Konu: Kefir
View Single Post
Eski 09-04-2013, 13:48   #589
dostca
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-05-2007
Ticari kaygı ve para kazanma hırsı her şeyin önüne geçiyor.Eskiden yoğur alındığında
birkaç gün sonra ekşirdi. Ayran yapılıp tüketilirdi, şimdilerde yoğurtlar bile 20-25 gün dayanıyor, artık içine ne katıyorlarsa? Televizyonlarda bile ekşi yoğurt makbul yoğurt olduğunu belirtiyorlar, diyeceğim odur ki kefiri de millet duyup talep arttıkça sattıkları nohut kadar kefirin de üzerinde ne oyunlar döndürüyorlar ise hem üremiyor hemde sık sık alınması gerektiğini belirtiyorlar. O nedenle bana göre evde kendi yapan ve satan-dağıtan güvendiğiniz kişilerden ücretsiz veya ücretli temin etmeniz. Beş sene önce bu kadar yaygın değildi mayasını bulmak için bayağı uğraşmıştım ve bir markette rastladığımda nohut kadar kefir mayasına 15 TL istemişlerdi almamıştım, hala aynı. Sonralarda bir arkadaştan cüzi bir ücrete temin ettim ve 5 senedir aynı mayayı kullanıyorum ve çoğaldıkca dağıtıyorum, benden alanlar da çoğaldıkca çevrelerine dağıttılar şimdiye kadar hiç sorun olmadı, bu söyledikleriniz insanda şüphe uyandırıyor.

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön