View Single Post
Eski 12-04-2011, 23:40   #1474
Badee
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-09-2010
Sayın Halil önen öncelikle bir yere oturmam ben merak etmeyin.Ayrıca anadoluda kuluckaya yatıcak tavuklara söylenen isimler bölgelere göre deyişir.Karadenizde ve boluda güllük derler ic anadoluda egede gürk derler trakyada gülk derler.Türkcemin bozuklugundan dolayı bunu yazdıysanız herkesin türkcesi iyi olmaya bilir helede yurt dısında yasamısanız.Ayrıca burası türk dil kurumu sınav yeri ise bilemicem.Kendim su ürünleri mezunuyum ve bir cok hayvan yetistiriciliği yaptım kanarya üretimi yaptım ufak capta iki üc cifti ürettim coğalttım deneme ve gözlem icin.Yazın oldugu gibi kısında muhabet kusu yavrusu alına bilicegini ve bunun denemesinide yaptım bir kıs boyunca 37 yavru alarak türkiyede bir ilkin altına imza attım.Tavuk konusundada bircok cinsi beslendim gözlemledim ve sonuc olarak tüm cinlerin ortak noktalarını ve verim oranını yükseltmenin yollarını buldum.Bir iki örnekte tavuklar icin vermek gerekirse tavugunuz yumurtlamıyorsa örneğin yumurtlamasını ıstedıgınız kasa veya foluga bildiğimiz patates cuvaları vardır veya un veya seker onu düzgünce yayarsanız oraya icine arzunuza göre birde yumurta atarsanız basarılı olursunuz yumurtlamasında bundaki incelık cuval düzgünce yayıldıgında tavuk onun ıcıne girer ayakları ile onu saga sola germeye baslar bunu yapmaya basladıgında anlayınkı yumurtlaması yakındır bır ıkı gun icinde. Tavuklarınızın sitressiz ve düzgün yumurtlamasını istiyorsanız tavuklara arada sekerli yiyicekler verin azmiktardada olsa mesela iki adet (iki parca) bisküvi gibi sekerli olsunda yer onlar bayılır.Nedenı bilimsel bir gercektir cikolata veya sekerli yiyicekler sitresi azaltır mutlu olmasını saglar hayvanın huzurlu yasar.Diyeceksiniz ne alaka tavuk insanmı inanın bana sitrese giren bir tavuk yumurtadan kesilir sık yumurtlamaz devamlı huzursuz olur tedirgin olur tüylerinde sorunlar olur vb.Tavuklarınız dısarı cıkma sansı varsa bir tuttam tavuk adedine göre mısır atın bir avuc kadar cıktıklarında yem harici bu onların yumurtalarının daha besin degerini artırır ve daha kırmızı olmasını sağlar.Kısacası gözlemlerimle edindiğim tecrübelerimi paylasıyorum insanlarla.Son olarak 157aydeniz arkadasım bir tavuk gülk,güllük,gürk olmussa zaten yumurtadan kesilmesi lazım.Buda su demek senın tavuk daha tam güllük olmamıs oldugunda anlarsın zaten hic kalmamaya baslar yumurta üstünden ozaman koyucagın yumurtaları koyarsın altına...

Badee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön