agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)

Beğeni Düzeni2337Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-04-2011, 10:12   #1
Ağaçsever

Mavi_ay's Avatar

Giriş Tarihi: 25-03-2011
Tavuklar o dediğini herzaman yapar fare yılan buldumu götürür veba aşısı varsa tavuklarına bişey olmaz gerçi günümüzde veba hastalığı sık görülmüyor.

Mavi_ay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 14:09   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-11-2010
Fare yiyen tavuk gördüm ama yılan sanki biraz büyük kaçar gibi. Yavru yılan olursa başka tabi. Solucan niyetine götürürler.

Yılanla sadece Hint tavukları baş edebilir diye düşünüyorum.

alectoris Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2011, 18:40   #3
Yeni Üye

xemr's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2011
3 köy tavuğum 4 ligorin birde horozum var hepsi aynı kümesteler daha acemiyim 1 aydır beslemeye başladım ama köy tavuklarım hala gurk olmadılar bunun sebebi acaba hepsinin horozun ve ligorinlerin köy tavuklarıyla aynı kümeste olmasının etkisi varmı sizce **** ilerdemi olurlar olmaları için yapmam gereken birşey varmı acaba bu konuyla alakalı tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim bide yumurtaları alıyorum altlarından sadece 1 tane bırakıyorum

xemr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2011, 17:13   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-07-2010
Herkese selamlar hobi amaçlı ve taze yumurta için evimizin bahçesinde tavuk beslemeyi düşünüyorum bu konuda İzmir'de güvenerek yumurta tavuğu alabileceğim neresi var acaba bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum

demirdoven35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2011, 01:32   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-03-2011
benim tavuk 6 gündür yumurtaların üstüne yatıyor...acaba yumurtaların nem dengesini omu ayarlıyacak yoksa benim nemli toprakmı koymam lazım tavuğun eşinmesi için...daha önce okumuştum yazılarda çıkmasına 1 hafta kala nemli toprakta eşinmesi lazımmış yumurtaların kabuğunun yumuşaması için..sizce şimdimi koyayım yoksa çıkmasına 1 hafta kalamı koyayım...

157aydeniz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2011, 07:21   #6
Ağaç Dostu

thares's Avatar

Giriş Tarihi: 22-07-2007
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 157aydeniz Mesajı Göster
benim tavuk 6 gündür yumurtaların üstüne yatıyor...acaba yumurtaların nem dengesini omu ayarlıyacak yoksa benim nemli toprakmı koymam lazım tavuğun eşinmesi için...daha önce okumuştum yazılarda çıkmasına 1 hafta kala nemli toprakta eşinmesi lazımmış yumurtaların kabuğunun yumuşaması için..sizce şimdimi koyayım yoksa çıkmasına 1 hafta kalamı koyayım...
Tavuğa kesinlikle müdahale etmeyin o kendi işini bilir sadece tavuğun mümkünde günlük kalkışında geniş bir alanda gezmesi mümkünse her şeyi kendi bulur nem işini halleder ancak kümeste komple kapalı ise o zaman nemli toprakta isterse deşinmesi için son günler için koyabilirsiniz

thares Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2011, 21:04   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-05-2010
iyi geceler. bugün çok üzgünüm, sizinle paylaşmak istedim. 2 tavuk 1tane de horoz cüce süs tavuklarım vardı. Tavuğumun biri 4 gündür kuluçkada yatıyor. Bugün bahçeye gittiğimizde;kümesin etrafındaki gezinti alanının tellerinin parçalanmış ve 1 tavukla 1horozumun tüyleri ortalıkta uçuşurken bulduk. kuluçka yatan tavuğuma yetişememiş Allahtan; zavallıcıkta hala kuluçkaya yatmakla meşgul. İnşallah güzel civcivlerimiz olurda çillinin ve paşanın acısını unutturur.
Tel örgüler çok dayanıksızmış arkadaşlar; köpek ki% köpek telleri parçalamış. kümes yapacakların dikkatine. Biz eşimle kalın telle tekrar gezinti alanlarının etrafından geçtik.Tavukta olsa insan hepsine sevgiyle bağlanıyor hele kızım ;çilliyi isterim diye tutturdu. Bütün vahşi hayvanların kümeslerinizden uzak durması dileğiyle!! iyi geceler.

m-elike Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2011, 08:21   #8
Ağaç Dostu

thares's Avatar

Giriş Tarihi: 22-07-2007
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi m-elike Mesajı Göster
iyi geceler. bugün çok üzgünüm, sizinle paylaşmak istedim. 2 tavuk 1tane de horoz cüce süs tavuklarım vardı. Tavuğumun biri 4 gündür kuluçkada yatıyor. Bugün bahçeye gittiğimizde;kümesin etrafındaki gezinti alanının tellerinin parçalanmış ve 1 tavukla 1horozumun tüyleri ortalıkta uçuşurken bulduk. kuluçka yatan tavuğuma yetişememiş Allahtan; zavallıcıkta hala kuluçkaya yatmakla meşgul. İnşallah güzel civcivlerimiz olurda çillinin ve paşanın acısını unutturur.
Tel örgüler çok dayanıksızmış arkadaşlar; köpek ki% köpek telleri parçalamış. kümes yapacakların dikkatine. Biz eşimle kalın telle tekrar gezinti alanlarının etrafından geçtik.Tavukta olsa insan hepsine sevgiyle bağlanıyor hele kızım ;çilliyi isterim diye tutturdu. Bütün vahşi hayvanların kümeslerinizden uzak durması dileğiyle!! iyi geceler.
Geçmiş Olsun Çok Üzüldüm
Kümesin tel olan kısımları kesinlikle köpek, gelincik, tilki gibi hayvanların parçalayamayacağı kadar sağlam tellerle yapılmalı.
Tekrar Geçmiş Olsun Gurk tavuğun yumurtaları ile beraber sağ olması teselli olmuş.

Düzenleyen thares : 23-05-2011 saat 08:23 Neden: imla kuralı
thares Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2011, 08:46   #9
Ağaç Dostu

dremre's Avatar

Giriş Tarihi: 10-06-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi m-elike Mesajı Göster
Çok geçmiş olsun. ben de benzer olaylar yaşadım. sonra sağlam tel kullanıp telin altını da betonun içine soktum rahat ettim. umarım yumurtalarınızdan sağlıklı civcivler çıkar da rahmetlilerin acısını bir nebze unutturur.

dremre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2011, 22:29   #10
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Benim folluk 2 tane geçen 2 tavuğum gurktu 2 si aynı folluğa yatıyordu sonra civcivler çıktı 4 tane ne yazıkki 1 tanesi sağ fakat 2 si birden annelik ediyor civciv nereye giderse 2 tavukta dibinde bu normal mi ? Aslında diğerinin daha fazla yatması lazımdı başka tavukta 2 si yerine kalan diğer yumurtaların üstüne yatınca seslenmedim fakat 10 dan fazla yumurta var ne çıkan var nede biz yumurta yiyebiliyoruz. Folluğu böldük gine gidip diğer folluğa yapıyorlar ne tavsiye edersiniz böyle trafik çok karışıyor.Yeni folluğa nasıl alıştıracağız.

Dremre Çit teli kullanın kalın galvenizli , bizimde başımıza benzer olay gelince kalın çit telinden yaptık şuan rahatız fakat civcivler bu sefer kaçıyor aradan ona çıkmadan önlem alın yoksa annesi koruyamadığından telef olur.

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2011, 08:08   #11
/

Giriş Tarihi: 06-06-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Delimus Mesajı Göster

Dremre Çit teli kullanın kalın galvenizli , bizimde başımıza benzer olay gelince kalın çit telinden yaptık şuan rahatız fakat civcivler bu sefer kaçıyor aradan ona çıkmadan önlem alın yoksa annesi koruyamadığından telef olur.
Yeni civcivler için gezinme alanı ve kümes çevresinde (varsa tabii) ki tel örgünün alt bölümüne 40-50 cm yüksekliğinde daha dar gözenekli tel sarın.
Çift kat olsun.

Böylece minik civcivler geniş gözenekli tel örgüden dışarı çıkamazlar.
Sizin de içiniz rahat eder.

Murat Öz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2011, 16:25   #12
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Galeri: 11
Merhabalar.

Cuma gününden beri kara köy tavuğum follukta gurka yatıyordu. Bugün biraz karanlık bir ortamda yer yaptım. Kümesimizde horoz olmadığı için konu komşudan 5 adet yumurta temin ettik. Bakalım 21-22 gün sonra civcivleri görebilecekmiyiz. Kümeste yer olmadığı için biraz kolaya kaçarak biraz karanlık bir yerde folluk yaptık. Acaba sorun olur mu? Aydınlık olması şart mı?

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2011, 17:53   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-05-2010
Derdime ortak olan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Bizimde şu an tek tesellimiz kuluçkadaki yumurtalar. 11 tane yumurtamız var bir kaç tanesinin bile çıkması bizi çok teselli edecek.
Sn. delimus kalın teli ince telin üzerine çektik, umarım tellerde sorun olmaz.

m-elike Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2011, 20:29   #14
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-07-2010
Wink

arkadaşlar bir süre önce tavuklarıma hastalık geldi 5 tavuk bi horozum vardı hastalıktan sonra 2 tane tavuğum kaldı onlarda hastalanmasın diye büyük kümesten alıp gurk tavuk için yaptığım ufak kümese koydum travuklardan biride 1 aydır filan yalancı gurktu yumurtlasın diye koyduğum ufak folluğa iki günden beri düzenli bastı bugün kaldırdım altına 7 tane yumurta koydum çünkü tavuğun yapısı küçük tavuk istediği zaman gezinsin diye kümesin kapısını açmam gerekiyor ama öbür tavuk çıkar bu şekildede.benim asıl sorum gurk olmayan tavğu büyük kümese
koysam tabi iyice temizleyip altına kireçleyip tavuğu önceki kümese koysam yani tavukların hastalandığı kümese o tavuğada bişey olurmu çünkü daha tavuk alacağız sakatlık çıkmasın cevaplarınızı bekliyorum...

glatyotör Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2011, 00:16   #15
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-01-2011
geceleri kümese sansar giriyor olabilir **** böyle bi hayvan bu hayvanın burnu girse geçiyor komşum çok uğraştı o hayvanla 2.5 3 cmde fazla boşluk kalmasın varsa köpek gibi bi imkanınız kümes yakınlarına bağlayın faydasını görürsünüz

alikök20 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2011, 13:30   #16
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-09-2010
Benim sorunum var ama nasıl cözücem bilmiyorum.Benim iki yasındakı tavugumun ağzında mantarcık gibi bisey cıktı benzer bisey yem yemesine su icmesine zorlanıyor yemlerı zor topluyor olusan mantarı özel cımzbızla aldım ordan ama kanadı.Ve kümesini ayırdım baska yere kapadım suyunu yemını koydum.Sanırım mantar olması lazım böyle ağzının bir bölümünde beyazımsız sarımsı sakat gibi biseydi o kütleyi oran temizledim ama bilmiyorum gene cıkarmı ilacıda varmı bilmem ama onun yumurtasını felan yemem iyice iyilesene kadar.Hasta gibi deyil ama ne olursa olsun ağzındakı o yara gecene kadar nooo. Artı genc feriklerden birinin bir sabah kafasındakı tüylerın birazı yok sekilde cıktı kümesten.Biseymi acaba daldı ona kafasındakı tüylerı kopardı diyede düsündüm sonra o kafasındakı cıplak kısım kanadı sımdı sakat bağladı gayet saglıklı gözüktüğü icinde bisey yapmayı düsünmedim.Sizce ikisi icinde neler yapmak lazım.?Yumurtalarında bir sorun olurmu sağlık acısından.Kafasında sorun olan 35 günü gectı o olalı eğer kötü bisey olsa sankı hastalanırdı gibime geliyo.

Badee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2011, 21:19   #17
Ağaç Dostu

addo's Avatar

Giriş Tarihi: 09-11-2010
bade ciprasid diye insanların kullandığı antibiyotik kullanmıştım hiç birsey kalmadı günlük yarısını veriyordum

addo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2011, 18:56   #18
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-02-2011
Tavuğum ilk kez bugün yumurtladı biraz halsiz neden?Birde bundan sonra ne yedirmeliyim?

kerem001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2011, 19:13   #19
Ağaçsever

Sanırım belirtilerine bakınca ağzının icinde cıkmıs olduguna göre çiçek hastalıgı var yem yemekte zorlanıyor ayırdım kümesten onu baska yere koydum suyunu felan iceri koydum sabah aksam ıslak ekmek veriyorum cinki yem yemekte zorlanıyor.Diyerlerıme gecmesin diye ayırdım iki gündür ayrı yere koyuyorum.Glıserin felan sürücektim o ağzındakı tabakayı kaparıp ama birkere aldım cımbızla gene cıktı aynı yerden.Kaldım iki arada birderede itlaf etsem elim varmıyor dısarı cıkaramıyorum.Bilmiyorum koca karı ilacı sorusturuyorum ama onuda bulamadım napcaz bilmiyorum.Genc ferklerimin birisinin kafasının tüylerı döküldü kanadı dökülen yer bir yeremı vurdu bilmiyorum ve orası sakat bağladı.Ama suvar sağlıgı yerınde yanı anormallık yok durumunda ama o kafasındakı sakat canımı sıkıyor.

Eski 31-05-2011, 13:36   #20
Yeni Üye

Geçmiş olsun konunun uzmanları faydalı bilgiler verecektir. Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur.

Eski 01-06-2011, 22:58   #21
Ağaçsever

Bugun kafasında tüy dökülen ferik bir sabah birde öğlenden sonra yumurtladı ıkıncı yumurtası biraz sekli yamuktu artık yetistiremedenmi yumurtladı ondanmı bilmem ilginc ama ikinci yumurtanın kabugu sağlam olmasına rağmen biraz bir tarafı yamuk .:.Diyer ağzında çiçek cıkanı ayırmıstım üc gündür yem yemekte zorlandıgı ıcın ıslak ekmek veriyorum onu yiyor.Öyle uyusuk felanda deyil hadi hayırlısı ama ucgündürapzını kontrol etmedim hic.Bir net ilacıda yokmus onun zaten ağzının icindeki olusan tavakayı kaldırıp glıserin sürmek lazımmıs ama kanıyor diye dokunmuyorum ya kendi atar iyilesir **** hakkın rahmetine kavusur elimden bisey gelmıyor cünki.İlginc olan öyle halsızlıgı felan yok ama sanırım cabuk yoruluyor berkıde boğazlarındada vardır bilemiyorum.

Eski 02-06-2011, 09:28   #22
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Badee Mesajı Göster
Bugun kafasında tüy dökülen ferik bir sabah birde öğlenden sonra yumurtladı ıkıncı yumurtası biraz sekli yamuktu artık yetistiremedenmi yumurtladı .......
Sabah sabah güldürdünüz beni teşekkür ederim.

Eski 02-06-2011, 20:11   #23
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Benim tavukların 2 si gurk şuan fakat altlarında normal yumurtalar yanında ufak kuş yumurtası gibi bıldırcın yumurtası kadar yumurta gördüm ? Gurk yeride yüksekte yarın resimliyecem fırsat bulursam , ne yumurtası olabilir ?

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2011, 11:28   #24
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Delimus Mesajı Göster
Benim tavukların 2 si gurk şuan fakat altlarında normal yumurtalar yanında ufak kuş yumurtası gibi bıldırcın yumurtası kadar yumurta gördüm ? Gurk yeride yüksekte yarın resimliyecem fırsat bulursam , ne yumurtası olabilir ?
yaşadığınız ortamda yaşayan herhangibir hayvana ait olabilir görmeden net bişey denemez,tabi eğer kümesinizde cüce cinslerden biri varsa onlarada ait olabilir ama muhtemelen kumru yumurtasıdır.

leone1907 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2011, 22:32   #25
Ağaçsever

Guguk kusumu dıyorlar ne o kusunkı olabılır.Ama sen al onları ordan kırılmıstır muhtemelen ama kırılmamıssada al altından onu.Bu arada ağzından cicek cıkan tavugu ayrı kumese almıstımya ay hergun ona özel ıslak ekmek verıyorum ayrı bır ıs cıktı basıma ama keske ıyı olsada devamlı ıs olsa bana ama bılmıyorum ılacıda yok öyle kararsız beklıyorum bakalım.

Eski 02-06-2011, 22:59   #26
Ağaç Dostu

bettyycim's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2010
Şu çocukların ağzına dökülen mürekkepten dökseniz, belki faydası olur bir de tavuklar için Vitaform diye bir toz var sularına karıştıryorsunuz, onu kullanın bağışıklık sistemelri kuvvetlenir.

bettyycim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2011, 11:30   #27
Ağaç Dostu

beyzagıda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-05-2009
sayın delimus görmüş oldugunuz yumurta tavugunuzun son yumurtasıdır bazı tavuklar yumurtayı keserken en son tarif ettiginiz gibi yumurta yumurtlarlar ondan sonra tekrar yumurtaya gelinceye kadar baya zaman geçer tavugunuz iyi bir zamanlama ile gurk olmuş gurk olmasaydı tekrar yumurtlayıncaya kadar baya zaman geçecekti şimdi o zamanı gurkta geçirecek

beyzagıda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2011, 19:42   #28
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 25-11-2010
bugün pazardan etlik diye satılan civcivlerden aldım aldım ama iyimi yaptım bilmiyorum garip garip sesler çıkartıyorlar tüylerinin bir kısmı yok sürekli yem yiyiorlar bazılarının ağzından köpük çıkıyor ama hala yiyiyorlar çok kötü kokuyorlar sevimlilik namına hiçbirşey yok midem bulandı evde bakamıcam galiba dışarı koysam kutunun içinde ölürlermi bu nasıl bir cinstir nasıl üretiliyorlar naapmam lazım bilgisi olan varmı

ercanuyar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2011, 19:45   #29
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 25-11-2010
ben civciv dedim ama baya bi iriler sanki hormonlu gibiler çok az hareket ediyorlar yoğurt kutusuna su koymuştum bitmek üzere

ercanuyar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2011, 22:01   #30
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ercanuyar Mesajı Göster
ben civciv dedim ama baya bi iriler sanki hormonlu gibiler çok az hareket ediyorlar yoğurt kutusuna su koymuştum bitmek üzere
Çok sıkısık yerde tutulmuslar ondan kokuyorlar gündüzleri dolanmalarını sağlar koku gidicektir zamanla.Dediğim gibi sıkısık yerde tutulmuslar koku ondan senın besledıgın yerı temız tut zamanla düzelicek onlar biraz zamana ihtiyacları var sadece.Ayrıca cok sanslısın etlikler demekki cok yiyorlarsa bu cınsı kolay bulamazsın genelde etlık derler baska bısey cıkar biraz sabırlı ol.Çok rahatsız ediyorsa bireski kovaya kullanmadıgın ılık su koy icine kokulu sabunla köpürt sonra tüylerının üstünden ve bacaklarını sil.Ama unutma bunu güneslı bir günde yap güneste kurusunlar rüzgar almayan yerde yap bu işlemi ve kuruma olayını ozaman koku zamanla kaybolucaktır.Bazı insanlar hayvanları kötü kosulda tutuyorlar onlarda o sıkısıklıkta suyu döküyorlar sonra o yerde ona basıyorlar üstlerıne sürülüyor böylece oldukları yerdekı koku üstlerine sınıyor olan bu sen kuru tut 15 gün sonrada bahceye yer yaparsın biraz tüylülerse bahcedekı yerde havalarde ıyı koku tamamen gecer.Altlarına yanlız toprak sermeyı unutma bu önemlı koku yapmasın kümesiniz toprak cok önemli kum derler coğu ama o bit pire yapar siz temiz toprak serin.kirlenen yerlerı kürekle alıp gübre olarak kullana bılırsınız altıgınız dıskının yerıne biraz baska toprak atar oranında kokmasını engellemıs olursunuz.Bir ufak not daha kirec atın topragı sermeden önce sericeğiniz yere kirecleyin.Bu arada benim tavugun ağzında cıkan ciceğe cözüm bulamadım sanırım vericem birine onu yapıcak bisey yok üzgünüm hergün ıslak ekmek yıyor baska bisey yiyemiyor.3 tane bu senenın tavugu kaldı.Annelerı idi cicek cıkan ağzında sımdı biraz iri olan kırma olan var hint kırması diyer ıkısı beyaz yumurta tavugu o kırma olan diyerlerını cok gagalıyor bazen yem yerken felan özelıkle birine annelerini kumesten ayırdıktan sonra kümesin ağası oldu resmen o varken anne hakkından gelıyordu.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025