agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)

Beğeni Düzeni2337Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-06-2011, 18:45   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-09-2010
Bazı seyleri yanlıs biliyorsunuz her tavuk gürk olmaz cinse göre deyişir yumurta tavuğunun gürk olmasını beklemek biraz komik olur eğer olmussa cinsinde devsirmelik vardır.Ayrıca damda tavuk besleyen arkadas günesin cok olduğu saatlerde günsei direk almaması icin oralara cuval ger böylece gölge yaratmıs olursun.Ayrıca tavukların ilk etapta giremiceği bir yere toprak sericine buğday ek ve üstünü cığne bu toprağı sıkıstırır ve buğdaylar bittiğinde tavuklar onları otlarken köklerının cıkmamasını sağlar üstünü cığnedıkten sonra sula topagı ıkı gün ara ıle böylece sitreslerini alırsın.Ayrıca yiyeceklerinde cesitlik kullan sitresleri gitsin belliki alanları az ve bir birlerine sarıyorlar sıkıntıdan kavga cıkıyor.Neyse gelelim benim soruna benim yumurtlayan feriklerden biri sürekli boğazından hırıltılı sesler cıkarıyor arada öksürür gibi pıskırır gibi sesler cıkarıyor uzun süredir böyle hasta gibi deyil ama belliki bir sorun var bu konuda bilgili olan varsa bana bilgisini aktarsın.Ayrıca cinsi güzel yumurtalık genc civcivler arıyorum varsa olan satmak isteyen bana bildirsin lütfen.

Badee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2011, 10:26   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 25-11-2010
3 haftaönce aldığım etlik tavuklar şimdiden neredeyse yetişkin tavuk gibi oldular onlardan çok daha önce aldığım yumurta tavukları ise onların yarısı bile değiller cinsine göre tavuk beslemek çok önemliymiş ama sağlıklımı bilmiyorum çünkü gurk olmayan hatta doğru dürüst yumurta bile yapamayan tavukları nasıl üretiyorlar bilmiyorum

ercanuyar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2011, 09:55   #3
Ağaç Dostu

cihan_as's Avatar

Giriş Tarihi: 24-03-2006
[QUOTE=Badee; benim yumurtlayan feriklerden biri sürekli boğazından hırıltılı sesler cıkarıyor arada öksürür gibi pıskırır gibi sesler cıkarıyor uzun süredir böyle hasta gibi deyil ama belliki bir sorun var bu konuda bilgili olan varsa bana bilgisini aktarsın.Ayrıca cinsi güzel yumurtalık genc civcivler arıyorum varsa olan satmak isteyen bana bildirsin lütfen.[/QUOTE]

Sn badee, cumartesi günü etlik civciv ve hindi aldığım yerde yumurtalık civcivler var. Ayrıca senin bahsetdiğin feriklerinde olan öksürük, pıskırık buna benzer hastalıklarda kendi kanatlılarda hastalık gelmeden koruma amaçlı, kullandıkları ilaç ve vitamin var, isimlerini ögerenebilirsin.
özel mesaj yerine, iş yerinde tavuklara bakan aydın isimli arkadaşın tlf veriyorum.

Düzenleyen cihan_as : 26-06-2011 saat 13:48
cihan_as Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2011, 20:48   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-06-2010
Benim civicivlerin hapşurması hala düzelmedi. Gerçi piliç oldular nerdeyse hasta değiller ama sanki hayvanların genizleri dolu gibi. Yem yerken hırıltılı sesler çıkarıyorlar. Yardımcı olacak kimse yok mu?
Badee seninle sorunumuz aynı gibi, ben tecrübeli değilim ilk defa civciv büyütüyorum. Sen bişe bulabildin mi hapşuran tavuklarına?

mavisedir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2011, 11:31   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mavisedir Mesajı Göster
Benim civicivlerin hapşurması hala düzelmedi. Gerçi piliç oldular nerdeyse hasta değiller ama sanki hayvanların genizleri dolu gibi. Yem yerken hırıltılı sesler çıkarıyorlar. Yardımcı olacak kimse yok mu?
Badee seninle sorunumuz aynı gibi, ben tecrübeli değilim ilk defa civciv büyütüyorum. Sen bişe bulabildin mi hapşuran tavuklarına?

aynı sorun benim 2 tavuk ve 1 horozda da var hiç istemeyerek yumurta yemi vermek zorunda kaldım 1 hafta biraz düzeldiler gibi

Didimli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2011, 11:34   #6
Yeni Üye

arkadaşlar benim tavuk 8 haziranda gurka yattı 29 haziranda 1 adet civciv çıktı ama 3 gündür başka çıkım yok bu kadar gecikme olabilirmi yoksa diğer tüm yumurtalar cılkmı oldu acaba

tavuk yumurtaların üstünden de kalkmıyor biricik civciviyle akşama oynaşıyorlar

Maviş beğendi.
Eski 02-07-2011, 00:28   #7
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-07-2010
Thumbs down

civcivimin poposunda dışkı birikiyo civcivde kuyruk filan çıkmıyo bu yüzden temizledim bayağı ama doğru çekilde temizlemedim sanırım tekrar toplanmış dışkılar ne yapabilirim acil cevaplarını bekliyorum...

glatyotör Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2011, 20:59   #8
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Didimli Mesajı Göster
arkadaşlar benim tavuk 8 haziranda gurka yattı 29 haziranda 1 adet civciv çıktı ama 3 gündür başka çıkım yok bu kadar gecikme olabilirmi yoksa diğer tüm yumurtalar cılkmı oldu acaba

tavuk yumurtaların üstünden de kalkmıyor biricik civciviyle akşama oynaşıyorlar

abi öyle bir resim koymuşsun ki içim burkuldu vallah

Maviş beğendi.
Eski 02-07-2011, 02:04   #9
Ağaç Dostu

Sayın Didimli; yumurta yemi nedir? nerden temin edebilirim? Odun kömürü tozunun iyi geldiğini okudum forumda, ama odun kömürü bulunmuyor heryerde torba kömürü var. Bulabilirseniz odun kömürü tozunu deneyin, yemine karıştırılıyormuş.

Eski 03-07-2011, 06:49   #10
Yeni Üye

Alıntı:
Sayın Didimli; yumurta yemi nedir? nerden temin edebilirim? Odun kömürü tozunun iyi geldiğini okudum forumda, ama odun kömürü bulunmuyor heryerde torba kömürü var. Bulabilirseniz odun kömürü tozunu deneyin, yemine karıştırılıyormuş.
Yumurta yemi yumurta çiftliklerin de tavuklara habire durmadan yumurtlasınlar diye verilen hazır bi karışım Yem bayilerinde satılıyor duyduğuma göre içinde gerekli tüm vitamin ve besinler ile tavukların hastalanmaması için antibiyotik ve bazı ilaçlar da bulunuyormuş VE MAALESEF de ERKEK CİVCİV PARÇALARI vbs. İŞTE BU ÇOK KORKUNÇ DOĞRUYSA..

ODUN KÖMÜRÜ dediğiniz şu mangal yaktığımız kömür değilmi hele bu mevsimde tüm marketlerde bulunur o
zaten tozu torbanın dibinde birikiyor.fakat iyileştirelimderken zehirlemeyelim hayvancıkları

Eski 02-07-2011, 12:15   #11
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
yağlı pilav yedirmek civciv dışkısını yumuşatır sanırım .

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2011, 22:53   #12
Ağaç Dostu

Ben sordum ,hani önceden kömürler büyük parçalar halinde olurdu, kendimiz parçalardık. O kömür odun kömürü oluyormuş. Ondan da bulunmuyor artık diyorlar. Mangal kömürünü bilmiyorum.
Belki farketmiyordur her kömür oluyordur, benim de fazla bir bilgim yok açıkcası. Dediğiniz gibi iyileştircez diye hayvanlara zarar vermeyelim sonra
Burada köylülere sordum böyle bi durumla hiç karşılaşmamışlar. Asprin ver dediler onu vermeye de cesaret edemiyorum, bişe olur die korkuyorum. Belki sıcaklarda kendiliğinden geçer die düşünüyorum. İnşllh geçer hastalıkları.

Eski 04-07-2011, 00:13   #13
Yeni Üye

Alıntı:
Ben sordum ,hani önceden kömürler büyük parçalar halinde olurdu, kendimiz parçalardık. O kömür odun kömürü oluyormuş. Ondan da bulunmuyor artık diyorlar. Mangal kömürünü bilmiyorum.
Belki farketmiyordur her kömür oluyordur, benim de fazla bir bilgim yok açıkcası. Dediğiniz gibi iyileştircez diye hayvanlara zarar vermeyelim sonra
Burada köylülere sordum böyle bi durumla hiç karşılaşmamışlar. Asprin ver dediler onu vermeye de cesaret edemiyorum, bişe olur die korkuyorum. Belki sıcaklarda kendiliğinden geçer die düşünüyorum. İnşllh geçer hastalıkları.
aspirin vermekten korkmanıza gerek yok ben veriyorum 1 aspirini bardakta eritip 2 litrelik suluklarının suyunu değiştirip taze su koyduktan sonra ilave ediyorum. faydası oluyormu net bilmiyorum ama zararı olmadığı kesin eskiden köyde hep yaparlardı çocukluğum dan hatırlıyorum.

Eski 04-07-2011, 00:57   #14
Ağaçsever

Thumbs down

bir kere temizledim poposunu ama içim yana yana hayvan canı bayağı acıdı tamamen temizlemiş olmamaa rağmen aynı şekilde dışkı birikmesi olmuş hayvan artık kendin geçmiş gibi biraz ölücek heralde hem temizlemekle olucak olsaydı ilk sefer temizlememde olur ama ne yaparsın kader

Eski 04-07-2011, 09:15   #15
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi glatyotör Mesajı Göster
bir kere temizledim poposunu ama içim yana yana hayvan canı bayağı acıdı tamamen temizlemiş olmamaa rağmen aynı şekilde dışkı birikmesi olmuş hayvan artık kendin geçmiş gibi biraz ölücek heralde hem temizlemekle olucak olsaydı ilk sefer temizlememde olur ama ne yaparsın kader
bende aynı sorunla karşılaştım kabız olmuşlar civcivlerin poposunu temizledikten sonra yeşillik yemesi için çimlere bıraktım bir kaçını kurtarabildim sadece selamlar

Eski 08-07-2011, 23:38   #16
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi glatyotör Mesajı Göster
Anladıgım kadarı ıle canını cok sıkıyor bu olay bunun önüne civcivlerin yerde yatmaması icin kısa az yüksek üstüne cıka bılıceklerı fazla genis olmayan bir tüneme koy diceksın onlar ne bılır tünemeden öğrenirler.Ayrıca civcivin kıs kısmına az bisey yağ sür o dıskı bağlayan yere.Hırıltı konusundada bir birine bulasan bir hastalık deyil insanlarda nasıl zatüre tarzı oluyor tavuklarda kıstan kalma bir rahatsızlık oluyor buda böyle bisey.Benimki düzeldi biraz artık pıskırma hırıltı duymuyorum.Yumurta yemı demis biri onu alırken karısık alın besi yemi ile yumurta yemını karıstırıp versin alıgınız yer.Kilosu her ikisininde birbucuk tl dir.Bu yemı kusculardan petsopların bazılarından bula bılırsınız köy yerlerındede yem aldıgınız yerlerden temin ede bilirsiniz onlar getirir sehirde ise güvercin kus gibi seyler satan yerlere söylersenız ya vardır **** getirirler isterseniz.

Eski 09-07-2011, 12:09   #17
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Badee Mesajı Göster
Anladıgım kadarı ıle canını cok sıkıyor bu olay bunun önüne civcivlerin yerde yatmaması icin kısa az yüksek üstüne cıka bılıceklerı fazla genis olmayan bir tüneme koy diceksın onlar ne bılır tünemeden öğrenirler.Ayrıca civcivin kıs kısmına az bisey yağ sür o dıskı bağlayan yere.Hırıltı konusundada bir birine bulasan bir hastalık deyil insanlarda nasıl zatüre tarzı oluyor tavuklarda kıstan kalma bir rahatsızlık oluyor buda böyle bisey.Benimki düzeldi biraz artık pıskırma hırıltı duymuyorum.Yumurta yemı demis biri onu alırken karısık alın besi yemi ile yumurta yemını karıstırıp versin alıgınız yer.Kilosu her ikisininde birbucuk tl dir.Bu yemı kusculardan petsopların bazılarından bula bılırsınız köy yerlerındede yem aldıgınız yerlerden temin ede bilirsiniz onlar getirir sehirde ise güvercin kus gibi seyler satan yerlere söylersenız ya vardır **** getirirler isterseniz.
tünek te üşümezlermi daha 2 buçuk haftalıklar hem malesef o problemli civciv öldü evde bakıyorudum üşümesinler diye pc nin olduğu odadalardı çokbağırmıştı yani anlamıştım ama acı çekmektense ölmesi onun için daha iyidi

Eski 04-07-2011, 10:21   #18
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Dediğimi deneyin yağlı pilav dışkısını yumuşatır böylece yaptığında yarım kalmaz direk yere düşer.

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2011, 18:23   #19
Ağaç Dostu

yasarugur's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2007
Galeri: 7
Biz çocukluğumuzda aynı durumda civcivin popsuna zeytinyağı sürerdik ve sorun çözülürdü.İlk başlarda biraz zeytinyağında pişirdiğimiz yumurtaya darı unu veya irmik karıştırır , soğuyunca azar azar civcivlerle verirdik çabucak beslenip kendilerini toparlarlardı,

Düzenleyen yasarugur : 05-07-2011 saat 18:27 Neden: Cümle ekledim
yasarugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2011, 20:59   #20
Ağaçsever

hele ilk resim

Eski 05-07-2011, 23:21   #21
Ağaç Dostu

Benim piliçler çok kavga etmeye başladı. Biri horoz, kocaman ibiği var. Akranlarının yeni yeni ibiği çıkmasına rağmen bunun ibiği çok büyüdü. Diğerini tavuk die aldık hatta horozdan bir iki hafta büyük. İbik yeri yeni kızarmaya başladı.
Sormak istediğim tavukla horoz kavga eder mi? Aşırı kavga ediyorlar, sık sık kavga pozisyonu alıp enselerindeki tüyleri kabartıyorlar. Sonrada saldırıyorlar birbirlerine.
Acaba oda mı horoz die düşünmeye başladım .Cinsi farklıdır ibiği küçük olacaktır belki.Birde aşırı uçuyor, yüksek yerlere tünemeyi seviyor. Büyüdükçe şüphelenmeye başladım tavuk değil mi die. Fotoğraf çekebilirsem yüklerim.

Eski 07-07-2011, 00:21   #22
Ağaçsever

Alıntı:
Benim piliçler çok kavga etmeye başladı. Biri horoz, kocaman ibiği var. Akranlarının yeni yeni ibiği çıkmasına rağmen bunun ibiği çok büyüdü. Diğerini tavuk die aldık hatta horozdan bir iki hafta büyük. İbik yeri yeni kızarmaya başladı.
Sormak istediğim tavukla horoz kavga eder mi? Aşırı kavga ediyorlar, sık sık kavga pozisyonu alıp enselerindeki tüyleri kabartıyorlar. Sonrada saldırıyorlar birbirlerine.
Acaba oda mı horoz die düşünmeye başladım .Cinsi farklıdır ibiği küçük olacaktır belki.Birde aşırı uçuyor, yüksek yerlere tünemeyi seviyor. Büyüdükçe şüphelenmeye başladım tavuk değil mi die. Fotoğraf çekebilirsem yüklerim.
aynı şey benimde başıma geldi tavuk olsa kavga etmezler bana kalırsa belki horoz tam olarak üstünlük kurmaya çalışıyodur ama onları himayesi altına alamadığından sık sık kavga çıkarıyodur ama siz fotğraflarını yükleyin bence öyle daha net karar verebiliriz

Eski 07-07-2011, 11:11   #23
Ağaç Dostu

Kavgacı tavuğum
[ATTACH][ATTACH]Name:  Fotoğraf1463.jpg
Views: 3876
Size:  33.3 KB[/ATTACH][/ATTACH]

Eklenen Resimler

Maviş beğendi.
Eski 07-07-2011, 14:19   #24
Ağaç Dostu

thares's Avatar

Giriş Tarihi: 22-07-2007
Galeri: 1
Hint kırması tavuğuna benziyor kesinlikle horoz değil merak etmeyin. Bunlar kavgacı olurlar ancak alışınca problem olmaz.

thares Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2011, 11:25   #25
Ağaç Dostu

Eğer tavuk değil horozsa aldığım yere geri vermeyi düşünüyorum, bana tavuk die satmışlardı . Tavuğa çok benziyor bence ama karakteri horoz gibi
Fikirlerinizi bekliyorum.

Eski 09-07-2011, 12:04   #26
Ağaçsever

Alıntı:
Eğer tavuk değil horozsa aldığım yere geri vermeyi düşünüyorum, bana tavuk die satmışlardı . Tavuğa çok benziyor bence ama karakteri horoz gibi
Fikirlerinizi bekliyorum.
evt arkdaşlara katılıyorum kesinlikletavuklar ikiside vede bi katıldığım konu daha kavga etmelerinin nedenleri cinsleri olabilir.

Eski 07-07-2011, 14:43   #27
Yeni Üye

hintkırması ise eğer geri verme şansın varsa ver gitsin başbelası bi tavuk bunlar benim kümestede var bi tane huzur diye bişi bırakmadı kümeste ilk fırsatta kesecem

Eski 07-07-2011, 19:02   #28
Ağaç Dostu

Geri verme şansım var ama bende kalmayacak bunlar, kümese göndericem. Artık yeni sahibi uğraşır kavgalarıyla horoz olsaydı gittiği yerde kesilcekti 2 tane daha horoz var çünkü. Kesilcek olmasına kıyamayıp değiştirecektim.
Ben sevdiğim için aldım bunları civciv olarak büyüttüm, bu hafta yolcular gidiyorlar gittiği kümeste benim horozu o korur herhalde diğer büyük horozdan

Eski 08-07-2011, 17:52   #29
Ağaç Dostu

Arkadaşlar, bugün pazarda civciv satıcısına sorduk hapşurma konusunu, sularına bir miktar üzüm sirkesi karıştıracakmışız. Ben bugün başladım vermeye, bi iyileşme olursa yazarım.

Eski 08-07-2011, 23:45   #30
Ağaçsever

Ayrıca benim kafama takılan birde sorun var benım feriklerden birinin yumurtasını kırarken hanı kabugun altında ayrı bir beyaz dıs cepe ağ varya beyazı cevreleyen o cok kalın cıkıyor onun yumurtalarında nedeni nedir sizde bir onurmallık olamaz demi?Mesela onun kafasından biraz tüy döküldü bir süredir boynunun kenarlarındanda ama hasta felan gibi durmuyor yanı cin gibi uyanık ve hareketlı öyle bir anormalık gözukmedı berkı bu konuda daha önceden deneyımlı olanlar vardır varsa bılgı paylassın lütfen.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025