
|
bade sana yardım olur diye cevap vermiştim ama sen okumadın galiba tavuğun ağzında çıkan yaralar için gidip eczaneden alacaksın 2 güne bişey kalmıyor 1 hafta devam edeceksin ilacı yutturmaya. etlik tavuklarda gurk oluyor hele bi büyüsünler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2010
|
Merhaba Bende pazardan civciv aldım, horoz olduğunu söyledikleri civicivim gayet sağlıklı büyüyor fakat tavuk olarak aldığım 3 civcivde öldü. Bende biraz büyümüş bi civciv aldım bu sefer. Etlik olduğunu söylediler, gerçekten çok fazla yem yiyor. Benim sormak istediğim, yeni aldığım civciv sık aralıklarla hapşırır gibi bi ses çıkarıyor. Muhtemelen hapşırıyor. Şimdi diğer civciv de başladı hapşırmaya. Civcivler gayet sağlıklı ve canlılar, iştahları yerinde. Yani hasta gibi değiller. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-09-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-05-2010
|
Bugün gurk yatan tavuğumun altından bana bakan minicik bir kafa gördüm. inanılmaz şekilde mutlu oldum. 20. günündeyiz, merak ettim altında başka civciv varmı diye tavugu biraz itmek için elimi uzatınca bizim sakin sessiz yatan kızımız elimi gagaladı. akşam üstü bahçeye gittiğimiz için tavuğun kalkıp kalkmadığını bilmiyorum biz gittiğimizde yatıyorlardı.yarın 21. günü tavuk çıkan civcivi alıp gezermi yoksa diğer yumurtaları da bekleyecekmi? çıkmayan yumurtaları ne zaman almam gerekiyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
Bana inandırıcı gelmedi ama 2 köylü hanım bana onun horozun yumurtası olduğunu söyledi yılda bir kez yaparmış güya , beyzagıda dedikleri daha mantıklı , Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
/
Giriş Tarihi: 06-06-2007
|
En uygununu yapmışsınız. Tavuk yetiştirmiyorum ama bu forumda ki tüm mesajları sindire sindire okudum. Ayrıca şans eseri gördüğüm ve hemen satın aldığım TAVUKÇULUK isimli kitaptan elde ettiğim bilgiler ışığında gurk'a yatan tavuğun folluğunun kümesin az ışık gören bir bölümünde olması en uygunu imiş. Tabii burada gurk'a yatan tavuğunda su ve yem ihtiyacını karşılamayı unutmayın. Bu ihtiyaçlar için folluktan kısa süreliğine kalkarsa yumurtaların güvenliğini de sağlamalısınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
/
|
Diğer tavuklara karşı güvenlik diye yazıyordu. Meraklı olabiliyorlarmış. ![]() Bahsettiğim kitap büroda yanımda olsa sayfalarını tarayarak buraya aktarırdım hemen. Daha sonra artık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Cuma ve cumartesi gün kümeste idi. Dediğiniz gibi durmadan boş yumurtaları ve tavuğu rahatsız ediyorlardı. Pazar gün yumurtaları temin edince kümes dışında bir yer yaptım. O yönden diğer tavukların oraya girmesi imkansız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
/
|
Evet doğru çözüm. Dışarda farklı bir gurk mekanı. Malum tüm tavuklar aynı anda gurk'a yattıklarına dair birşey okumadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Diğer tavuklarım makine tavuğu muhtemelen ondan gurk olmuyorlar. Çok nadir gurka yatanları oluyormuş. Yazı bizim kümeste geçirmek üzere emanet 2 tane köy tavuğu geldi ama onlar 1 yaşına daha gelmedikleri için gurka yatmıyorlar tahminim. Bende bir kaç gurka yatmış forumdaki tavuk yetiştiren arkadaşların gördüm. İçlerinden bir tanesi yatmış hep. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
Alıntı:
Hayvan severlerin bize en çok sorduğu soruların başında KULUÇKA MAKİNESİNDEN ÇIKAN TAVUK GURK OLURMU? sorusudur. Gurkluk tavuklarda kalıtsal bir özelliktir bu dönemde tavukta bazı fizyolojik değişikler olur ister anne altında çıksın isterse kuluçka makinesinden çıksın her tavuk gurk olur. http://parkhayvancilik.com/bilgiler.html |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
Yumurta üretim tesislerindeki tavuklar tek tek tavuk altından çıkmasını beklesek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-06-2011
|
selam üstatlar .ben mersinde oturuyorum damda tavuk yetiştiriyorum malum mersin çok sıcak .tavuklararın sıcaktan etkilenmemesi için yapabicegim bişey varmı. ben tüylerini yolmayı düşündüm ama ne kadar yararlı olabilir .birde tavuklarım çok kavga ediyor bunun bir çaresi varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
|
evet doğru söylüyorsunuz .biraz fazla tüylü olduğu için azaltacaktım.vazgeçtim artık.sularına buz koyarak kümesi gölgelendirerek sıcaktan korunmalarını saglamaya çlışacam.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-01-2009
|
tavuklar serinlesin diye tüylerini mi yolacaksın !? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-01-2009
|
dam büyükse eğer oraya bir çuval toprak ve kum çıkar bir yere dök bunları bunun üzerine istersen çim gibi birşey de ekebilirsin. bu toprak ve kumla oynarlar yeşilliklerle de stres atarlar. ayrıca kumdaki küçük çakıl parçacıklarını da yutmak zorundalar. dişleri olmadığı için kursaklarında bulunan kumlukla yediklerini eziyorlar. onun içinde kum çakıl gibi şeyler lazım. eğer bu güne kadar hiç kum yutmadan büyütmeyi başardınsa oldukça geç büyümüş olmalılar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
|
kum yiyorlar ama sadece bir avuç atıyorum günlük.yemlemede sorun yok gurk olmadıgı sürece günlük yumurtluyorlar.ama malesef yerleri kısıtlı olduğu için yumurtaya bile bastırmıyorum ..her yaz yaylaya çıkardık bu yaz .yaz okuluna kaldım benimle beraber sıcagı çekeceler artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
Bu dönem şimdiye kadar 12 tavuğumdan 5'i kuluçkaya yattı. 1 tane de ördekle 2 hindiden 2 side kuluçkaya yattı. Bu sene şanslı gidiyoruz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |