agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-07-2013, 09:07   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Günaydın arkadaşlar,hayırlı ramazanlar;
Simp arkadaşım okuduklarım ve bilgi düzeyim ile yazılarınıza yorum getirmeye çalışayım, Kelebek çalısı arkadaşında belirttiği üzere mayalama süreniz çok fazla maya miktarı süt mikarına göre değişmekle birlikte verdiğiniz ölcüde miktarlar için mayalama süreniz 24 saat veya 36 saati geçmemeli, kefirin yapısını bozuyorsunuz diye düşünüyorum, ekşi kefir aynı zamanda kabızlıkda yapar, diğer taraftan günlük tüketiminiz de fazla diye düşünüyorum, günde 2 su bardağı bence yeterli, karınca için çay tabagına koyacagınız az bir tatlı kaıncaların kefir yerine orayı tercih etmelerine neden olur ara ara da onu alıp yıkarsınız,
Kefir mayası dışarıdan gelen mikrop bulaşmalarında kendiside yararlı bakteri yerine zararlı konuma gecip zararlı bakterilerin bulaşmasına ve çogalmasına neden olur , bunu kefirin renk değişiminden kötü kokmasından anlayabilirsiniz, o nedenle hijyen kurallarına dikkat etmekte fayda var, karıncaların kefir içine girmesi sıkıntı yaratabilir çünkü onların girmediği yer yok , karıncaların kefire ulaşmasını engellemek için kefir yaptıgınız kabı içi ılık su dolu başka bir kabın içine koyarsanız su hendeği nedeni ile hem kefire ulaşamazlar hemde kefiriniz daha çabuk olur, günde 1-2 kez karıştırmanız da kefirin çabuk mayalanmasını sağlar, kabın ağzını sıkı bir şekilde kapamanıza gerek yok, hava alacak şekilde gevşek bırakmanız bence daha uygun, sağlıklı günler dilerim..

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025