View Single Post
Eski 09-06-2011, 14:18   #1521
Badee
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 30-09-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 80
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mavisedir Mesajı Göster
Merhaba
Bende pazardan civciv aldım, horoz olduğunu söyledikleri civicivim gayet sağlıklı büyüyor fakat tavuk olarak aldığım 3 civcivde öldü. Bende biraz büyümüş bi civciv aldım bu sefer. Etlik olduğunu söylediler, gerçekten çok fazla yem yiyor.
Benim sormak istediğim, yeni aldığım civciv sık aralıklarla hapşırır gibi bi ses çıkarıyor. Muhtemelen hapşırıyor. Şimdi diğer civciv de başladı hapşırmaya. Civcivler gayet sağlıklı ve canlılar, iştahları yerinde. Yani hasta gibi değiller. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Aynı olay benim feriklerden birindede var hapsırır gibi gece gündüz aralıklı ses cıkarıyor amayaklasık bir aydır böyle hasta gibi deyil yemini suyunu ıcıyor dolanıyor ama o sesi aralıklarla cıkarıyor.Bilmiyorum hasta gibi deyil burnundabiseymi var acaba diye düsünüyorum hapsırtan.Hasta olsa anlarım uyusuk olur ama bu gayet canlı ilginc bilgisi olan varsa yazsın.Birde söylemistim gecen feriklerin birinin kafasında hafif yoluk vardı bir gün sonra o yoluğun etrafındakı tüylerde gitti biraz boyun etrafındada biraz acıklık oldu tüylerde tavuk canavar gibi sağlıksız belırtı göstermiyor ama genede tedirgin oldum.Anac tavuğun ağzında cicek cıkmıstı ayırmıstım hala ayrı ıslak ekmekle doyuruyorum bakalım napıcaz sonunda.Eczaneye gittim ama öyle bir ilac yok dediler

Badee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön