Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi edasu
Bende kefir kullanmaya başladım.Kefir mayası buldum ama altı aydır maya hiç çoğalmadı. Normalde çoğalması lazımmış. Her yolu denedim olmadı.Sütte beklettim,dondurucuda beklettim, oda sıcaklığında beklettim,uyuttu olmadı.Nasıl çoğaltabilirim?
|
Acaba kefirin de mi gdo'lusunu ürettiler diye düşünmeye başladım.

Son zamanlarda bu şikayet sık duyulur oldu.
Denediğiniz yollardan dondurucuda bekletmek, oda sıcaklığında uzun süre bekletmek ( ben öyle anladım ) tanelerin büyümesini sekteye uğratan işlemlerdir.
Yani büyümesini beklerken tam tersine gelişmesine zarar verebilen aşamalardan geçirmişsiniz.
Eğer her şeyi usulüyle yaptığınız halde ( bu başlıkta güzel anlatımlar mevcut ) ve sık mayalamanıza rağmen bir kaç ay sonunda hiç gelişme yoksa :
1- Kefir tanelerini oluşturan bir çok yararlı bakteri ve mayadan bazıları ölmüş, yok olmuş olabilir.
2- Daha az ihtimal olmakla birlikte kullandığınız süt problemli olabilir.
İnşallah sizin ve diğer arkadaşların taneleri en kısa zamanda toparlanır.
Sn. Ayhat,
Eğer hijyen ve saklama
vb. konularda kuralına uyulursa 25 - 30 kullanım sonrası yaşayacağınız problem çoğalan taneleri koyacak ya da verecek yer bulamamanız olur.
